♥SÖZÜN ÖNEMİ♥

3.996 görüntülenme · 27 yanıt

Paylaş:
sert

sert

Mübarek Üye · 2.045 mesaj

Bir varmış bir yokmuş,evvel zaman içinde kalbur saman içinde,develer tellal iken pireler berber iken vs...
Eski zamanlarda ülkenin birinde bir kral ve onun halkı yaşarmış.Bir gece kral kötü bir kabus görmüş ve ertesi gün baş yardımcısına ülkede bu rüyayı yorumlayacak bir kişi bulmasını emretmiş.İstedikleri gibi birisi kralın huzuruna getirilmiş ve adam başlamış rüyayı yorumlamaya.
-Bilge:Kralım sizin için çok üzülüyorum
-Neden peki?
-Bilge:Gördüğünüz rüyanın anlamı şu: Siz büyük acılar yaşayacak,mutluluk yüzü göremeyeceksiniz ,bunu nedeni bütün aileniz ve akrabalarınız sizden önce ölecek olmasıdır.
-Kral:Atın bu adamı zindana belki orda aklı başına gelir

Ertesi gün kral rüyasının anlamını öğrenme isteği ve merakıyla yine yardımcısına "yok mu bu ülkede aklı başında,rüya tabir edecek birisi"demiş.Yine bir bilgin getirilmiş ve adam kralın rüyasını şöyle yorumlamış
Bilge:Kralım sizin adınıza çok seviniyorum
Kral:Neden ki?
Bilge:Çünkü siz bütün aile ve akrabalarınızdan daha uzun ömürlü olacaksınız

Bu yorum üzerine kral bilgeyi bir kese altınla ödüllendirerek O'nu saraydaki görevlerden birine tayin etmiş.

İşte bu kısa hikaye sözün nasıl söylenmesi gerektiğinin anlatılması bakımından oldukça dikkat çekicidir.Bu durumu bir özlü sözle özetlemek gerekirse:
"Her fikir muhteremdir;ama her zaman muteber olmayabilir"
siyah_beyaz

siyah_beyaz

Mübarek Üye · 2.656 mesaj

RE: ♥SÖZÜN ÖNEMİ♥

SELAMÜN ALEYKÜM... ÇOK DOĞRU SÖZÜN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK.. PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ... ÇOK BEĞENDİM SAĞOL.. HAYIRLI BAYRAMLAR...
eminesena

eminesena

Mübarek Üye · 746 mesaj

sert yazdı:
Bir varmış bir yokmuş,evvel zaman içinde kalbur saman içinde,develer tellal iken pireler berber iken vs...
Eski zamanlarda ülkenin birinde bir kral ve onun halkı yaşarmış.Bir gece kral kötü bir kabus görmüş ve ertesi gün baş yardımcısına ülkede bu rüyayı yorumlayacak bir kişi bulmasını emretmiş.İstedikleri gibi birisi kralın huzuruna getirilmiş ve adam başlamış rüyayı yorumlamaya.
-Neden peki?
-Bilge:Gördüğünüz rüyanın anlamı şu: Siz büyük acılar yaşayacak,mutluluk yüzü göremeyeceksiniz ,bunu nedeni bütün aileniz ve akrabalarınız sizden önce ölecek olmasıdır.

Ertesi gün kral rüyasının anlamını öğrenme isteği ve merakıyla yine yardımcısına "yok mu bu ülkede aklı başında,rüya tabir edecek birisi"demiş.Yine bir bilgin getirilmiş ve adam kralın rüyasını şöyle yorumlamış

Bu yorum üzerine kral bilgeyi bir kese altınla ödüllendirerek O'nu saraydaki görevlerden birine tayin etmiş.

İşte bu kısa hikaye sözün nasıl söylenmesi gerektiğinin anlatılması bakımından oldukça dikkat çekicidir.Bu durumu bir özlü sözle özetlemek gerekirse:

ÇOK ANLAMLI YA.EMEĞİNİZE SAĞLIK...
gecem

gecem

Mübarek Üye · 1.631 mesaj

sert yazdı:
-Neden peki?

emegine saglık.
bayramınıda kutlarım buarda.
"herşeyi düşün ama herşeyi söyleme diye bir söz duymuştum"

demekki bu durumlar içinmiş.
sert

sert

Hepinizin Ramazan bayramını kutlarım.Allah ve resulunun muhabbetiyle kalın
candy_seker

candy_seker

Üye · 49 mesaj

s.a. kardeş çok anlamlıydı teşekkürler iyi bayramlar
Tayfun_Dokgoz

Tayfun_Dokgoz

Mübarek Üye · 853 mesaj

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN
iman

iman

Kıdemli Üye · 118 mesaj

EVET ÇOK GÜZEL Bİ PAYLAŞIM ALLAH RAZI OLSUN.
İKİSİNİNDE DEDİĞİ AYNI KAPIYA ÇIKIYO AMA YOLLAR FARKLI
NE DEDİĞİMİZE DİKAT ETMELİYİZ.HERŞEYİ HAYRA YORMALIYIZ.
BİZ GÖRMESEKTE HERŞEYDE VARDIR BİR HAYIR BİR DEİL BİNLERCE HAYIR VARDIR.
sert

sert

Doğru söze ne denir ki?
beadgirl

beadgirl

Kıdemli Üye · 262 mesaj

paylaşımın için teşekkürler kardeşim güselll konu gerçekten de.......
sert

sert

B)B)B)
Aşkâ Mecnun

Aşkâ Mecnun

Mübarek Üye · 3.521 mesaj

iki cümleyle yapıcı yine iki cümleylede yıkıcı olunabiliniyor malesef Allah kolaylık versin selametle
๑๑۩۞۩۩۞۩ Aşkâ Mecnun ۩۞۩۩۞۩๑๑

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
♥░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░♥ ♥░░▓▓▓▓░░▓▓░░░░▓▓░░░░░▓▓▓▓░░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓▓▓▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥

sert

sert

söz ağızdan çıkınca onu bir daha geri döndürmek imkansız oluyor.Onun için sarfettiğimiz sözlere dikkat etmeliyiz
mustafa_xtar

mustafa_xtar

Mübarek Üye · 5.606 mesaj

Allah razı olsun kardim ben bunu duymuştum ve bundan bana verilien ana fikir ve hisse rüyaları daima hayıra yormak, kötü şeyler söylememek olmuştu.
Paylaşımın için tşk.

Türksat 3/A Frekans: 12729

Sembol Rate: 30000 Polarizasyon: Vertical Fec: 5/6 42º
sert

sert

rica ederim B)
sert

sert

Söz var iş bitire,söz var baş ****üre
sert

sert

:o
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

çok güzel sağoll paylaştıın için kardeşim. sözün gücü işte. şimdi pek alakası olmıcak ama yine de söylemek istiyorum: şimdi sözün gücü değil gücün sözü ön planda maalesef.selam ile...
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
sert

sert

Siz de çok güzel bir noktayı tespit etmişsiniz doğrusu "gücün sözü"...
sert

sert

B)
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.