HZ.Allah ın kulunu sevmesinin işaretleri

7.162 görüntülenme · 62 yanıt

Paylaş:
smyyes

smyyes

Mübarek Üye · 3.791 mesaj

“Ey iman edenler, sizden kim dininden dönerse bilsin ki, Allah yakında öyle bir toplum getirecek ki, O onları sever, onlar da O’nu severler, mü’minlere karşı alçak gönüllü, Allah’tan gelen gerçekleri örtbas edenlere karşı onurlu ve şiddetlidirler. Allah yolunda cihad ederler, hiçbir kınayanın kınamasından korkmazlar. Bu Allah’ın bir lütfudur, onu dilediğine verir. Allah lütfunda sınırsız olup her şeyi bilendir.” (Maide: 5/54)

387. Ebû Hüreyre radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem, şöyle buyurdu:

“Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:“Her kim bir dostuma düşmanlık ederse, ben ona karşı harb ilân ederim. Kulum, kendisine emrettiğim farzlardan, bence daha sevimli herhangi bir şeyle bana yakınlık sağlayamaz. Kulum bana (farzlara ilâveten işlediği) nâfile ibadetlerle durmadan yaklaşır; nihâyet ben onu severim. Kulumu sevince de (âdeta) ben onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli ve yürüyen ayağı olurum. Benden ne isterse, onu mutlaka veririm, bana sığınırsa, onu korurum.” Buhârî, Rikak 38.

* Bir kul Allah’a olan farz görevlerine ek olarak nafileleri de yaparsa Allah’a yakınlık ve dostluk kazanır ve Allah o kulunu yardımsız bırakmaz. Bütün hayatını kapsayacak anlamında o kişinin adeta gören gözü işiten kulağı, tutan eli ve yürüyen ayağı olur. Böyle bir kimseye düşmanlık yapanlar Allah’ın düşmanlığıyla karşı karşıya kalırlar ve Allah sevdiklerini düşmanlarına karşı destekler ve korur.

RİYAZ-US SALİHİN
Azerbaycan_li

Azerbaycan_li

Mübarek Üye · 1.201 mesaj

riyauz salihin guzel bir kitap...paylaştığınız konu da güzel..Allah razı olsun...
Arıcı

Arıcı

Kıdemli Üye · 111 mesaj

“Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:“Her kim bir dostuma düşmanlık ederse, ben ona karşı harb ilân ederim.

Allah razı olsun kardeşim..

Ne yazıkki, her devirde olduğu gibi günümüzde de bilerek veya bilmeyerek Allah dostlarına düşmanlık etme gafletinde bulunanlarda var..Rabbim basiret versin..
smyyes

smyyes

ArıcıAllah razı olsun kardeşim..

Ne yazıkki, her devirde olduğu gibi günümüzde de bilerek veya bilmeyerek Allah dostlarına düşmanlık etme gafletinde bulunanlarda var..Rabbim basiret versin..

amin abimiz.İslam düşmanlarının şerrinden Rabbim bizleri korusun
Allah a emanet olun
selametle...
smyyes

smyyes

Azerbaycan_liriyauz salihin guzel bir kitap...paylaştığınız konu da güzel..Allah razı olsun...

amin kardeşim.hepimizden inşallah.Allah size hayırlı bilgi versin ve bu bilgilerinizle hayırlı amellerde bulunmayı nasip etsin inşallah.
Cileli54

Cileli54

Kıdemli Üye · 329 mesaj

Rabb'im kendi yolundan ayirmasin,sevdigi kullari arasina dahil etsin,günahlarimizi bagislasin,ibadetlerimizi ifa icin istiyak versin,sizlerden de razi olsun bu güzel paylasiminiz icin.
smyyes

smyyes

Cileli54Rabb'im kendi yolundan ayirmasin,sevdigi kullari arasina dahil etsin,günahlarimizi bagislasin,ibadetlerimizi ifa icin istiyak versin,sizlerden de razi olsun bu güzel paylasiminiz icin.

amin kardeşim.inşallah.ne güzel dualar bunlar öyle.inşallah bağışlanırız,bağışlanırsınız.
ALLAH a emanet olun kardeşim
umitbsr58

umitbsr58

Kıdemli Üye · 180 mesaj

Allah Razı Olsun.
Allah'ın rızasını kazanmamız dileğiyle...

Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed

Ölüm Var Unutma

Salat-ı Tefriciye Okur musunuz?
smyyes

smyyes

umitbsr58Allah Razı Olsun.
Allah'ın rızasını kazanmamız dileğiyle...

amin kardeşim.inşallah O nun rızasını kazananlardan oluruz.
Allah a emanet olun
ayşe.a

ayşe.a

Mübarek Üye · 3.140 mesaj

ne güzel dimi sümeyyecim RAbbimizin bizimle olması...
emeğine sağlık bebişim Rabbime emanet ol.. :a03:
_AYDIN_

_AYDIN_

Mübarek Üye · 1.485 mesaj

selamun aleyküm kardeşim...
emeğine sağlık,güzelbi paylaşım olmuş.ALLAH celle celalühü razı olsun...
selam ve dua'ile...
smyyes

smyyes

ayşe.a, post: 1236258, member: 82164
ne güzel dimi sümeyyecim RAbbimizin bizimle olması...
emeğine sağlık bebişim Rabbime emanet ol.. :a03:

sende sağol ablacııııııım.
Allah a emanet ol.
inşallah Rabbimizin cemaline kavuşmak nasip olur sana
smyyes

smyyes

aydın.a, post: 1237392, member: 55808
selamun aleyküm kardeşim...
emeğine sağlık,güzelbi paylaşım olmuş.ALLAH celle celalühü razı olsun...
selam ve dua'ile...

ve aleykümselam kardeşim.Allah sizden de çok razı olsun.
Rabbim o güzel cemaline kavuştursun inşallah bizleri
VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

ALLAH razı olsun sümeyyem...yine çok güzel bi paylaşımm...
_SeNaToR_

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.220 mesaj

Allah razı olsun kardeş.Rabbim size ve bize rahmet etsin.
smyyes

smyyes

deniz yıldızı, post: 1238064, member: 37970ALLAH razı olsun sümeyyem...yine çok güzel bi paylaşımm...

sende sağol merve ablacığım.Allah senden de razı olsun inşallah.
smyyes

smyyes

_SeNaToR_, post: 1238081, member: 37970Allah razı olsun kardeş.Rabbim size ve bize rahmet etsin.

amin kardeşim inşallah.Rabbim cümlemize rahmet etsin inşalllah.
bir_umut

bir_umut

Mübarek Üye · 2.564 mesaj

kardeşim bugün fevkalade konular çıkıyor senden Allah razı olsun;)

* Bir kul Allah’a olan farz görevlerine ek olarak nafileleri de yaparsa Allah’a yakınlık ve dostluk kazanır ve Allah o kulunu yardımsız bırakmaz. Bütün hayatını kapsayacak anlamında o kişinin adeta gören gözü işiten kulağı, tutan eli ve yürüyen ayağı olur. Böyle bir kimseye düşmanlık yapanlar Allah’ın düşmanlığıyla karşı karşıya kalırlar ve Allah sevdiklerini düşmanlarına karşı destekler ve korur.

Rabbim bizleri de bu kullarından eylesin ..ne güzel böyle en büyüğe en yüceye dayanmak güvenmek
smyyes

smyyes

bir_umut, post: 1239037, member: 66917kardeşim bugün fevkalade konular çıkıyor senden Allah razı olsun;)

Rabbim bizleri de bu kullarından eylesin ..ne güzel böyle en büyüğe en yüceye dayanmak güvenmek

Allah sizden de çokca razı olsun inş.sağolun kardeşim de bu konuyu önceden açmıştım.:a35:
bir_umut

bir_umut

Mübarek Üye · 2.564 mesaj

smyyes, post: 1239043, member: 22944Allah sizden de çokca razı olsun inş.sağolun kardeşim de bu konuyu önceden açmıştım.:a35:

farkındayım:a16: bir önceki yazdığım konuda isminizi görünce bilinç altna öyle işlemiş..yani şu sıralar sinizütün etkisi sağolsun her şekilde baş gösteriyor:) ehh kardeşiniz sağlığına kavuşuncaya kadar idare edeceksiniz artık:a26:
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.