RE: Aile içinde geçimsizliğe sebep ve hatta ailelerin yıkılmasına kadar ****üren nedenler sizce nele
Allah yardımcın olsun ben çarşaf giydim ama aile sorunlarım 4 yıldır bitmedi hala benimle uğraşmaktan bıkmadılar banada dua edin
9.978 görüntülenme · 40 yanıt
marziye yazdı:aleyküm selam değerli kardeşim rabbim cümlemizden razı olsun ve razı olduğu yoldan ayırmasın ne güzel kardeşim o güzel mübarek toprakları ziyaret etmişsin rabbim tekrarını nasib etsin ve bizlerede nasip eylesin.elbette tek başına mücadele vermek zordur ama bizim için örnek olan bir zat varki o nelere katlandı sevgili peygamberimiz bu davaya başlarken yalnızdı sabırla rabbine sığınarak nelere muktedir oldu ve onu seven binlerce ümmeti var rabbime şükür eğer sizde sabırla hoşgörüyle anne ve babanınıza hürmette kusur etmeden karşılık verirseniz muhakkak bir gün onlarda sizi anlayacaktır tüm kardeşlerimden şunu istiyorum bazı değerlerimizi ailelerimize kabullendirmek uğruna onlara kırıcı davranmalıyım şunu unutmayalımki güzel ahlak ve hoşgörüyle olmayacak bir şey yoktur sabırla güzellikle tüm hallerimizi onlara kabullendiririz yeterki onların incitmeyelim selam ve dua ile
SELAMUNALEYKÜM.ÇOK GÜZEL BİR KONUYU DEĞİNMİŞSİN ALLAH SENDEN RAZI OLSUN İNŞ.BİZİM EN BÜYÜK SORUNUMUZ BEN ÜMREYE GİTTİM VE GELDİĞİMDE BAZI KARARLAR ALMIŞ OLARAK GELDİM AMA İNSAN AİLE İÇERSİNDE TEK BAŞINA BAZI ŞEYLERİ YAPAMIYO.BEN DÜĞÜNLERE GİTMİYORUM EL VERMİYORUM ÇARŞAF GİYEMEDİĞİM İÇİN SİYAH PARDÜSE ALDIM...TEK DUAM ALLAHIMDAN BABAMDAN GÜNAHI SEVABI EN İNCE AYRINTISINA KADAR GÖREBİLCEK Bİ ŞEKİLDE HİDAYETE ERSİN.DİNİ ÇATIŞMLAR BİR AİLEDE PROBLEM OLUYO VE İNSAN TEK BAŞINA AŞAMIYO BU SORUNLARI.
beautifulgirl yazdı:rabbim cümlemizin yardımcısı olsun kardeşim dualar müşterektir kardeşim
Allah yardımcın olsun ben çarşaf giydim ama aile sorunlarım 4 yıldır bitmedi hala benimle uğraşmaktan bıkmadılar banada dua edin
konak yazdı:konak kardeşime bu güzel ve faydalı yorumu için çok tşk ediyorum rabbim razı olsun faydalı yorumları ile bizleri herzaman aydınlatıyorsunuz rabbim hayırlı muradlarınızı versin inş sizinde dediğiniz gibi boşanma cümlesini ilk ağzına alan kaybediyor o kişi mutsuz oluyor anne ve babaların aileye karışmasına gelince benim görüşlerim farklıdır bu yönde elbette herdaim herşeye karışmamalılar ama onların hayat tecrübeleri bizlerden daha farklı bana göre her genç her evli büyüklerinin sözlerini dinlemeli onları kırmamalı sen karışamazsın veya sen ne hakal karışıyorsun gibi cümleler kullanmamlılar unutulmamalıdırki gerçekten mutlu olmak istiyorsak onların hayır dualarına ihtiyacımız vardır ben kendi şahsıma konursam şuana kadar eşimin ailesine hiç bir şekilde kıracak onları incitecek bir davranışta bulunmadım genç kızlarımızada bunu tavsiye ediyorum kayınvalideleriyle aralarını her daim iyi tutsunlar çünkü kayınvalide çok öenmli özel günlerde mübarek günler ufakta olsa bir hediye alıp gönüllerini hoş tutmanın kimseye zararı olmaz en azından cuma günleri arayıp hayır dualarını almaları onlar için ne kadar faydalı olduğunu ancak bunları yugulayınca anlayıp banada dua edeceksiniz yıllardır her cuma günü kaynvalidemi arar hayır duasını alırım ve arayamadığım zamanlarda kayınvalidemin beklediğini biliirim unutmayalımki mutlulukta bizim elimizde mutsuzlukta bizim elimizde size yapılan nasihatları kulak ardı etmeyin hiç bir yerimiz eksilmez tamam annecim demekle veya elbette babacım demekle eğer gerçekten hayatımıa müdahele varsa kırmadan incitmeden