RE: TESETTÜRE GİRMEK İSTİYORUM
RE: TESETTÜRE GİRMEK İSTİYORUM
muberra yazdı:
S.A.Ben maddi sıkıntılarımız olması nedeniyle eve katkıda bulunmak zorundayım.Şu anda kapalı değilim ama tesettüre girmeyi canı gönülden çok arzu ediyorum. Bu istek senelerdir var içimde ama bir türlü gerçekleştiremiyorum. Önceden açıkçası cesaretim de yoktu,çünkü ailem dini bilgiye sahip olmakla birlikte tesettüre girmemle ilgili gereklilikten hiç bahsetmedi.Hep okuyun, çalışın , hayatınızı kurtarın mantığı geçerli oldu. Üniversiteyi bitirdim, şimdi iş hayatındayım ama bu nereye kadar sürecek, içim bunu kabul etmiyor,pişmanlık duyuyorum hergün. Ya kapanmadan ölürsem Allah'a nasıl hesap veririm korkusu duyuyorum. Aileme konuyu da açamıyorum, nasıl karşılayacaklarını bilmiyorum.İşi bırakıp kapanmam çok hoş karşılanmayacak belki de, bilmiyorum.Evlenirsem belki bu kapanmama vesile olur.Böyle düşünmek yanlış belki ama şu anda başka çıkar yol bulamıyorum. İnş. karşıma hayırlı, dinini bilen biri çıkar diye dua ediyorum, kapanmama vesile olur. Bana fikirlerinizle yardımcı olursanız çok sevinicem.
(Turizm işinde resepsiyonda çalışıyorum ve bu iş kesinlikle kapalılığı kabul etmiyor,kapalı olarak nerde nasıl iş bulabilirim bilmiyorum,kapalı tanıdıklarım çok fazla yok,kimden yardım isteyebilirim bilmiyorum,zaten çalışırsam da tesettüre uygun biryerde bir iş bulmak isterim.)
Selamun aleyküm kardeşim. Cenab-ı Hak'tan dualarınızın kabul olmasını, ve en kısa zamanda kapanmanızı nasip etmesini niyaz ediyorum. Bir kardeşiniz olarakta bu kararınızda aceleci davranmanızı tavsiye ediyorum. Malum yarına çıkacağımız belli mi? sanki.