cemaldurra, post: 1261518, member: 81595Selamun Aleyküm,
ERZURUMLİ kardeşimiz maalesef haddi zorlayan ifadelerle kendini küfür tehlikesine atıyor...
Günah işleyen müslümana kâfir denmez. Çünkü Ehl-i sünnete göre, bir insan günah işlemekle kâfir olmaz. Bid'at fırkaları, günah işleyene, kendileri gibi düşünmeyen müslümanlara kâfir demek sapıklığında bulunmuşlardır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mümine kâfir diyenin, kendisi kâfir olur.) [Buhari]
Fransa Kralının bir gazeteciye söylediği bir söz vardır:" Bana 6 satır yazı yaz, seni idam etmek için 6 sebep bulayım..." Bu şekilde tavırlarla herkesi küfre sokabilirsiniz ama bu ne kadar hakka uygun olur, bunu da düşünmek lazım...
Bakara 275 ayetinin kapsamı içine kredi kartı kullanıcılarını sokmak biraz buna benziyor...
Kaldı ki bir çok tefsirde ayetin muhatabının bu işi meşru kabul edenler olduğu ifade ediliyor... Ancak meal ve tercümelerden hareketle hüküm çıkarmaya kalkan kardeşlerimiz maalesef bu tür tehlikelerle karşı karşıya kalabiliyorlar...
ERZURUMLİ kardeşimiz daha önce oy verme konusunda tartıştıkları kardeşlerimizin durumuna düşürüyor kendisini... Yanlış yapıyor...
Bu arada ben asla sistem bozuk ama sisteme uymak lazım gibi bir tavır içinde olmadım, bu iftirayı hak edecek hiçbir ifade kullanmadım ve kullanmam da...
Konuyu daha fazla uzatmanın bir faydası olacağını düşünmüyorum, bu yüzden burada kapatmak istiyorum...
Allah'a emanet olun...
Güzel abim biz kimseye kafir demiyoruz,siz bizim yazımızı doğru okumuyorsunuz,gayet ve net yazdığım ortada dır,kim ki faize cevaz veriyorsa onlar kafirdir diyoruz,şimdi kalksa birisi emin abimize sen faizle kredi alabilirsin bunda bir beis yoktur derse işte bu adam kafirdir diyoruz,kimde faizin haram olduğunu bile bile kendi kendine haram niye olsun deyip helal sayarsa bu kişide kafir olur,kimde devlet faizi serbest kılmıştır demekki haram değildir derse o kişide kafirdir...
AMMA AYETİ KERİMENİN ZAHİR MANASINA BAKILMIYOR...
Elbette müslüman ebedi cehennemde kalmayacaktır,ama faiz haram de ömrün boyuncada faizden burnunu çıkarma hayatın bankalarda meyhanelerde zinahanelerde geçsin sonrada deki ben müslümanım ???
Biz bu işin tehlikesini anlatmaya çalıştık,bakın ALLAH TEALA buyuruyor,ben faiz haramdır dedim,kim ki bu uyarıyı alana kadar bu işi yapıyordu ise terk etsin,bundan sonrada bu işi yapan kişiler bu işe bir daha geri dönmesin,eski faizli alış verişlerinizi tevbe ederseniz aff ederim,ama bir daha faize dönerseniz size ebedi cehennemde azab ederim...
Ayeti kerimenin tefsiri ne için ? Faiz haram değildir diyenler için...
Buna göre bir insan bir bilene sorup yada kur'anı kerimde faiz haramdır emrini görüp yinede ömrü boyunca faizle uğraşırsa acaba bu kişi kendi kendine faizi meşru kılmış sayılmazmı ?
Bu durumda haka islam dairesi içinde midir? Değilmidir ?
Bana ne kim kafirse kafir millete kafir damgası vurmuyorum ben,benim derdim açık kimki faize haram değil diye cevaz verirse o kişi kendine ebedi cehennemde yerini ayarlasın...
Ve ayrıca sistem dediğimiz şuan ki ülke döngüsü bankacılık sistemine cevaz vermiştir,buda faizi helal etmiştirler manası yüklerse,bizden biriside faizin haram olduğunu bilip,bu kişilerle alış veriş yapıp bunlara destek sağlarsa hele hele bu yaptığından pişmanlık duymazsa bu kişinin küfre rıza göstermesi değilde bu durum neyi ifade eder...