onları uyarmalıyız ve hele hiç bir zaman eşimize alesiyle ilgili çekiştirmede bulunmayalım sonuçta onlar eşimizin ailesi elbette atamayacaktır bir en fazla iki bizi dinler üçüncüde ise ailesini tutmak zorunda kalacaktır bu sebeble ne kendimizi eşimizin göznünden düşürelim nede yarın bizde onlar gibi olacağımızdan geleceğimizi karartalım unutmayalımki ne ekersek onu biçeceğiz bu dünya hayatı şu bu şekilde geçiyor bizler için önemli olan ahiretimiz olmalıdır bize kalb kırmak değil bir kalb yapmak hayır dua almak gereklidir tamammı güzel kardeşlerim benim eğer aile hayatımızda mutlu olmak istiyorsak gülleri nasıl kokluyorsak eğer dikende varsa onlarıda nazikçe gülü incitmeden temizlemeliyiz kimse kırılmasın incinmesin inş haddi aşmadım ben acizane sizler için en güzelini istiyorum rabbim ailelerimize huzur ve mutluluk versin selam ve dua ile
Rabbim yardımcın olsun beautifulgirl kardeşim. Ama inan en sonunda sizinle uğraşmaktan vazgeçeceklerdir. Çünkü sonuç Rabbin huzurudur.
Zerda Hanım; yazdıklarınıza katılmamak mümkün değildir. Sevgi bir yere kadar ama saygının bittiği yerde sevgi denilen kavramdan söz etmek olanaksızlaşır.
Aile ortamı içerisinde yapılan tartışmaların telafisi mümkün ama boşanacağım sözcüğünün telafisi malesef mümkün değildir. İnanın ilk kez kullanan her kim ise bence kaybeden de o dur. Kısacası eğer gücümüzü aşacak bir sözcük kullanıyorsak sonucuna da katlanmamız gerekir. Şiddetli geçimsizliklerin bir diğer nedeni de ebeveynlerin aile ortamına müdahalasedir. Mümkün olduğunca ebeveynlerimizi yeni kurulan veya varlığını sürdüren ailelerimize bulaştırmamalıyız. Bilinmeli ki her nekadar heriksinin de anne veya babası olursa olsun kimse kızını bir tarafa bırakıp damadını, kimse oğlunu atıp gelinini tutmamaktadır. Çok nadir ebeveynlerin müdahaleleri yapıcı olmakta genelde yıkıcı bir tarz sergilemektedirler. Bu nedenle bence evlilik müesesini kuranlar ailelerini yeni ailelerine karıştırmasınlar. Onları müdahalesi sonucu da aile içerisinde sıkıntılar yaşanmaktadır.
Selam ve dua ile.
beautifulgirl yazdı:
zerda yazdı:
aile içi sorunlardan en önemlilerinden biriside eşlerden birinin yatağını ayırmasıdır bu ayırmanın dinimizde asla ve asla yeri olmamakla birlikte dini yaşamama hususlarında ayırlabiliyor bu durumdada güzellikle uyarmak bir şekilde ikazdan sonra hala daha inat eder bir surette ise eşlerden birinin yatak ayırması olabilir ama herhangi bir sebeb yokken yatağını ayırmak hem günah hem incitici hemde soğukluğa sebebtir özellikle hanımlar için dahada üzüntü verici ve gurur kırıcıdır sebeb herne olursaolsun neye kızmışsak kızalım ama asla yatak ayırma yolunu seçmeyelim
zerda yazdı:
zerda yazdı:
aile içi sorunlardan en önemlilerinden biriside eşlerden birinin yatağını ayırmasıdır bu ayırmanın dinimizde asla ve asla yeri olmamakla birlikte dini yaşamama hususlarında ayırlabiliyor bu durumdada güzellikle uyarmak bir şekilde ikazdan sonra hala daha inat eder bir surette ise eşlerden birinin yatak ayırması olabilir ama herhangi bir sebeb yokken yatağını ayırmak hem günah hem incitici hemde soğukluğa sebebtir özellikle hanımlar için dahada üzüntü verici ve gurur kırıcıdır sebeb herne olursaolsun neye kızmışsak kızalım ama asla yatak ayırma yolunu seçmeyelim
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/7011-aile-icinde-gecimsizlige-sebep-ve-hatta-ailelerin-yikilmasina-kadar-uren-nedenler-sizce-neler · 04.10.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.