berat05Sayın kardeşim.
Yazdığınız cümleyi siz okuyun hiç mantıklı mı ?
Surelerin anlamlarını çözmüşsünüz bir de mantık arıyorsunuz !!!
Bir de Keyfiyatla okunması gereken şu diye örnek veriyorsunuz...
İSLAM DA mantık mı çalıştırıyoruz....
RABBİM' in farzları sevgili peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa s.a.v. efendimizin sünneti dir gerçek olan..SİZİN yada BENİM mantığımla hareket edemeyiz.
Ahirette . " içeriği bana mantıklı gelmediği için şu sureleri okumak istemedim ve yazdım.. ....şunları okumak daha mantıklı geldiği için bunları yazdım" mı diyeceksiniz.
Mana , ehemmiyet - önemi, içeriği,ne anlama geldiğini anlamak - öğrenmek için önce çalışmak lazım.
Rabbim kalplerimizi mühürlemesin,akıl fikir ihsan eylesin ümmeti muhammede
önce size de yunus suresinin 100. ayetini okuyun derim.
benim eleştirdiğim ölülere ilişkin bir hitabı olmayan ayetleri dua maksadı ile okumak. halbuki kitabullahta geçmişleri için dua eden peygamberlere yer verilmiş. onların duası anlatılmış. ya da özellikle anne-baba için hayatta-yada ölü nasıl dua edileceği bizzat Allah tarafından öğretilmiş. ayet emir kipiyle bittiği için öğretilmiş diyorum.
size ingilizce bir şey versem ve bu kuran ayeti desem ki hakketen bir ayetin ingilizcesi olsa muhtemelen onu ölü için dua maksatlı okumazsınız. eğer arapça bilseniz ya da okurken ne dediğinizi anlasanız ölü için dua maksatlı ayet okurken amaca uygun kuranda var olan ayetleri seçersiniz. durum bu.
De ki: Namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm, Âlemlerin Rabbi olan Allah içindir. En'Am - 162