GIYBET

4.018 görüntülenme · 43 yanıt

Paylaş:
mustafa_xtar

mustafa_xtar

Mübarek Üye · 5.606 mesaj

RE: GIYBET

Bi anlam çıkarmanıza gerek yok kardeşim çok halisane konuyla ilgili yazılmış, sizinde yazdığınızı belirttiğim bir yazıydı.
İnsan gıybet ettikçe edesi geliyo az önce dediğim gibi tatlı geliyor bize

Türksat 3/A Frekans: 12729

Sembol Rate: 30000 Polarizasyon: Vertical Fec: 5/6 42º
tebessumd

tebessumd

Mübarek Üye · 1.010 mesaj

emeğinize sağlık kardeşim .ALLAH CC. RAZI OLSUN .B)B)B)
nuriye

nuriye

Yeni Üye · 6 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN GIYBETİN KÖTÜLÜĞÜNÜ BİLDİĞİMİZ HALDE KENDİMİZİ O ORTAMDAN KO"PARMAMIZ ÇOK ZOR OLUYOR AMA BEN İNANIYORUMKİ İMAN ATEŞİMİZİ ZAYIFLATMAZSAK İNŞAALLAH RABBİMİZ ŞEYTANIN BU HİLELERİNDEN BİZİ KORUYACAKTIR.ÇÜNKÜ ŞEYTAN SADECE ALLAHIN İHLASLI KULLARINDA TESİRLİ OLAMIYOR.ALLAH BİZİ DE İHLASLI KULLARINDA EYLESİN
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

evet gıybet çağımızın hastalığı ve büyük günahlardan. bikeresinde annem eski mahallemize oturmaya gitmişti.Sonra akşam rüyasında sizin mahalle çok dedikoducu diye gaipten ses duymuştu...Allah onlara hidayet versin gerçektende öyledirler.Ama demekki gıybetten baya günah işlemiş olacaklarki rüyasına kadar girmiş annemin.Allah herkesi gıybet hastalığından korusun.AMİN
kalbinizin sahibine emanet olun
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

pek az insan bu konuda hassasiyet gösteriyor.hiç sevmediğim şeylerdendir ve böyle bir ortamdan direkt uzaklaşırım ve arkadaşlarımla geçirdiğim zamanlarda böyle konulara girmeme konusunda gerekli gayreti gösteriyoruz.neyse ki bu konuda bilinçli ve aklı başında insanlarla bir araya geliyorum.acayip sinir bozucu olur öyle ortamlar..ve böyle yapanlar da şeytanı sevindirmekteler, şeytana arkadaşlık etmekteler.rabbim böyle gıybet edenleri ıslah etsin inşallah..
fidan

fidan

Mübarek Üye · 947 mesaj

s.a. kardeşim bilgilendirdiğin için sağol allah bizleri insan eti yemekten korusun inşallah ama bişey sormak istiyorum mesela bir arkadaşımla görüşüyorum o bana o hafta neler yaptığını falan anlatıyor tabi bu konuşma içinde iş yerinde veya dışarda konuştuğu insanlarıda naltıyor yani mesala "falanca ile şurda karşılaştık bana şöyle dedi" gibi buda gıybetmidir yani yaşadığı şeyi anlatıyor bana a.e.o.
zarife_76

zarife_76

Mübarek Üye · 1.066 mesaj

EGER KARDESININ HOSLANMADIGI BIRSEY SOYLERSEN GIYBET OLUYOR,
MESELA FELAN KISININ BOYU COK KISA DIYE GULUNURSE OZAMAN O ARKADAS DUYDUGUNDA UZULECEKTIR HOS OLMAYAN BIR DAVRANISTIR.

YANI ISLAMIYET KILDAN INCE, KILICTAN KESKIN EN IYISI KIMSEYLE UGRASMAMAK!
zarife_76

zarife_76

PEYBAMBERIMIZIN S.A.V. BIR HADISI
KIMKI IKI CENE ARASINDAN VE IKI BACAK ARASINDA GARANTI VERIRSE
CENNET GARANTI VERILIR DIYE YANI.....
avdan

avdan

Kıdemli Üye · 308 mesaj

PEYGAMBER EFENDİMİZ [S.A.V] HZ HATİCE ANNEMİZLE MUHABBET ESNASINDA HZ HATİCE ANNEMİZ KISA BİR SÜRELİĞİNE BİRİSİNİN HAKKINDA KONUŞTU PEYGAMBER EFENDİMİZ [S.A.V] DE HZ HATİCE ANNEMİZE HEMEN TÜKÜRMESİNİ SÖYLEDİ HZ HATİCE ANNEMİZDE TÜKÜRDÜĞÜNDE AĞZINDAN KAN GELDİĞİNİ GÖRDÜ PEYGAMBER EFENDİMİZ [S.A.V] BAŞKASININ HAKKINDA KONUŞAN ONUN ETİNİ YEMİŞ GİBİ OLUR DİYEREK GIYBETİN SAKINCALARINI BU VESİLEYLE GÖSTERMİŞ OLDU
zarife_76

