B)
Allah kuranda neden biz diyor ???
14.881 görüntülenme · 46 yanıt
RE: Allah kuranda neden biz diyor ???
B)
B)
B)
B)
ALLAH razı olsun kardeşim bu konu biz daha ortaokulda okurken bir arkadaşımızın din dersi öğretmenine sormasıyla araştırma konusu olmuştu bizde aynı sonuca varmıştık .Tekrar hatırlattığınız için Rabbim sizlerden razı olur inşallah. A. E.O
ALLAH razı olsun kardeşim bu konu biz daha ortaokulda okurken bir arkadaşımızın din dersi öğretmenine sormasıyla araştırma konusu olmuştu bizde aynı sonuca varmıştık .Tekrar hatırlattığınız için Rabbim sizlerden razı olur inşallah. A. E.O
Ecmain kardeşim. Rabbim sizlerdende razı olsun.
Ama İsmail Hakkı Bursevi hz. gerçekten çok güzel açıklamış
Allah onlardan razı olsun
Şefaatlerine bizleri nail eylesin.
nursena72 yazdı:
Ecmain kardeşim. Rabbim sizlerdende razı olsun.
Ama İsmail Hakkı Bursevi hz. gerçekten çok güzel açıklamış
Allah onlardan razı olsun
Şefaatlerine bizleri nail eylesin.
benim de kafama takılan bi soruydu.ama böyle düşüncelere saplanmanın imanı zedelyeceği düşüncesiyle konuyu irdelemekten korkmuştum.sayenizde aydınlandım özellikle Allahın 99 ismine itafen biz dediği yorumu aydınlatıcı geldi.Allah razı olsun
benim de kafama takılan bi soruydu.ama böyle düşüncelere saplanmanın imanı zedelyeceği düşüncesiyle konuyu irdelemekten korkmuştum.sayenizde aydınlandım özellikle Allahın 99 ismine itafen biz dediği yorumu aydınlatıcı geldi.Allah razı olsun
Ecmain kardeşim bi faydası olduysa ne mutlu bize
Allaha emanet olun
mk5834 yazdı:
Ecmain kardeşim bi faydası olduysa ne mutlu bize
Allaha emanet olun
B)
B)
Allah razı olsun kardeşim
Allaha emanet olun
takan yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR KONUYDU.
ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK..
Allah razı olsun kardeşim
Allaha emanet olun
Ecmain kardeşim Allaha emanet olun
elzem yazdı:
ALLAH sizden razı olsun bilgi verici ve faydalı bir konuya deyinmişsiniz herkesin okumasında fayda var
Ecmain kardeşim Allaha emanet olun
B)
B)
Kuranda ben, biz, o gibi ifadelerin kullanılışı hakkında İsmail Hakkı Bursevi hazretleri buyuruyor ki:
Sultanların dört türlü konuşma tarzı vardır:
1- Ben yaptım der.
2- Biz yaptık der.
3- Kendinden bahsetmeden (Şunlar emredildi) der.
4- Yalnız unvanı ile (Sultanınız size şunu emretti, şunlar size yasak kılındı) der. Üçüncü şahıs olarak o diye de bildirir.
Sultanların dört türlü konuşma tarzı vardır:
1- Ben yaptım der.
2- Biz yaptık der.
3- Kendinden bahsetmeden (Şunlar emredildi) der.
4- Yalnız unvanı ile (Sultanınız size şunu emretti, şunlar size yasak kılındı) der. Üçüncü şahıs olarak o diye de bildirir.
Allahü teâlânın Ben demesi yüce zatına göre, Biz demesi, isim ve sıfatlarına göredir. İsim ve sıfatlarının çokluğu zatının birliğine zıt değildir. Çünkü isim ve sıfatların hepsi, zata aittir
Allahü teâlânın Ben demesi yüce zatına göre, Biz demesi, isim ve sıfatlarına göredir. İsim ve sıfatlarının çokluğu zatının birliğine zıt değildir. Çünkü isim ve sıfatların hepsi, zata aittir
B)B)B)B)
B)B)B)B)
Allah celle celalü sizden razı olsun.beni de düşündüren bi husustu.Allah yar ve yardımcımız olsun.
Allah celle celalü sizden razı olsun.beni de düşündüren bi husustu.Allah yar ve yardımcımız olsun.
amin kardeşim ecmain
amin kardeşim ecmain
B)B)B)B)B)B)B)
B)B)B)B)B)B)B)
S.A.ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU.BAZILARI BUNU KULLANMAK İSTİYOR TEVHİDE KARŞI.ALLAH FIRSAT VERMESİN.A.E.O.
S.A.ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU.BAZILARI BUNU KULLANMAK İSTİYOR TEVHİDE KARŞI.ALLAH FIRSAT VERMESİN.A.E.O.
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/7113-allah-kuranda-neden-biz-diyor · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.