GÜNÜN HADİSİ

83.164 görüntülenme · 794 yanıt

Paylaş:
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Mübarek Üye · 8.116 mesaj

RE: GÜNÜN HADİSİ

"İnsanlara onların anlayışına göre konuşun."
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Allah bu ümmete ancak aralarındaki zayıf görünümlü salihlerin duası, namazı, orucu ve ihlâsı sayesinde yardım eder."
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Allah (c.c.) kullarına akıldan daha hayırlı bir şey vermemiştir
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Riyâzü's Sâlihîn:Şüphesiz ki benim ümmetim, kıyamet gününde, abdest izlerinden dolayı yüzleri nurlu, elleri ve ayakları parlak olarak çağırılacaktır. Yüzünün nûrunu artırmaya gücü yeten kimse bunu yapsın
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Mü'minin nuru ve beyazlığı, abdest suyunun ulaştığı yere kadar varır."
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Kim güzelce abdest alırsa, o kimsenin günahları tırnaklarının altına varıncaya kadar bütün vücudundan çıkar."
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Kim güzelce abdest alırsa, o kimsenin günahları tırnaklarının altına varıncaya kadar bütün vücudundan çıkar."
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Bir kimse bu şekilde abdest alırsa geçmiş günahları bağışlanır. Onun namazı ve mescide kadar yürümesi de fazladan kazanç sayılır."
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Müslüman -veya mü'min- bir kul abdest alır ve yüzünü yıkarsa, gözleri ile bakarak işlediği her günah abdest suyu -veya suyun son damlası- ile yüzünden çıkar. İki elini yıkadığında, elleriyle tutarak işlediği her günah abdest suyu -veya suyun son damlası- ile ellerinden çıkar. Ayaklarını yıkadığı zaman, ayaklarıyla yürüyerek işlediği her günah abdest suyu -veya suyun son damlası- ile ayaklarından çıkar. Neticede o mü'min kul günahlardan temizlenmiş olur."
Melaike_binti_Haci

Melaike_binti_Haci

Kıdemli Üye · 329 mesaj

....
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

B) EN FAZİLETLİ SADAKA BİR MÜSLÜMANIN İLİM ÖĞRENMESİ SONRADA ONU MÜSLÜMAN KARDEŞİNE ÖĞRETMESİDİR (İBN İ MACE SÜNEN )
BİZLERDE BU İLİM BAHCESİNDEN ÖGRENDİKLERİMİZİ DİN KARDEŞLERİMİZLEN PAYLAŞIYCRUZ ALLAH CÜMLESİNDEN RAZI OLSUN
baba431

baba431

Kıdemli Üye · 304 mesaj

Eğer Benim bildiklerimi bilseydiniz az güler çok ağlardınız.
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Sizin örnek alacak peygamberiniz yok mu? Allah, sûresinde, "And olsun ki, sizin için Allah Resûlünde bir örnek vardır!" buyurmuştur."
Ebû Mesûd radıyallahu anh. Rezîn
Ravza_Nur

Ravza_Nur

"Size iki şey bıraktım, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece asla sapıtmazsınız: Allahın "Kitâb"ı ve Allah Resûlünün "Sünnet"i."
Mâlik radıyallahu anh. Mâlik.
Ravza_Nur

Ravza_Nur

"Kim, benden sonra öldürülen sünnetimi diriltirse, beni sevmiş olur. Kim de beni severse, benimle beraber olur."
Ali radıyallahu anh. Rezîn
Ravza_Nur

Ravza_Nur

"Ümmetimin bozulması zamanında kim sünnetime sımsıkı sarılırsa, şehîd sevabı alır."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Taberânî
zumretezulal

zumretezulal

Aktif Üye · 66 mesaj

sünnet-seniyye edeptir.Hiçbir mesele yoktur kialtında bir nur,bir edep bulunmasın.(bediuzzaman) selametle
Ravza_Nur

Ravza_Nur

"Size öyle bir zaman gelecektir ki, o zamanda şu üçten daha değerli bir şey olmayacaktır: Helâl para, candan arkadaşlık yapılacak bir kardeş, uygulanacak bir sünnet."
Huzeyfe radıyallahu anh. Taberânî
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Birbirlerini Allah için sevip buluşmaları ve ayrılmaları Allah için olan iki insan. Allah rızası için birbirlerini seven, başka hiçbir maksat taşımayan, bir araya gelmeleri Allah için, şayet ayrılacaklarsa ayrılıkları yine Allah için olan yani bir arada iken de ayrı iken de Allah için duydukları sevgiyi muhafaza eden iki insan, sanki bir anlamda yekdiğerini Allah'ın emirlerine muhalefetten korumaktadır. Zira mü'min mü'minin aynasıdır. Onların bu birbirlerini Allah için sevmeleri ve dostluklarım bu çizgide birbirlerine yardımcı olarak geçirmeleri, ahirette her ikisinin birden ilahî koruma altına alınmaları ile ödüllendirilecektir. O halde sevgimize ve sevdiklerimize bu açıdan iyice dikkat etmeliyiz.B)B)
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Birbirlerini Allah için sevip buluşmaları ve ayrılmaları Allah için olan iki insan. Allah rızası için birbirlerini seven, başka hiçbir maksat taşımayan, bir araya gelmeleri Allah için, şayet ayrılacaklarsa ayrılıkları yine Allah için olan yani bir arada iken de ayrı iken de Allah için duydukları sevgiyi muhafaza eden iki insan, sanki bir anlamda yekdiğerini Allah'ın emirlerine muhalefetten korumaktadır. Zira mü'min mü'minin aynasıdır. Onların bu birbirlerini Allah için sevmeleri ve dostluklarım bu çizgide birbirlerine yardımcı olarak geçirmeleri, ahirette her ikisinin birden ilahî koruma altına alınmaları ile ödüllendirilecektir. O halde sevgimize ve sevdiklerimize bu açıdan iyice dikkat etmeliyiz.B)B)B)
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.