Sarımsağın Bir Faydası Daha Bulundu

1.032 görüntülenme · 6 yanıt

Paylaş:
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

Mübarek Üye · 13.384 mesaj

Yeni yapılan araştırmalar, sarımsağın kanser hastalığıyla savaşmaya yardım ettiğini gösteriyor. Daha fazla sarımsak tüketen insanların daha düşük kanserojen seviyesine sahip olduğu ortaya çıktı.
Analytical Biochemistry dergisinde yayınlanan küçük bir pilot çalışmaya göre, araştırmacılar tarafından geliştirilen yeni bir idrar testi, daha fazla sarımsak tüketen insanların daha düşük kanserojen seviyesine sahip olduğunu belirtiyor.

Bilimadamları, araştırmanın nitrojen-içeren bileşenlerle ilişkili tüm vücut süreçleriyle ilgili olduğunu söylediler. Bu süreçler, nitrosation (yiyeceklerin ızgarada pişirilmesi sonucu içlerindeki nitratın serbest nitrosamine radikallerine dönüşümü) ya da yiyeceklerde veya kanserojen madde bulaşan suda bulunan bazı maddelerin konversiyonunu içeriyor.

Ohio State Üniversitesi'nde görevli beslenme profesörü Earl Harrison, birisi kanser riskiyle ilişkili ve diğeri de sarımsak tüketiminin kapsamını belirleyen iki farklı bileşeni ölçebilen idrar testi geliştirdiklerini açıkladı. Bilimadamları, beslenmeye ait sürecin yaygın olarak işlenmiş gıdalardan ya da yüksek ısıda hazırlanan gıdalardan kaynaklanan nitrat isimli maddelere maruz kalmayla başladığını ifade ediyorlar.

Tüketilen nitratların yaklaşık yüzde 20'si nitrite dönüşüyor. Bu bileşenlerden sadece nitrosaminler kanserle ilişkili. Sebzeler aynı zamanda nitrat içeriyor. Ancak, önceki araştırmalar sebzelerdeki C vitaminin, nitratların toksik maddelere dönüşme riskini düşürdüğünü gösteriyor.

Ayrıca araştırmacılar, sarımsaktaki besinlerin C vitamini gibi benzer antioksidan etkilere sahip olduğundan şüpheleniyorlar.

Alıntı--Haber7
.....

Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..

NFK
Azizİslam

Azizİslam

Mübarek Üye · 1.330 mesaj

Evet dün haberde görmüştüm
saolasın tekrardan.
zaten soğan sarımsak severim :)
Kaim

Kaim

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.197 mesaj

Peygamber efendimiz kokusundan sebep Soğan sarımsak yiyipte mescide gelmeyi yasaklamıştır.

bu vucut icin cok gerekli maddeler barındıran yiyecekleri yiyelim.

Fakat yasağa da dikkat edelim.

Koku giderici kullanalım gerikli olduğu durumlarda.

Mantıya bayılırım sarımsaklı ise bide....
Azizİslam

Azizİslam

Mübarek Üye · 1.330 mesaj

Kaim, post: 1262186, member: 66278Peygamber efendimiz kokusundan sebep Soğan sarımsak yiyipte mescide gelmeyi yasaklamıştır.

Kurandada yazıyor pişirip yeyin diğor soğanla samırsağı
ayarıntıya gerek yok :)
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

Azizİslam, post: 1261944, member: 103504Evet dün haberde görmüştüm
saolasın tekrardan.
zaten soğan sarımsak severim :)

Kaim, post: 1262186, member: 66278Peygamber efendimiz kokusundan sebep Soğan sarımsak yiyipte mescide gelmeyi yasaklamıştır.

Konuyu okuyup düşüncelerinizi paylaştığınız için sağolun..
.....

NFK
__henza__

__henza__

Kıdemli Üye · 182 mesaj

YA ACIKTIM ŞİMDİ MANTI OLACAKTI :) ohh mis gibi neyse ben susayım Bilgi için tesekkür ederiz
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

__henza__, post: 1263089, member: 99647YA ACIKTIM ŞİMDİ MANTI OLACAKTI :) ohh mis gibi neyse ben susayım Bilgi için tesekkür ederiz

Ben :T ederim konuyu okuyup güzel düşüncelerinizi paylaştığınız için.:a12:
.....

NFK
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.