Çok Kısa ama Çok Büyük bir SÖZ
1.892 görüntülenme · 11 yanıt
Yasaklı Kullanıcı
✦ Mübarek Üye
- Ödül
- 36
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.220 mesaj
Daha küçücük yaşta minik yavruların futbolcu isimlerini saymalarından ya da sanatçının taklidini yapmasından "aferin" deyip gurur duyan ey anne ve babalar !
Çocuğunuzu kendi ellerinizle ateşe hazırlıyorsunuz. Oysa onlar, sizlere tertemiz emanet edilmiştir. Çünkü; "her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar, onu hristiyanlaştıran, yahudileştiren ya da mecusi yapan anne ya da babasıdır" (Buhari)
"Çocuklarınıza, ilahi emirlere uyup amel etmelerini, ilahi yasaklardan kaçınmalarını emredip (onları ilahi buyruklara saygılı kılmanız) onları ateşten korur."(İbn Cerir)
Çocuğunuzu kendi ellerinizle ateşe hazırlıyorsunuz. Oysa onlar, sizlere tertemiz emanet edilmiştir. Çünkü; "her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar, onu hristiyanlaştıran, yahudileştiren ya da mecusi yapan anne ya da babasıdır" (Buhari)
"Çocuklarınıza, ilahi emirlere uyup amel etmelerini, ilahi yasaklardan kaçınmalarını emredip (onları ilahi buyruklara saygılı kılmanız) onları ateşten korur."(İbn Cerir)
selamün aleyküm kardeşim,
Allah razı olsun .gerçekten kısa ve öz ...ilk defa duydum çok etkilendim...
Rabbim hayırlı salih ve saliha evlatlar yetiştirmemizi nasip etsin inşallah...
bende bir deneyimimi kardeşlerimle paylaşmak isterim..geçen yıl kızım resmi bayramlara katılmak istemediğini söylemişti bizde buna bir çözüm bulduk ...saygı duruşu yapılırken içinden fatiha ,ihlas ve kelime-i tevhidi okumasını söyledik...
Rabbim evlatlarımızı ahir zaman fitne ve fesatlarından korusun inşallah...
Allaha emanet olunuz.
Allah razı olsun .gerçekten kısa ve öz ...ilk defa duydum çok etkilendim...
Rabbim hayırlı salih ve saliha evlatlar yetiştirmemizi nasip etsin inşallah...
bende bir deneyimimi kardeşlerimle paylaşmak isterim..geçen yıl kızım resmi bayramlara katılmak istemediğini söylemişti bizde buna bir çözüm bulduk ...saygı duruşu yapılırken içinden fatiha ,ihlas ve kelime-i tevhidi okumasını söyledik...
Rabbim evlatlarımızı ahir zaman fitne ve fesatlarından korusun inşallah...
Allaha emanet olunuz.
Yasaklı Kullanıcı
★ Kıdemli Üye
- Ödül
- 16
Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 333 mesaj
_SeNaToR_, post: 1232666, member: 93094emeğine sağlık gerçekten güzel bir yorum ALLAH a emanet ol hayırlı cumalar ..Daha küçücük yaşta minik yavruların futbolcu isimlerini saymalarından ya da sanatçının taklidini yapmasından "aferin" deyip gurur duyan ey anne ve babalar !
Allah raız olsun kardeşim..bazılarının tagut kavramını anlamasına çok var daha...adam tagutu inkar etmemiş ki cocuguna ogretsin..bunlara göre tagut sadece put ve s benzeri şeylıer onlarda cahiliyye arap mürikleri zamanında kaldı..elhamdulillah artık İSlam ı yaşıor herkes..tagut yokki cocuguma ogreteyim...
ALLAH razı olsun kardeş
.....
Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/66506-cok-kisa-ama-cok-buyuk-bir-soz · 06.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
Giriş yap ve cevap yaz.