HANIM KARDEŞLERİME

3.990 görüntülenme · 41 yanıt

Paylaş:
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Mübarek Üye · 8.116 mesaj

değerli hanım kardeşlerim mübarek ramazanı şerif biterken belki bilmeyen kardeşlerim olabilir diye sizlerle paylaşmak istediğim fıkhi bir mesele var ramazan ayında özel nedenlerden dolayı tutulamayan oruçlar bunlar eğer mümkünseo yıl içerisinde tutulmalıdır fıkıh kitaplarında ramazanda borcu olup üzerinden yıl geçirip tutmayan günahkar olur deniliyor bende bilmeyen kardeşlerimin bilmeden bu günaha düşmelerini istemediğimden dolayı bu uyarıyı yapmayı kendime borç biliyorum birde rabbim izin verirse en kısa zamanda kaza namazı olan kardeşlerimle ilgili bir forum açmayı ve orda kaza namazlarını konuşmayi düşünüyorum selam ve dua ile
medina

medina

Kıdemli Üye · 148 mesaj

RE: HANIM KARDEŞLERİME

ALLAH razı olsun bilgi paylaşımınızdan dolayı hayırlı akşamlar ablacımB)
FATMA_ERGUN

FATMA_ERGUN

Mübarek Üye · 3.537 mesaj

ABLAM SAGOL ALLAH RAZI OLSUN
nihal yildiz

nihal yildiz

Aktif Üye · 94 mesaj

Allah razi olsun sevgili zerda gercekten dogru söylüyorsun bende sohbette dinlemistim kazasi olanlar (borcu)o yil icinde tutmalari gerekliymis aksi taktirde seninde belirttigin gibi günah oluyormus Allaha emanet ol saglicaklaB)B)B)
Ravza_Nur

Ravza_Nur

nihal yildiz yazdı:
Allah razi olsun sevgili zerda gercekten dogru söylüyorsun bende sohbette dinlemistim kazasi olanlar (borcu)o yil icinde tutmalari gerekliymis aksi taktirde seninde belirttigin gibi günah oluyormus Allaha emanet ol saglicaklaB)B)B)
RABBİM CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN DEĞERLİ KARDEŞİM BİLENLER İÇİN HATIRLATMA OLDU BİLMEYENLER İÇİNDE UYARMA OLDU SELAM VE DUA İLE
etruce

etruce

Kıdemli Üye · 192 mesaj

s.a bilgilendirdiğin için saol...evet kaza namzalarıyla ilgili de bi forum açılırsa iyi olur
sevvalmina

sevvalmina

Mübarek Üye · 1.747 mesaj

ALLAH razı olsun bizleri güzelliklerle bilgilendirdiğin için
siyah_beyaz

siyah_beyaz

Mübarek Üye · 2.656 mesaj

SELAM, ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN O KADAR FAYDALI Bİ BİLGİ VERDİNİZ Kİ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. SIRF KENDİ ARKADAŞLARIMA ANLATSAM EN AZ 25-30 KİŞİ BİLGİLENECEK Bİ DE ONLARIN ARKADAŞLARINI DÜŞÜNÜRSEK ... SAĞOLUN.. BENİM Bİ ARKADAŞIMIN 7 YILLIK DURUYORDU, BU BİLGİ ONUN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLACAK.. ALLAH'A EMANET OLUN..
Ravza_Nur

Ravza_Nur

etruce yazdı:
s.a bilgilendirdiğin için saol...evet kaza namzalarıyla ilgili de bi forum açılırsa iyi olur
a s kardeşim bu benim görevim siz sağolun ben böyle bir şeyi düşünüyorum ama site yöneticisi arkadaşlarla istişare edip öyle karar vereceğim inş dua ile
FATMA_ERGUN

FATMA_ERGUN

zerda yazdı:
etruce yazdı:
a s kardeşim bu benim görevim siz sağolun ben böyle bir şeyi düşünüyorum ama site yöneticisi arkadaşlarla istişare edip öyle karar vereceğim inş dua ile

ABLA ÖZÜR DİLERİM UNUTTUM BEN ONU.
Ravza_Nur

Ravza_Nur

tahmin etmiştim zaten senden cevab gelmeyince hayırlısı olsun canım yaa
FATMA_ERGUN

FATMA_ERGUN

zerda yazdı:
tahmin etmiştim zaten senden cevab gelmeyince hayırlısı olsun canım yaa

ABLA SÖZÜM OLSUN DERHAL SORARIM.BAYRAM YA ONDAN DIR.BAHANE ARAMIYAYIM GERÇİ AMA OLDU BİKERE BEN UNUTKAN DEGİLDİM AMA KOCA ŞEHİR İNSANA HERŞEY YAPTIRTIYOR GALİBA.

DAGLAR BİLE DAYANMADI
AGIRDIR YÜKÜN İSTANBUL.
AMA ABLAMA UMUDUN SÖZÜ OLSUN
hazan_gulu

hazan_gulu

Kıdemli Üye · 231 mesaj

ALLAH razı olsun bilgi paylaşımınızdan dolayı hayırlı akşamlar ablacımB)
Ravza_Nur

Ravza_Nur

rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim dua ile
Elise

Elise

Üye · 12 mesaj

selam u aleykum,

cok saol, ben bunu bilmiyordum,ögrendigim iyi oldu
allah razi olsun.
vesselam..B)
nigdeli

nigdeli

Mübarek Üye · 4.908 mesaj

Ravza_Nurdeğerli hanım kardeşlerim mübarek ramazanı şerif biterken belki bilmeyen kardeşlerim olabilir diye sizlerle paylaşmak istediğim fıkhi bir mesele var ramazan ayında özel nedenlerden dolayı tutulamayan oruçlar bunlar eğer mümkünseo yıl içerisinde tutulmalıdır fıkıh kitaplarında ramazanda borcu olup üzerinden yıl geçirip tutmayan günahkar olur deniliyor bende bilmeyen kardeşlerimin bilmeden bu günaha düşmelerini istemediğimden dolayı bu uyarıyı yapmayı kendime borç biliyorum

B) B) B)...
mabet_bekcisi

mabet_bekcisi

Mübarek Üye · 1.027 mesaj

S.a Ravza Kardeş Allah Razi Olsun Tutukmasi Gerektiğini Biliyorduk Ama Ayni Yil Içinde Tutulmasi Gerektiğini Bilmiyordum çok Sağol.
Selam Ve Dua Ile
zerdali

zerdali

Kıdemli Üye · 198 mesaj

S.A. HATIRLATTIĞIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM A.E.O..
acizane kul

acizane kul

Kıdemli Üye · 120 mesaj

Bende bilmiyordum Allah razı olsun kardeşim.
mabet_bekcisi

mabet_bekcisi

Mübarek Üye · 1.027 mesaj

selamün aleykün sevgili kardeşlerim
ramazan ayınız mübarek olsun
daha önceden Ravzanur ablamızın açtığı bu çok önemli konuyu tekrar yinelemek istedim
bütün hanım kardeşlerimizin zamanına yanlış bilgilendirildiği bu konuda tekrar bilgilendirmek istedim sizi
selam ve dua ile
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.