İçimizde bir çok kişinin de kredi kartı bulunmaktadır,kredi kartı kullanmak insanı yaptığı işe cevaz yani helal fetvası vermedikçe kafir etmez ama zamanla bu insnaın içine işleyip her alış verişinde helal bir ticaret yapmış gibi bu kartı kullanırda bu karta aldığı eşya ve yiyeceği helalmiş sayarsa işte o zaman yine kendisine bir durum yüklemiş olur...
Faiz haramdır,faizle alış veriş haramdır,ama faizle haram bir alış veriş yapıp sonra ben helal lokma yedim demek kastı ile haramdan geleni helal yapmakta haramdır...
Bu durumda faize bulaşan müslüman farkına varmadan haramı helal etmiş olmakla,ALLAH TEALA nın haramları ancak ben helal ederim buyruğuna da karşı gelmiş olur...
Küçük bir misal daha iyi anlaşılsın diye;Müslümanın birisi;
Bankadan kredi kartı aldı,bankacı yani faiz yiyici,şartlarını ortaya koydu,zamanında ödemezsen şu şu oranlarda faiz yüklerim dedi,bu kişide tamam dedi ve faiz akdine imzasını attı...
Bakın buraya kadar haramı helal etmedi...
Kartını aldı alış verişe gitti,akşama çocuklar ve ev halkı yesin diye bir güzel alış veriş yaptı,sonra eve götürdü ve bir güzel alınanlar harcandı...
Aradan bir kaç ay geçti bu kişi bir aksilikten dolayı,ödemesi gereken banka borcunu ödeyemedi ve faiz işlemeye başladı,sonrada faiz ödedi ve borçtan kurtuldu...
Diyelim ki bu kişiye sorduk,''Çoluk çocuğuna haram lokma yedirirmisin?'' cevap ''hayır yedirmem'' dedi,ama biz yine sorduk ''Geçen ay banka kartı ile yaptığın alış verişten dolayı sen bankaya faiz ödedin ve bu faizli alış verişten gelen yiyeceğide çocuklarına yedirdin...'' buna göre nasıl bir cevap beklenir...
Eğer derseki '' Evet bir hata yaptık af dilenip tevbe edeceğim...'' bu onu kurtuluşa götürür...
Ama derseki '' Yahu öyle şeymi olur,niye haram olsun çalmadık çırpmadık sonuçta parasını bankaya yatırdık...'' işte bu kişi haram alış verişten gelen para ile aldığını helal sayarak haramları helal etmek sureti ile içinden çıkılmaz bir duruma düşmüştür...
Yine aynı şekilde faizle ev alana sen haram bir iş yaptın dendiğinde '' Ne haramı be bak ne güzel ev sahibi oldum...'' demeside haramı helal etmesine yetecektir...
Bizde sizleri,birer büyüğümüz ve dinimizi güzel bilir kişiler olarak banka,faiz,kredi,kredi kartı gibi durumlarda müslümanları bu işlere teşvik etmeyip,özellikle el çektirecek beyanlar bekliyoruz...
İnsanlara kafir oldular demek bize düşmez,ben asla şu şu kafir olduda demem,ama misallerim arasında kafir olmuş olabilirler derim,misaldir bu buna bakılmaz,hüküm vermek bana düşmez,bunlara istinaden bir insan haram olan işte bile bile ve pişmanlık duymadan inadına devam ediyorsa bu kişinin bu durumu hayra alamet olmadığı gibi farkına bile varmadan yılanın derisinden soyulduğu gibi islam dininden çıkarda haberi bile olmaz...
Asla size saygısızlık yapmak aklıma bile gelmedi,yaptımsada affımızı dileriz,ama insanları bilinçlendirmek için söylediğimiz sözlerde kötü kasıt aramanızı ise bizi hala tanıyamamış olmanıza bağlıyarak,yinede sizlere hakkımı ebedi helal edip...
Tekrar tekrar özürler dilerim...