Kısmet
2.054 görüntülenme · 7 yanıt
Kiminle evlenileceğin ezelde muayyen olup, hic bir surette değişmeyeceğini hatta, Eshab-ı Kiram’dan bir zatın Peygamberimize (s.a.v.) “Falan kadınla evlenmek istiyorum, dua buyurun” demesi uzerine: “Eğer sana, İsrafil, Mikail, Cebrail, ve Hamele-i Arş, (A.S.) dua etse, aralarında ben de bulunsam, gene sen ancak senin icin yazılan kadınla evlenirdin.” (Ramuz:357/9) diyerek bu hakikate işaret ettiğini biliyor muydunuz ?
İnsan beğenmez.
ibraKiminle evlenileceğin ezelde muayyen olup, hic bir surette değişmeyeceğini hatta, Eshab-ı Kiram’dan bir zatın Peygamberimize (s.a.v.) “Falan kadınla evlenmek istiyorum, dua buyurun” demesi uzerine: “Eğer sana, İsrafil, Mikail, Cebrail, ve Hamele-i Arş, (A.S.) dua etse, aralarında ben de bulunsam, gene sen ancak senin icin yazılan kadınla evlenirdin.” (Ramuz:357/9) diyerek bu hakikate işaret ettiğini biliyor muydunuz ?
Konu cok degerlı gercekten umarım nasıplenmesı gerekenlerde okur:)Allah razı olsun
ben şu şu özelliklerde, iyi, namazını kılan bir eş istiyorum desek ama kısmetimizde namazını kılmayan biri varsa o kişi değişmez biz onunla evleniriz.sadece duamız ile inşAllah o namaz kılmaya başlar güzel davranışlar sergilemeye başlar.
Allah razı olsun ibra kardeşim.çok güzel .internette şurda burda eş aramak niye ise.zaten o kişi kısmetimizde varsa nerede olursa olsun bizi bulacak.
Allah razı olsun ibra kardeşim.çok güzel .internette şurda burda eş aramak niye ise.zaten o kişi kısmetimizde varsa nerede olursa olsun bizi bulacak.
_semra_Konu cok degerlı gercekten umarım nasıplenmesı gerekenlerde okur:)Allah razı olsun
inşaALLAH :)
Amin ecmain
smyyesben şu şu özelliklerde, iyi, namazını kılan bir eş istiyorum desek ama kısmetimizde namazını kılmayan biri varsa o kişi değişmez biz onunla evleniriz.sadece duamız ile inşAllah o namaz kılmaya başlar güzel davranışlar sergilemeye başlar.
bende öyle düşünmüştüm, inşaALLAH.
ALLAH Harama girmeden yuva kurmayı cümlemize nasip etsin.
İnsan beğenmez.
ALLAH Celle Celalühü razı olsun ibra...
? diyorum sadece (;
? diyorum sadece (;
.....
Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
_YUSUF_ 🛡
Yönetici
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.043
- Ödül
- 113
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj
İmanın şartlarından bir taneside kadere inanmaktır.
Allah zülcelal her insana bir kader tayin etmiştir ve bunun akside mümkün değildir herşey yazılıdır, insanın eşide olmak üzere.
İnsan yaptığı dualarda kaderin içerisindedir.Yani sizin dua etmenizde etmemenizde kaderinizde yazılıdır.
İnsanın hayatında karşılaştığı herşey bir imtahan olduğu gibi eşlerde insan için bir imtahandır.
Olayı bu gözle bakmak, içerisine düşülebilecek problemleri daha olgun bir şekilde karşılamak demektir
Selam ve dua ile
Allah zülcelal her insana bir kader tayin etmiştir ve bunun akside mümkün değildir herşey yazılıdır, insanın eşide olmak üzere.
İnsan yaptığı dualarda kaderin içerisindedir.Yani sizin dua etmenizde etmemenizde kaderinizde yazılıdır.
İnsanın hayatında karşılaştığı herşey bir imtahan olduğu gibi eşlerde insan için bir imtahandır.
Olayı bu gözle bakmak, içerisine düşülebilecek problemleri daha olgun bir şekilde karşılamak demektir
Selam ve dua ile
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/69773-kismet · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
Giriş yap ve cevap yaz.