Selamun Aleyküm

948 görüntülenme · 5 yanıt

Paylaş:
Salevat-ı Kübra

Salevat-ı Kübra

Üye · 18 mesaj

Selamun Aleykum arkadaşlar

Sitede Salevat-ı Kübra'yı araştırmak için üye oldum ama sitede yeni üyelerin profilleri çok gizli başkasının değil sadece kendi profilime bakcam onu bile göremiyorum yöneticilere özel mesaj atıp öğrenmek istedim yöneticiye özel mesaj atılmıyor zaten aradığım bilgiyide bulamadım bir daha girmem heralde bu siteye o yüzden sağlıcakla kalın mutlu huzurlu günler dilerim sizlere....
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

Salevat-ı Kübra, post: 1303309, member: 98391Selamun Aleykum arkadaşlar

Sitede Salevat-ı Kübra'yı araştırmak için üye oldum ama sitede yeni üyelerin profilleri çok gizli başkasının değil sadece kendi profilime bakcam onu bile göremiyorum yöneticilere özel mesaj atıp öğrenmek istedim yöneticiye özel mesaj atılmıyor zaten aradığım bilgiyide bulamadım bir daha girmem heralde bu siteye o yüzden sağlıcakla kalın mutlu huzurlu günler dilerim sizlere....

İnşallah aradığını bulursunuz kardeşim...
Selam ve DUA ile...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
leyla-1

leyla-1 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj

Salevat-ı Kübra, post: 1303309, member: 98391Selamun Aleykum arkadaşlar

Aleyküm Selam kardeşim hayırlısı olsun inşallah selam ve dua ile selametle kalınız.
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Aleykümselam kendiniz bilirsiniz ben size buldum :a35:

Delail-i Abdülkadir Geylani Salavat-i Kübra Tercüme ve Sehri

Salavat-i Serife, Hz. Peygamberimiz ile, her an ve her mekanda iletisim üzere olmaktir. Resulullah üzerine Salat ve Selam getirmek, ona yakinliktir ve dualarini kabulüne delildir.

Resulullah üzerine salat getirmek, ona yakinlik ve dualarini kabulüne delildir. Bu münasebetle Allah (c.c.)’a yakinliga sebeptir. Bunun için ‘’salat’’in huzurlu kalb ile okunmasi gerekir. Huzur-u kalb ise, salat ve selamin yerinin ve manasinin tam anlasilmasi ve açikliga kavusmasiyla mümkündür ki; Ilahi sirlara vakif Kutb-i Rabbani Abdülkadir Geylani Hazretleri’nin evradi serifesini ve ‘’Salat-i Kübra’’ isimli ‘’Delail-i Hayra’’tini sevenlerin, salihlerin ve din kardeslerimizin, din-i mübini okurken mana ve isiklarini tefekkür etmesi için huzurlu kalb üzere olmasi gereklidir.

Iyi biliniz ki, salavat-i serifenin fazilet ve faydalari, mükafati ve sevaplari, hasil ettigi manevi meyveleri sayilamayacak kadar çoktur. Aklin bunlari kavramasi çok zordur. Anlamaya akil kafi gelmez. Hatta otorite sahibi arastirmacilar ve büyük müfessirlerin bazilari: ‘’Cenab-i Fahr-i Resul üzerine salat, ‘’efdal ibadetlerdendir,’’ demislerdir. Zira, Hz. Muhammed’in üzerine bizzat Allahü Teala hazretleri salat selam getirmis melaike-i kiramin ve insanlarin salat ve selam getirmelerini de emretmistir.

Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

Salevat-ı Kübra

Salevat-ı Kübra

Üye · 18 mesaj

hafize, post: 1303428, member: 80816Aleykümselam kendiniz bilirsiniz ben size buldum :a35:

Delail-i Abdülkadir Geylani Salavat-i Kübra Tercüme ve Sehri

Salavat-i Serife, Hz. Peygamberimiz ile, her an ve her mekanda iletisim üzere olmaktir. Resulullah üzerine Salat ve Selam getirmek, ona yakinliktir ve dualarini kabulüne delildir.

Resulullah üzerine salat getirmek, ona yakinlik ve dualarini kabulüne delildir. Bu münasebetle Allah (c.c.)’a yakinliga sebeptir. Bunun için ‘’salat’’in huzurlu kalb ile okunmasi gerekir. Huzur-u kalb ise, salat ve selamin yerinin ve manasinin tam anlasilmasi ve açikliga kavusmasiyla mümkündür ki; Ilahi sirlara vakif Kutb-i Rabbani Abdülkadir Geylani Hazretleri’nin evradi serifesini ve ‘’Salat-i Kübra’’ isimli ‘’Delail-i Hayra’’tini sevenlerin, salihlerin ve din kardeslerimizin, din-i mübini okurken mana ve isiklarini tefekkür etmesi için huzurlu kalb üzere olmasi gereklidir.

Iyi biliniz ki, salavat-i serifenin fazilet ve faydalari, mükafati ve sevaplari, hasil ettigi manevi meyveleri sayilamayacak kadar çoktur. Aklin bunlari kavramasi çok zordur. Anlamaya akil kafi gelmez. Hatta otorite sahibi arastirmacilar ve büyük müfessirlerin bazilari: ‘’Cenab-i Fahr-i Resul üzerine salat, ‘’efdal ibadetlerdendir,’’ demislerdir. Zira, Hz. Muhammed’in üzerine bizzat Allahü Teala hazretleri salat selam getirmis melaike-i kiramin ve insanlarin salat ve selam getirmelerini de emretmistir.

Teşekkürler :)
Zindanda_Mahkum

Zindanda_Mahkum

Mübarek Üye · 1.367 mesaj

Hoş geldin Kardeşim..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.