İçinden geçeni paylaş...
1.544.570 görüntülenme · 25.047 yanıt
leyla-1 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.043 mesaj
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
leyla-1 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
VaVeyla, post: 1549953, member: 82229ne kasımmışş arkadaş :))
çok güzel hayırlı bir kasımmış canım ya:)
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
&
Ey Allahım! Kabir azâbından, kalbin vesvesesinden, işlerin dağınıklığından sana sığınırım!
Ey Allahım! Rüzgârların getirdiği âfetin şerrinden sana sığınırım! Ey Allahım, gözümde bir nûr, kulağımda bir nûr, kalbimde bir nûr yarat! Ey Allahım, göğsüme genişlik ver, işimi kolaylaştır!
Ey Allahım! Kalbe vesvese veren şeytandan, işlerin karışıklığından, kabir fitnesinin şerrinden, gecenin getirdiği şeylerin şerrinden, gündüzün getirdiği şeylerin şerrinden, korkunç rüzgârların getirdiği âfetlerin şerrinden, zamanın nöbet nöbet gelen mihnet ve belâlarının şerrinden sana sığınırım!
Ey Allahım, sağlığın hastalığa çevrilmesinden, birden bire gelip çatacak azâbından ve bütün gazâbından sana sığınırım!
Ey Allahım! Beni hidâyetine ulaştır. Geçmişimi, geleceğimi bağışla! Ey başvurulacakların en hayırlısı! Kendisinden istenilenlerin en keremlisi, en çok vereni!
Ey Allahım! Sen, sözümü işitiyor, yerimi görüyor, gizli, açık neyim var ise biliyorsun. İşlerimden hiç biri sana gizli değildir. Ben çâresizim, yoksulum. Senden yardım ve eman diliyorum.
Korkuyorum. Kusurlarımı îtirâf ediyorum. Bir çâresiz, senden nasıl isterse, ben de öyle istiyorum. Zelîl bir günahkar, sana nasıl yalvarırsa, ben de öyle yalvarıyorum.
Yüce huzûrunda boynunu bükmüş, senin için gözlerinden yaşlar boşanan, senin uğrunda bütün varlığını zelîl eden, senin için burnunu topraklara sürten bir kulun sana nasıl duâ ederse, ben de öyle duâ ediyorum!
Ey Rabbim! Duâmı kabûl buyurmaktan beni mahrûm eyleme. Bana Raûf ve Rahîm ol! Ey istenilenlerin en hayırlısı ve verenlerin en keremlisi!..
Ben, sana her an muhtâcım. Senin ise, bana hiç ihtiyâcın yok. Sen, ancak yaratanım olarak beni bağışlar, affedersin.
Ey duâcıların duâlarını kabûl eden! Ey ümit bağlananların en üstünü! İslâmiyet ve Muhammed (aleyhisselâm) üzerindeki himâyen hürmetine sana yöneliyorum. Benim bütün suçlarımı bağışla! Beni şu durduğum yerden bütün hâcetlerimi yerine getirmiş, dileklerimi ihsân buyurmuş, temennilerimi gerçekleştirmiş olarak kabul eyle!..
Ümîdimiz, yüce katındaki sevab ve mükâfâta nâil olmaktır. Ümîdimizi boşa çıkarma Allahım!”
Amin....
Yurîdûne li yutfiû nûrallâhi bi efvâhihim vallâhu mutimmu nûrihî ve lev kerihel kâfirûn(kâfirûne).
Onlar ağızlarıyla Allah'ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nûrunu tamamlayacaktır
- Mugire bin Şube şöyle dedi:
“Sa’d bin Ubade (Radiyallahu Anh):
−Eğer karımın yanında yabancı bir erkek görürsem, onu kılıcımın geniş yüzüyle değil keskin tarafıyla vurur öldürürüm! dedi.
Onun bu sözü Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e ulaştığında Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
−‘Sizler Sa’d’ın kıskançlığına taaccüp mü ediyorsunuz? Allah’a yemin ederim ki, ben Sa’d’dan daha kıskancım! Allah’da benden daha kıskançtır! Allah’ın bu kıskançlığı sebebiyle açık ve kapalı bütün fuhşuyatı yasakladı!’ buyurdu.”
[ İbni Ebi Şeybe 3/467/2, Buhari 6701, Müslim 1499/17, Darimi 2/149, Ahmed 4/248 ]
[*=center]KARINIZI KISKANIN
işin enteresanı bu iddası bile deney ya da gözleme dayanmıyordu.ısrarla doğa üstü mucizelerden bahsediyordu bu konuda doğanın kendisinin yardımına hemencecik koştuğunu anlatıyordu ama; doğanın mucizeliğini göremiyordu. bir şekilde varlığını yok olanların/olacakların üzerine inşaa ediyordu. sohbet koyulaştı paralel evrenler ve enflasyon teorilerine geldi. milyarlarca galaksi her galakside milyarlarca yıldız. tamda burda bana döndü ve dedi, bu büyüklüğü yaratan ALLAH neden insanla uğraşsın? İnsan bu büyüklükte nedir ki? Böceğin üstündeki atom bile değil. benzetmesi yaptı.
bizde cevap verdik atom bile olamayan o insan bu dehşet büyüklüğü kavrayabiliyor, üzerinde hesaplamalar yapabiliyor.
cevap: doğrusun üstad doğa inanılmaz işler çıkartıyor :)):)
leyla-1 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
VaVeyla, post: 1550107, member: 122532hayır olsun inşallah ablaa ;))
Sağol canım benim hayır tatlım ee senden uzak olunca yoğun olunca görüşemedik:) hadi sürpriz olsun bakim:)
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
&
leyla-1 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
serap8191, post: 1550140, member: 3585ablam seni ve güzel ailemi nasil özledim
bende seni çok özledim senide merak ettim....
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
&
leyla-1 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
VaVeyla, post: 1550144, member: 106972hıımmm burnuma güzel kokular geliyo sankiiiimm :D
:):):)...............
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
&
kutsal topraklara eşimle hayırlısıyla tez vakitte gidebilmem için dua bekliyorum
eğer meleğim biraz iyileşseydi onunla gitmekti niyet ama onu kabeyle kandıramadık direk rabbine yöneldi....
selametle dua ile...
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/71296-icinden-geceni-paylas · 10.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.