Bu 6 ilacı sende kullan !

2.198 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
serranur27

serranur27

Kıdemli Üye · 383 mesaj

Abbasi halifesi Mehdi,İmam musa kazım hazretlerinin hapse atılmasını ve sadece katıksız kuru ekmek verilmesini emretmişti.

Günler geçtiği halde imamdan şikayet ve yalvarma gelmeyince merak eden halife zindana adamlar gönderdi; nasıl olupta tahammül edebildiğini,feryat ve figana düşmediğini anlamak istedi.

Gidenler sordular:'

'Büyük sıkıntı içindesin,Elin ayağın zincirle bağlı olduğu halde yinede yüzün sararıp solmamış,sıhhatin sarsılmamış.Sebebini merak ettik!

'' Musa Kazım Hazretleri şöyle cevap verdi:

''6 tane ilacım var,onları kullanıyorum.

Birinci ilacım: TEVEKKÜLDÜR.Allaha dayanıp yalnız O'na güveniyorum.

İkinci ilacım KADERE RIZA'dır.Allahın takdirine boyun eğiyorum.itiraz etmiyorum.

Üçüncü ilacım:MEŞAKKATE SABIRDIR.

Dördüncü ilacım: YE'SE (ÜMİTSİZLİĞE)DÜŞMEMEKTİR.Yıkılmıyorum,kendimi kapıp koyuvermiyorum.

Beşinci ilacım:MÜTESELLİ OLMAK.Benden daha kötü durumda olanları düşünüp bu halime hamdediyorum.

Altıncı ilacım: ÜMİTTİR.Birgün olup buradan çıkabilirim diye ümitle yaşıyorum,moralimi yüksek tutuyorum.''
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

Allah razı olsun şifa olsun bu ilaclarda bize emegine saglık kardeşim...selametle
serranur27

serranur27

Kıdemli Üye · 383 mesaj

cümlemizden inşallah şifa olur bizlerede...
melek4545

melek4545

Mübarek Üye · 3.460 mesaj

allah razı olsun kardeşim inş bu ilaçlar faydalı olur herkese
serranur27

serranur27

Kıdemli Üye · 383 mesaj

cümlemizden inşallah..
ayse64

ayse64

Mübarek Üye · 1.182 mesaj

emeğine sağlık Allah cc senden razı olsun selam ve dua ile
koskun

koskun

Mübarek Üye · 1.030 mesaj

serranur27, post: 1271378, member: 102310Abbasi halifesi Mehdi,İmam musa kazım hazretlerinin hapse atılmasını ve sadece katıksız kuru ekmek verilmesini emretmişti.

Günler geçtiği halde imamdan şikayet ve yalvarma gelmeyince merak eden halife zindana adamlar gönderdi; nasıl olupta tahammül edebildiğini,feryat ve figana düşmediğini anlamak istedi.

'Büyük sıkıntı içindesin,Elin ayağın zincirle bağlı olduğu halde yinede yüzün sararıp solmamış,sıhhatin sarsılmamış.Sebebini merak ettik!

İkinci ilacım KADERE RIZA'dır.Allahın takdirine boyun eğiyorum.itiraz etmiyorum.

Dördüncü ilacım: YE'SE (ÜMİTSİZLİĞE)DÜŞMEMEKTİR.Yıkılmıyorum,kendimi kapıp koyuvermiyorum.

Beşinci ilacım:MÜTESELLİ OLMAK.Benden daha kötü durumda olanları düşünüp bu halime hamdediyorum.

Altıncı ilacım: ÜMİTTİR.Birgün olup buradan çıkabilirim diye ümitle yaşıyorum,moralimi yüksek tutuyorum.''

selamun alaeyküm ,

emeğinize sağlık ... bizede lazım bu ilaçlardan hemde çooooooooook lazım ...

allah celle celaluhu sağlık ve afiyet versin ...
.

Ve Sen Yine Denendiğinde..
Ve Kalbin Daraldığında..
Ve Yine Bütün Kapılar Kapandığında..
Ve Yine Ne Yapman Gerektiğini Bilmediğinde..
Uzun Uzun Düşün Ve Hatırla Yaradanını!

Allah kuluna Kafi Değil mi?
Zümer Suresi

Kur'ana sevdalı

Kur'ana sevdalı

Mübarek Üye · 2.706 mesaj

serranur27, post: 1271378, member: 102310Abbasi halifesi Mehdi,İmam musa kazım hazretlerinin hapse atılmasını ve sadece katıksız kuru ekmek verilmesini emretmişti.

Allah cc razı olsun kardeşim.
Çok güzel bir paylaşım olmuş kardeşim.
Emeğine sağlık.
acem_kizi

acem_kizi

Mübarek Üye · 891 mesaj

Allah razı olsun kardeşim,çok güzel paylaşım
hayri07

hayri07

Mübarek Üye · 1.455 mesaj

emeğine sağlık kardeşim selametle kal.
serranur27

serranur27

Kıdemli Üye · 383 mesaj

Allah razı olsun,okuduğunuz için...
gülsengül

gülsengül

Mübarek Üye · 5.816 mesaj

Selamünaleyküm kardeşim
Rabbim razı olsun çok güzel ve faydalı bir paylaşım emeğine sağlık..Herkesin kendince alacağı bir ders vardır elbette bu yazıda..
Allah tan ümit kesmek günahtır..Daima ümitvar olmalıyız.Başımıza bir bela ve musibet geldiğinde Allaha sığınıp bundada vardır bir hayır demeliyiz..
Allaha emanet olunuz
selam ve dua ile...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.