Nutfe kelimesinin manası ve Meal yanlışlıkları ; İnsanın yaratılışı ;
1.179 görüntülenme · 2 yanıt
hado77
Yeni Üye
Yeni Üye · 0 mesaj
selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
bu yaratıkların ilk embiriyonik halleri belhüm adeli anlatmak bakımından benzerdir. yani ALLAH(cc) istesek seni balık da yapardık der. ama yapmadık diye ilahi nimetini anlatır. bu durum kelamı bilmeyen belhüm adeli bilmeyen bu konuda tek ayet okumamış bir adama hayaldir. benzerlik tekamül zannedilir halbuki ALLAH(cc) insanı ahsen-i takvim mertebesinde yartamıştır.
bu açılardan benzerlik daha aşağı olan hallere de dönüşebilecekken ALLAH(cc) bir olduğunu benzerliklerle embiriyonun benzerliği ile sizin üzerinizde nimetim çokturu da insan olarak halketmeyle açıklar.
ALLAH(CC) bizlerden razı olsun.
bu yaratıkların ilk embiriyonik halleri belhüm adeli anlatmak bakımından benzerdir. yani ALLAH(cc) istesek seni balık da yapardık der. ama yapmadık diye ilahi nimetini anlatır. bu durum kelamı bilmeyen belhüm adeli bilmeyen bu konuda tek ayet okumamış bir adama hayaldir. benzerlik tekamül zannedilir halbuki ALLAH(cc) insanı ahsen-i takvim mertebesinde yartamıştır.
bu açılardan benzerlik daha aşağı olan hallere de dönüşebilecekken ALLAH(cc) bir olduğunu benzerliklerle embiriyonun benzerliği ile sizin üzerinizde nimetim çokturu da insan olarak halketmeyle açıklar.
ALLAH(CC) bizlerden razı olsun.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/67226-nutfe-kelimesinin-manasi-ve-meal-yanlisliklari-insanin-yaratilisi · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- BANA NOLUR YARDIM EDİN,İnsanın yaratılışı.. Dini sohbet 1 cevap
- İNSANIN YARATILIŞI İslam'da Aile Hayatı 2 cevap
- Cep telefonunda meal ( cep meal)(java) İslami Programlar 15 cevap
- Sesli Meal Elmalili Hamdi Yazir Türkçe Meal Mp3 (no Rapid) İlahiler ve Ezgiler 4 cevap
- Alemin ve Nuru Muhammedi Aleyhisselamın Yaratılışı Tasavvûf 6 cevap
- Evrenin yaratılışı Dini sohbet 2 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.