Yediğin Lokmaya Dikkat Et!

1.078 görüntülenme · 6 yanıt

Paylaş:
Ahmed Muhammed

Ahmed Muhammed

Mübarek Üye · 861 mesaj

Şâh-ı Nakşibend (k.s.) hazretleri, tasavvufdaki hallerinin kaybolduğunu söyleyen bir talebesine; 'yediğin lokmaların helâlden olup olmadığını araştır' buyurmuştur. Talebesi araştırdığında, yemeğini pişirirken ocakta helâl olup olmadığı şüpheli bir odun yakmış olduğunu tesbit ederek tevbe etmiştir.

'Namazda hudû ve huşû nasıl elde edilir?' diye sorulunca da cevaben buyurdu ki:

'' Huzurlu bir halde hâlal lokma yiyeceksiniz. Huzur ile abdest alacaksınız ve namaza başlarken iftitah tekbirini kimin huzuruna durduğunuzu bilerek, düşünerek söyleyeceksiniz."

Hâce Hazretleri, kendisine karşı edepsizlik yapan bir kimseye kızmayıp, tebessümle karşıladı. Fakat edepsizlik yapan kimse büyük bir derde düşüp, helâk olacak hâle geldi. Hatasını anlayıp tevbe etti. Şâh-ı Nakşibend hazretleri bir ara o adamın evinin önünden geçerken, içeri girip hâlini sordu:

'' Allah Teâlâ şifâ vericidir., korkma iyileşirsin' dedi. O kimse bu söz üzerine kalkıp:

' ' Efendim size karşı edepsizlik ettim, hatırınızı incilttim, beni affediniz.' dedi. Şâh-ı Nakişbend hazretleri buyurdu ki:

'' Kalbimiz o zaman incindi. Fakat şu anda gönül aynası tertemiz. İyi bil ki, mürşidlerin kılıcı kınından çıkmış yalın bir kılıçtır. Ama mürşid merhamet sâhibidir. Kimseye kılıç vurmaz. İnsanlar (belâsını arayanlar) gelip kendilerini o kılıca vururlar.'

Alıntı: Fazilet Takvimi 1997
Beautiful_1064

Beautiful_1064

Mübarek Üye · 951 mesaj

emeğinize sağlık...
Ahmed Muhammed

Ahmed Muhammed

Mübarek Üye · 861 mesaj

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
arzu74

arzu74

Mübarek Üye · 2.336 mesaj

Emeğinize sağlık allah razı olsun selamlaar
Ahmed Muhammed

Ahmed Muhammed

Mübarek Üye · 861 mesaj

arzu74, post: 1305073, member: 107406Emeğinize sağlık allah razı olsun selamlaar

Allah (c.c.) sizden de razı olsun.Allah'a emanet olun.

Selam ve dua ile...
cerennurum

cerennurum

Mübarek Üye · 1.298 mesaj

allah razı olsun kardeşim
Ahmed Muhammed

Ahmed Muhammed

Mübarek Üye · 861 mesaj

cerennurum, post: 1305361, member: 71093allah razı olsun kardeşim

Allahü Teala sizden de razı olsun.Allah'a emanet olun.

selam ve dua ile.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.