sıla1, post: 1237724, member: 102310selamün aleyküm kardeşim tesettürünüz hayırlı olsun hamd olsun biraz geçte olsa hala çok gençken en güzel yıllarda örtünmüşsünüz. Allah sizden razı olsun. Allahım hepimizin kalbini rızık konusunda huzura kavuştursun tam tevekkülü, dünyaya zerre kadar önem vermemeyi, aza kanaat edebilmeyi nasip etsin dünya malına özendirmesin. (önce kendi nefsime söylüyorum)birçok bayan eşinin maaşıyla geçinebilecekken daha fazla dünyalık ya da evde durmamak çocuk bakmamak için işe gidiyor. çok muhtaç olup çalışanlarda var onlarında hakkına girmeyelim. ben sizin hislerinizi anlıyorum çok iyi hem de. ama inanın ki evde olmak o kadar temiz hissetiriyor ki kendini seni hiçbir erkek görmüyor sesini duymuyor, hiçbirisi seni süzmüyor vs. vs. çalışıpta erkeklerle laubali olup birbirine fıkra anlatan sohbet muhabbet eden erkek-kadın az değil.
bunun dışında evde olmak bir kadının fıtratına daha uygun yani kadınlar çabuk yorulur hem çalışmak hem ev işleri çocuk vs. ağır gelir. evde rahat oruç tutulur, namazlar zamanında kılınır, teheccüde rahat kalkılır, kuşluk namazı kılınır Kuran okunur, yani kulluk açısından daha iyi. üniversite okumanızda bir meslek sahibi olmanızda bir sakınca görmüyorum açıköğretimde okuyorsunuz galiba ama illa çalışacaksanız ya çocuklara yönelik yani okul öncesi öğretmenliği ya da halk eğitimde bayanlar kurs görüyor biliyorsunuz onlara yönelik öğretmenlik düşünebilirsiniz, dikiş nakış öğretmenliği,kuaförlük olabilir evde komşularınıza da saç keser vs. para kazanabilirsiniz. inşallah size güven verecek hayırlı bir insan karşınıza çıkar. sizi hiç üzmez.
Aleyküm selam kardeşim cevap yazdığınız için teşekkürederim. Bir hanımın aza kanaat edip kocasının getirdiğiyle geçinmesi, evlatlarını büyütmesi, haram bakışlardan korunması bunlar gerçekten harika şeyler ve bu şekilde yaşıyan hanımlara ne mutlu.
Ama anlatamadığım şu, ben erkeklere güvenmiyorum. Annem ve babam yıllar önce ayrıldılar babam bana göre yine de iyi bir insandı ama sorumluluklarını yerine getirmedi. Eli öpülesi annem, bizi büyüttü yetiştirdi onun mesleği olmasaydı biz nolurduk bilmiyorum. Bazılarınızın yazıcagını tahmin ediyorum akrabalar bakardı... Yok böyle bir şey, kendi kanından olsun olmasın insanlar iyi gün dostu bunu çok iyi biliyorum.
Verdiğiniz fikirler içinde çok teşekkürederim ama ben işletmede okuyorum bunun diplomasını alıcagımdan bununla girebiliceğim ama Allahın rızasınıda kaybetmiyceğim bir meslek istiyor kalbim.