RE: Ailenin Önemi
guler yazdı:
Selamun Aleyküm konak kardeşim.ben biraz geç kaldım ya.zerda ablam ve kardeşim sen maşAllah konuya çok güzel açıklık getirmişsiniz..diliyorum ki Cenab-ı Haktan bu yazılanlardan bir şeyler alıp hayatımıza uygulayabiliriz..
eşler birbirine karşı saygıyı her dem devam ettirseler,çocuklarda aynı şekilde bunu örnek alsalar ne güzel olur inşALlah olur.
birde konunun şu tarafı var.evet saygı her zaman olmalı o olmasa zaten sevgide olmaz.her ailede bence her zaman bilgi alışverişinde bulunulmalı her türlü konu ortak açılıp,ortak kararlar sonucunda değerlendirilmeli.güzel bir sohbet ortamı olabilmeli..hayat adına her şey paylaşılmalı..ne yazık ki günümüzde artık deyim yerinde ise herkes kendi kabuğuna çekildi,ve ilitişim çok zayıfladı,bu bir gerçek,bu kopukluk tv ile başlayıp internet ile feci şekilde yol almaya başladı.ama bunun önüne çok rahatlıkla geçilebilir.buda paylaşma ile olur.lütfen burda en başta anne babalara sesleniyorum,çocuklarınıza daha fazla zaman ayırın,gençlik çağında bu çocuklar netlere fazla yönelmesin.bunun olumsuzları direk olarak eve yansıyor,gün geçtikçe iletişim çok fazla kopuyor.lütfen bu konuda duyarlı olalım..
inan ki her şey elimizde,ama biz bunları yapmaktan bile acisiz..gerçekten en önemli müesseden biri olan ailemizi koruyalım.elimizden gelenleri vakit geçmeden yapalım..toplum olarak gerçekten kötüye gidiyoruz ve bunun kaynaklarından biride aileye dayanıyor.lütfen duyarlı olalım..
selam ve dua ile
Rabbim katkılarınızı eksik etmesin Güler Kardeşim.
Güzel bir konuya temas etmişsiniz. Ailede iletişim. Ben bu konuya son günlerde girmek istiyordum ama madem ki siz konuyu açtınız bende kalemim döndükçe ifadelerimi yazayım.
İletişim çok önemli. Toplumumuzda da malesef göresel iletişim araçları ve sonrasında interaktif malesef bireyler arası iletişimi yok etti. Malesef diyorum çünkü inanın hiç bir evde artık iletişim adına bir şey kalmadı. Anne bütün zamanını dizi izlemekle, baba spor programlarıyla gençler de pc başında yalnızlıkları oynuyorlar.
Bu yalnızlık zaman içerisinde sorunlarında yalnızlaşmasına ve kopmalarında gelmesine neden olacaktır.
Sizin de belirttiğiniz gibi bunu önlemekte çok basit. Aile ortamında herkes üzerine düşen görev ve sorumluluklarının bilincinde olursa yani anne yuvanın dişi kuş tarafından yapılacağını kendine model edinirse, baba eş ve çocuklarına karşı sorumluluk duygusunu taşıyp onların daha verimli zaman geçirmeleri adına birşeyler yaparsa, kararlara katılımı sağlarsa ve inanç boyutunda üzerine düşeni yaparsa, gençlerimiz veya çocuklarımız eğer öğrenim yaşamları devam ediyorsa okul bilincini taşıyorlarsa, kendilerine iyibir gelecek sağlamanın yolunun bugünlerde olduğunun bilincinde olursa bu anlamda da anne ve baba üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirirlerse o zaman iletişimsizlik diye bir kavramı literatürümüze almamıza gerek kalmayacaktır.
Bunun yanında iman ve inanç dolu bir yapının da bu aile de yer alması gerekecektir.
Selam ve dua ile.