Çok Kısa ama Çok Büyük bir SÖZ

1.892 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
_SeNaToR_

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.220 mesaj

Ashabın çocuklarına ilk öğrettiği-ezberlettiği şeylerden biri de şu idi;

Amentü Billah, Ve Kefertü Bittağut !

Allah'a İman Ettim; Tağutu Red Ettim !

(İbni Ebu Şeybe)

_SeNaToR_

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.220 mesaj

Daha küçücük yaşta minik yavruların futbolcu isimlerini saymalarından ya da sanatçının taklidini yapmasından "aferin" deyip gurur duyan ey anne ve babalar !

Çocuğunuzu kendi ellerinizle ateşe hazırlıyorsunuz. Oysa onlar, sizlere tertemiz emanet edilmiştir. Çünkü; "her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar, onu hristiyanlaştıran, yahudileştiren ya da mecusi yapan anne ya da babasıdır" (Buhari)

"Çocuklarınıza, ilahi emirlere uyup amel etmelerini, ilahi yasaklardan kaçınmalarını emredip (onları ilahi buyruklara saygılı kılmanız) onları ateşten korur."(İbn Cerir)
Kur'ana sevdalı

Kur'ana sevdalı

Mübarek Üye · 2.706 mesaj

Rabbım sizden razı olsun kardeşim.
hayırlı evlatlar ihsan eylesin bizlerede inşaallah.
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

selamün aleyküm kardeşim,
Allah razı olsun .gerçekten kısa ve öz ...ilk defa duydum çok etkilendim...
Rabbim hayırlı salih ve saliha evlatlar yetiştirmemizi nasip etsin inşallah...
bende bir deneyimimi kardeşlerimle paylaşmak isterim..geçen yıl kızım resmi bayramlara katılmak istemediğini söylemişti bizde buna bir çözüm bulduk ...saygı duruşu yapılırken içinden fatiha ,ihlas ve kelime-i tevhidi okumasını söyledik...
Rabbim evlatlarımızı ahir zaman fitne ve fesatlarından korusun inşallah...
Allaha emanet olunuz.
nisan21

nisan21

Mübarek Üye · 690 mesaj

ALLAH razı olsun, çok güzel kısa ve öz...Bizler hayırlı insanlar olalım ve hayırlı evlatlar yetiştirelim inşallah...
ayşe.a

ayşe.a

Mübarek Üye · 3.140 mesaj

selamun aleyküm kardeşim emeğine sağlık çok doğru bir söz Rabbim razı olsun, selam ve dua ile:a03:
MARMARA38

MARMARA38

Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 333 mesaj

_SeNaToR_, post: 1232666, member: 93094
Daha küçücük yaşta minik yavruların futbolcu isimlerini saymalarından ya da sanatçının taklidini yapmasından "aferin" deyip gurur duyan ey anne ve babalar !

Çocuğunuzu kendi ellerinizle ateşe hazırlıyorsunuz. Oysa onlar, sizlere tertemiz emanet edilmiştir. Çünkü; "her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar, onu hristiyanlaştıran, yahudileştiren ya da mecusi yapan anne ya da babasıdır" (Buhari)

"Çocuklarınıza, ilahi emirlere uyup amel etmelerini, ilahi yasaklardan kaçınmalarını emredip (onları ilahi buyruklara saygılı kılmanız) onları ateşten korur."(İbn Cerir)
emeğine sağlık gerçekten güzel bir yorum ALLAH a emanet ol hayırlı cumalar ..
_AYDIN_

_AYDIN_

Mübarek Üye · 1.485 mesaj

selamun aleyküm kardeşim emeğine sağlık...
selam ve dua'ile
gokceayan

gokceayan

Kıdemli Üye · 336 mesaj

Allah razı olsun.çocuklarımıza öğretmeyi nasip etsin inş.
bedavih

bedavih

Kıdemli Üye · 299 mesaj

selamunaleykum...RABBIM razı,yar ve yardımcın olsun din kardeşim...çok etkilendim kısa ama öz çok begendim emeğine sağlık çok doğru bir paylaşım olmuş...GÜZEL RABBIM rızasından ayırmasın inşaallah-u Teala amin :(
Azerbaycan_li

Azerbaycan_li

Mübarek Üye · 1.201 mesaj

Allah raız olsun kardeşim..bazılarının tagut kavramını anlamasına çok var daha...adam tagutu inkar etmemiş ki cocuguna ogretsin..bunlara göre tagut sadece put ve s benzeri şeylıer onlarda cahiliyye arap mürikleri zamanında kaldı..elhamdulillah artık İSlam ı yaşıor herkes..tagut yokki cocuguma ogreteyim...
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

Mübarek Üye · 13.384 mesaj

ALLAH razı olsun kardeş
.....

Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..

NFK
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.