zarife_76

ZATEN BIRI BU ISI ASLA YAPMAM DERSE, SEYTAN BUTUN ISINI BIRAKIP ONU O KISIYE YAPTIRANA KADAR UGRASIRMIS
zarife_76

zarife_76

Nevin_1982 yazdı:
evet gıybet çağımızın hastalığı ve büyük günahlardan. bikeresinde annem eski mahallemize oturmaya gitmişti.Sonra akşam rüyasında sizin mahalle çok dedikoducu diye gaipten ses duymuştu...Allah onlara hidayet versin gerçektende öyledirler.Ama demekki gıybetten baya günah işlemiş olacaklarki rüyasına kadar girmiş annemin.Allah herkesi gıybet hastalığından korusun.AMİN
kalbinizin sahibine emanet olun

INSALLAH AMIN
imported_serkan_32

imported_serkan_32

Yeni Üye · 1 mesaj

allah gıybet eden günahkarları affetsin ama nafile onları ne beklediğini bilmediği için çoğu insan bunakanıyor
selamlar ben serkan
zarife_76

zarife_76

serkan_32 yazdı:
allah gıybet eden günahkarları affetsin ama nafile onları ne beklediğini bilmediği için çoğu insan bunakanıyor
selamlar ben serkan

BIRDE COKCA DUYDUGUMUZ SOZLER SUNLARDIR
BEN GERCEKLERI SOYLUYORUM DERIZ, ZATEN ONUN ICIN GIBETTIR GERCEK OLDUGU ICIN AKSI HALDE IFTIRA OLURKI BU DAHA BETERDIR.

IKAZ ETMEK ISTENILIRSE COK BILMIS OLUR
zarife_76

zarife_76

ALLAH ISLAH ETSIN
zarife_76

zarife_76

"GIYBET, KARDESININ HOSLANMAYACAGI SEYI ARKASINDAN KONUSMANDIR"
HADISI-SERIF
zarife_76

zarife_76

YUCE ALLAH INSANA DUSUNME VE DUSUNCELERINI SOZLE IFADE ETME KABILIYETI BAHSETMISTIR: "BIZ ONA IKI GOZ, BIR DIL, IKI DUDAK VERMEDIK MI;IKI APACIK YOLU, HAYIR VE SERRI, GOSTERMEDIKMI?" (BELED,90/8-10)
enis1981

enis1981

Kıdemli Üye · 115 mesaj

sitenizin yeni üyesiyim ----allah hepinizden razı olsun böyle bir konuyu actığınız için ---
zarife_76

zarife_76

O ZAMAN SIZDE HOSGELDINIZ:)
ilbeyi

ilbeyi

Kıdemli Üye · 138 mesaj

RABBİMİZ HUCURAT SURESİNDE GIYBETİ ÖLÜ KARDEŞİNİN ETİNİ YEMEK OLARAK NİTELENDİRİYOR. VE TİKSİNTİ VEREN BİR DAVRANIŞ OLDUĞUNU BEYAN EDEREK ŞİDDETLE GIYBETTEN SAKINMAMIZI EMREDİYOR. MÜSLÜMAN GIYBET EDEMEZ ETMEMELİ GIYBET EDİLEN ORTAMDA DA OTURMAMALI.......
zarife_76

zarife_76

ilbeyi yazdı:
RABBİMİZ HUCURAT SURESİNDE GIYBETİ ÖLÜ KARDEŞİNİN ETİNİ YEMEK OLARAK NİTELENDİRİYOR. VE TİKSİNTİ VEREN BİR DAVRANIŞ OLDUĞUNU BEYAN EDEREK ŞİDDETLE GIYBETTEN SAKINMAMIZI EMREDİYOR. MÜSLÜMAN GIYBET EDEMEZ ETMEMELİ GIYBET EDİLEN ORTAMDA DA OTURMAMALI.......

PEKI O ORTAMDAKILERI NASIL UYARMALI?
HELEKI SENDEN BUYUK OLURSA O INSANLAR, INANIN UYARAMIYORSUN CUNKU ONLAR "GERCEKLERI"KONUSUYORLAR!
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.