Resulullah'ın Sana Selamı Var....

1.552 görüntülenme · 17 yanıt

Paylaş:
lütfi

lütfi

Mübarek Üye · 2.120 mesaj

Resulullahın sana selamı var

Borcunu ödeyemeyen bir fakir, Ravza-i Mutahhara'ya gelip; (Ya Resulallah, şefaat buyur, borcum var ödeyemiyorum) diye hâlini arz etti. Az sonra uyku bastırdı, uyuyakaldı. Rüyasında Peygamber efendimizi gördü.

Efendimiz aleyhisselam, (Falan yere git, orada şöyle bir zengin var, ona selamımı söyle, borcun kadar parayı iste. Doğru söylediğine delil isterse, her gün bana 100 salevat getirmeden yatmazdı, dün unuttu.. Onu hatırlat da bu akşam getirsin) buyurdu.

Heyecanla uyanan adam, zengin adamı araya araya buldu. Adamın evine vardığında onu, samanlıkta saman elerken gördü. Adam samanın içine beş kuruş düşürmüş onu bulmak için bütün samanı elekten geçiriyordu. Onun bu hâlini görünce taaccüp etti ama, yine de ben vazifemi yapayım deyip, Resulullahın selamını tebliğ etti:

“Resulullahın sana selamı var. Salevat getirmeyi dün akşam unutmuşsun, bu akşam söylesin buyurdu. Ben ise borçlu bir kimseyim, benim 300 dirhemlik borcumu ödemeniz için Peygamber efendimiz beni sana gönderdi” dedi.

Peygamber efendimizden selam gelmesi, adamın çok hoşuna gitmişti. Ne dedi, ne dedi diye adama üç defa tekrarlattı. Adam benimle alay mı ediyorsun diyerek gerisin geriye döndü. Fakat zengin olan, hemen önünü kesti, (Ben senin ağzından Resulullah efendimizin selamını daha fazla duymak için üç defa tekrarlattım. Her söylemene 300 dirhem veriyorum. Eğer daha fazla söyleseydin her biri için 300 dirhem verecektim) dedi ve adama 900 dirhem verip gönderdi.
ayşe.a

ayşe.a

Mübarek Üye · 3.140 mesaj

selamun aleyküm abicim emeğine sağlık, selam ve dua ile :a03:
dorinx1

dorinx1

Kıdemli Üye · 298 mesaj

selamun aleyküm abi ALLAH razı olsun çok güzel
lütfi

lütfi

ayşe.a, post: 1238505, member: 77792
selamun aleyküm abicim emeğine sağlık, selam ve dua ile :a03:

Aleyna ve Aleyküm selam ayşe kardeşim hepimizin emeklerine sağlık Rabbime emanet ol.
>Selam ve Dua ile
lütfi

lütfi

dorinx1, post: 1238506, member: 93094selamun aleyküm abi ALLAH razı olsun çok güzel

Aleyna ve Aleyküm selam kardeşim Rabbim hepimizden razı olur inşaallah Selam ve dua ile
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mübarek Üye · 12.148 mesaj

Selamun aleyküm abi.Emeğinize sağlık.Çok güzell bir paylaşım.Rabbim razı olsn..
TakeOne

TakeOne

Mübarek Üye · 6.069 mesaj

O mübarek selamı milyonlarca dirheme değişmem. Allah razı olsun kardeşim.

lütfi

lütfi

TakeOne, post: 1239293, member: 96566O mübarek selamı milyonlarca dirheme değişmem. Allah razı olsun kardeşim.

Kardeşim bizlere de öyle bir selam getiren olsa ben ona dünyaları veririm
Selam ve dua ile
Kaim

Kaim

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.197 mesaj

selamın aleyküm
İLK VAHİY

İLK VAHİY

Mübarek Üye · 619 mesaj

TakeOne, post: 1239293, member: 96566O mübarek selamı milyonlarca dirheme değişmem. Allah razı olsun kardeşim.

Aynı fikirdeyim.
Paylaşım için Allah razı olsun değerli kardeş..
leon.

leon.

Kıdemli Üye · 131 mesaj

kardeşlerim cenabı allahın izniyle peygamber efendimizi rüyada görmek mümkün annenizi babanızı tüm akrabalarınızı sever sayar hatalarına karşı toleranslı davranırsanız evliyseniz ailenize iyi davranırsanız islamiyete hizmet edenleri sever şucu bucu diye kötülemesseniz namazinizi ihmal etmemiye çalışırsanız inşallah peygamber efendimizi rüyanızda görürsünüz
lütfi

lütfi

leon., post: 1240193, member: 104100kardeşlerim cenabı allahın izniyle peygamber efendimizi rüyada görmek mümkün annenizi babanızı tüm akrabalarınızı sever sayar hatalarına karşı toleranslı davranırsanız evliyseniz ailenize iyi davranırsanız islamiyete hizmet edenleri sever şucu bucu diye kötülemesseniz namazinizi ihmal etmemiye çalışırsanız inşallah peygamber efendimizi rüyanızda görürsünüz

İnşaallah kardeşim rabbim hepimize rüyasında görmeyi nasip etsin. Amin
Selam ve dua ile
lütfi

lütfi

tek_dileğim, post: 1238979, member: 69715Selamun aleyküm abi.Emeğinize sağlık.Çok güzell bir paylaşım.Rabbim razı olsn..

Aleyna ve Aleyküm selam kardeşim rabbim hepimizden razı olsun.
Selam ve dua ile
lütfi

lütfi

• Kardeşim senin düşüncene katılmamak elde değil tek bir selam servetimi veririm inşaallah rabbim hepimizden razı olsun. Selam ve dua ile
lütfi

lütfi

Kaim, post: 1239526, member: 97374selamın aleyküm

Aleyna ve Aleyküm Selam kardeşim.
selam ve dua ile
lütfi

lütfi

canfeda, post: 1239591, member: 93094Aynı fikirdeyim.
Paylaşım için Allah razı olsun değerli kardeş..

Kardeşler rabbim hepimizden razı olur inşaallah
Selam ve dua ile
Cileli54

Cileli54

Kıdemli Üye · 329 mesaj

Cok cok güzel,emeginize saglik,Allah razi olsun,

Halis niyetlerinize birgün size de gelir O SELAM insALLAH
lütfi

lütfi

Cileli54, post: 1240232, member: 103554Cok cok güzel,emeginize saglik,Allah razi olsun,

Halis niyetlerinize birgün size de gelir O SELAM insALLAH

İnşaallah kardeşim yalnız bize değil hepimize gelir inşaallah Rabbim sizlerden de razı olsun.
Selam ve dua ile
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.