Namaz hakkinda soru

1.744 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
bursali

bursali

Üye · 10 mesaj

Selamun aleyküm arkadaslar müezzin ala rasulina salavat dedikten sonra biz ne diyoruz?

birde peygamber efendimizin ismi anildiginda nasil salavat getirecegiz?
_SeNaToR_

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.220 mesaj

bursali, post: 1238036, member: 37970Selamun aleyküm arkadaslar müezzin ala rasulina salavat dedikten sonra biz ne diyoruz?

Müezzin onu deyince :Allahümme Salli Ala Muhammedin ve Ala Alii Muhammed
diyorsun kardeş.

Efendimizin ismi anlınca yukarda yazdığım gibi de diyebilirsiniz.Salli ve Barik biliyorsanız onlarıda okuyabilirsiniz
Alihissalatü vesselam da diyebilirsiniz yada Sallallahü alihi ve sellem diyebilirsiniz.
bursali

bursali

Üye · 10 mesaj

llahümme mi yoksa allahümme mi diyecez ?
_SeNaToR_

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.220 mesaj

bursali, post: 1238068, member: 37970llahümme mi yoksa allahümme mi diyecez ?

Harf çıkmamış pardon..

Allahumme diyeceksiniz kardeş.
ERZURUMLİ

ERZURUMLİ

Mübarek Üye · 1.455 mesaj

bursali, post: 1238036, member: 37970Selamun aleyküm arkadaslar müezzin ala rasulina salavat dedikten sonra biz ne diyoruz?

Ve aleykum esselam kardeşim,

Müezzinin salavat talep eden ikazından sonra veya herhangi bir zamanda EFENDİMİZ s.a.v in ismi şerifleri zikredilince aşağıdaki gibi salat ve selam edebilirsin...

'' Allahümme Salli Âla Seyyidina Muhammedin Ve Âla ali seyyidina Muhammed ''

'' Allahım, Efendimiz Muhammede ve Onun hanımları ve çocuklarına ve torunlarına Salat ve Selam ederim.''

SALAT
Üç manası vardır
1-ALLAH TEALA dan rahmet,
2-Meleklerden İstiğfar,
3-Mü'minler den dua dır.

SELAM

Bu dünya da ve ahirette esenlik ve güzelliklerin onun üstüne olmasını dilemektir.

Sadece SALAT etmeyi dilemek mekruhtur salat ve selamı beraber dilemek en güzelidir,ancak salat ederken selam etmeği kasdetmekte caizdir.

Birde önemli bir noktayı izah etmek istiyorum peygamber efendimize s.a.v saygıda kusur etmememiz gereklidir,bunun en güzel örneğini ise ona salat ve selam yollarken SEYYİDİNA yani Efendimiz diyerek yerine getirebiliriz.

'' Ben peygamberlerin SEYYİDİYİM '' diye buyurduktan sonra Onun s.a.v zatına olan sevgimizi belirtmeden ''Allahım Muhammede salat et '' demek bu kardeşinize ağır geliyor...
Selam ve dualarımla
Kaim

Kaim

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.197 mesaj

ERZURUMLİ, post: 1238163, member: 80852

Müezzinin salavat talep eden ikazından sonra veya herhangi bir zamanda EFENDİMİZ s.a.v in ismi şerifleri zikredilince aşağıdaki gibi salat ve selam edebilirsin...

'' Allahım, Efendimiz Muhammede ve Onun hanımları ve çocuklarına ve torunlarına Salat ve Selam ederim.''

SALAT
Üç manası vardır
2-Meleklerden İstiğfar,
3-Mü'minler den dua dır.

SELAM

Bu dünya da ve ahirette esenlik ve güzelliklerin onun üstüne olmasını dilemektir.

Sadece SALAT etmeyi dilemek mekruhtur salat ve selamı beraber dilemek en güzelidir,ancak salat ederken selam etmeği kasdetmekte caizdir.

Birde önemli bir noktayı izah etmek istiyorum peygamber efendimize s.a.v saygıda kusur etmememiz gereklidir,bunun en güzel örneğini ise ona salat ve selam yollarken SEYYİDİNA yani Efendimiz diyerek yerine getirebiliriz.

'' Ben peygamberlerin SEYYİDİYİM '' diye buyurduktan sonra Onun s.a.v zatına olan sevgimizi belirtmeden ''Allahım Muhammede salat et '' demek bu kardeşinize ağır geliyor...
Selam ve dualarımla

cok güzel acıklamışşınız Allah razı olsun.
ERZURUMLİ

ERZURUMLİ

Kaim, post: 1239603, member: 93094cok güzel acıklamışşınız Allah razı olsun.

ALLAH-U TEALA sizdende razı olsun kardeşim...
ceylantur

ceylantur

Mübarek Üye · 2.014 mesaj

selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü

selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü

Allah cc razı olsun bilgilendirmeniz için, çok güzel bilgiler öğrendim, hakkınızı helal ediniz,

selam ve dua ile, hayırlı akşamlar, Allah'a cc emanet olun,

ERZURUMLİ, post: 1238163, member: 80852Ve aleykum esselam kardeşim,

SALAT
Üç manası vardır
2-Meleklerden İstiğfar,
3-Mü'minler den dua dır.

SELAM

Selam ve dualarımla
ERZURUMLİ

ERZURUMLİ

ceylanturAllah cc razı olsun bilgilendirmeniz için, çok güzel bilgiler öğrendim, hakkınızı helal ediniz,

selam ve dua ile, hayırlı akşamlar, Allah'a cc emanet olun,

HAK TEALA sizlerdende razı olsun kardeşim,Mevla Teala biz kullarını öğrendiğini uygulayan ve başkalrına da anlatan kullarından eylesin,herkese hakkımızı ilelebet helal ettik...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.