sinsi-34, post: 1247919, member: 104762Merhabalar arkadaşlar ;
Ben kuranı okumada ve anlamada bazı yanlışlıklar yaptığımızı düşünüyorum toplum olarak.
1.kuran hatim etmek..Benim şahsi fikrim kuran hatim edilmek için indirilmemiştir.onu okuyup anlamak ve hayatımıza onunla yön vermek vermek için indirilmiştir.kuru kuru hatim okumanın ne manası var? Haşa ALLAH buna ihtiyacı yokki bunu istemiyorki bizden.hatim duasınıda anlamıyorum.siz ne dersiniz?
2.esmaül hüsna.. bunada mana veremiyorum arkadaşlar .kuranda ALLAH demiyorki isimlerimi ezberleyin.neden ezberliyorsunuz anlamıyorum.onu ezberleyeceğimize kurandaki gibi yaşamaya çalışsak daha doğru olmazmı?
siz bu konularda neler dersiniz?
1-Kardeş sen hatim etmek istemiyorsan etme ama edenler etsin bundan kime ne
her ecrin bir sevabı var bunu bilmiyormusun? bazı şeyler kişilerin şahsi görüşüne göre yapılmaz deyilmi, sonra yapılan güzel her şey ALLAH rızası için yapılır, ayrıca RABBİMİN hiç bir şeye ihtiyacı yokki, her şeyin RABBİME ihtiyacı var, seninde UNUTMA.
2-Esmaül-Hüsna konusu Kardeşim bırak ezberleyen ezberlesin,sevabı çok bu konuyu araştırmanı isterim 1. konuda bahsettiğim gibi herkes kendinden sorumlu, ayrıca senin dediğin gibi Kuranı Kerimde emredildiği gibi yaşamak en doğrusu ama herkes dilediğini yapsın bu neden yapılıyor şu neden yapılıyoru tartışacağımıza elimizden gelen en güzeli yapmamız lazım, sonuçta herkes kendinden sorumlu olacak, başkasının yaptıkları bize ne kazanç sağlar nede kaybettirir, ama bizim yapacağımız herşey bize ya kazanç yada kayıp olur.
Diyeceğim şu kardeşim yapılan her şeyin bir sebebi birde sevabı mutlaka vardır, yorum yapmak yerine araştırmak en güzeli.
ALLAHA emanet ol.