(cümleleri numaraladım)
[LIST=1]
[*]Allahtan dünya ve ahiret hayrını iste.
[*]Sakın"ben istiyorum fakat Allah vermiyor bende bundan sonra istemeyeceğim" deme duaya devam et .
[*]Eğer istediğin şey ezelde senin için taktir edilmiş ise Allahtan istedikten sonra Allah onu sana gönderir.
[*]Eğer istediğin o rızık ezelde senin için taktir edilmemişse Allah seni o şeye muhtaç kılmaz. ve kendinden gelenlere rıza gösterme nimetine ihsan eder
[*]Eğer Allah senin için fakirlik ve hastalık dilemişse sende Allaha bundan kurtulmak için yalvarırsan o zaman Allah sana razı ve memnun olacağın bir hal verir.
[*]Eğer ezelde borçlu olmak takdir edilmişse ve sende borçtan kurtulmak için dua edersen. Allah alacaklıyı. sana kötü muamaele etme halinden vaz geçirir.
[*]Hatta borcundan azaltma veya hepsini bağışlama haline çevirir.Eğer dünyada borçlu halden kurtarmassa buna karşılık sana bol sevap verir
[/LIST]Sorularım şu şekilde :
1- Dört numaralı cümle için : Bu cümlede benim dua ile istediğim şeyin dışına çıkma var yani Ben mavi kalem istiyorum. Ben kırmızı kalem ile tatmin olmak istemiyorum. veya ben istanbuldan izmire tatile gitmek istiyorum amacaım tosbağa ile yavaş yavaş manzarayı seyrede seyrede gitmek istiyorum.o hissiyatı yaşamak istiyorum burdan bilet alıp 1 saatte izmire gitmek istemiyorum.
2-Yedi numaralı cümle için : Millet gırtlağa kadar borç içinde. nerdeyse peygamberin hadisi gerçek olcak " fakirlik şirke götürür" borç tan faizden intihar edicek. 10 kuruş kaznamak için millet yahudini köpeği olmuş vaziyette bankaların durumu belli. Ben şirke faize bulaştıktan sonra ahirette gelicek sevabı ne yapayım ?Zaten şirk yüzünden ahireti de kaybetmişsin.
3-Beş numaralı cumle için : Ben sağlıklı ibadet için sağlık dilemişsem ve bu bana verilmemişse ve bunun karşılığı ahirete kalmışsa bence sevabının beş kuruş değeri yoktur. Çünkü ibadet bu dünyada lazım ben hastalıktan dolayı ibadetin hazzını alamıyosam ahirette bişey gelemsede olur.
Bu yazının geneli hakkında konuşursak kusura bakmayın ama ben bundan anladığım şudur. Dua hiç bir işe yaramaz . zaten sana yazılı ise geliyo. hiç boşa geceler boyu ibadet edip dua etmeye gerek yok nasılsa ezelde yazılmış sana. Ne yorulucan ki ?
Vel hasıl kelam. Gavs-ı azam Abdulkadir geylani böle bi hata yapmış olamaz. Herhalde bu işte tercüme hatası vardır diye düşünüyorum. siz ne dersiniz