türkçe Kuran okumak...
4.179 görüntülenme · 2 yanıt
Selamün Aleyküm arkadaşlar ben arapça bilmediğim için Kuranı türkçe okumak istiyorum.türkçe derken latin harfleriyle değil türkçe anlamını yani.internetten araştırdım.pc den bası açık ve abdestsiz okuyabileceğim yazıyor hemen hemen her yerde.yinede ben emin olmak için sizlerede sormak istedim bilgisi olan varsa bana cevap verebilirmi? pc den başı açık ve abdestsiz ouyabilirmiyim ?
_YUSUF_ 🛡
Yönetici
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.043
- Ödül
- 113
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj
duygu42, post: 1230241, member: 103441Selamün Aleyküm arkadaşlar ben arapça bilmediğim için Kuranı türkçe okumak istiyorum.türkçe derken latin harfleriyle değil türkçe anlamını yani.internetten araştırdım.pc den bası açık ve abdestsiz okuyabileceğim yazıyor hemen hemen her yerde.yinede ben emin olmak için sizlerede sormak istedim bilgisi olan varsa bana cevap verebilirmi? pc den başı açık ve abdestsiz ouyabilirmiyim ?
Aleyküm Selam
Okuyabilirsiniz.Fakat edeb olarak saygı olarak abdestli olmanızda yarar vardır.Yüce mevlamızın mesajını anlamaya çalışırken şeytanın vereceği vesveselere bir zırh olacaktır.
Ayrıca arapçasınıda öğrenmeye gayret ediniz.Çünkü mealler Kur'an lafzının yerini alamaz.İkisinide yapmak gerekir hepsinin sevapları ayrı ayrı verilecektir.Kur'an alfabesini öğrenmeniz günde yarım saatten15 gününüzü almayacaktır.Allah'u teala yardımcınız olsun
selam ve dua ile
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/66361-turkce-kuran-okumak · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- kuranı kerim türkçe okumak ile soru Kuran-ı Kerim 19 cevap
- Arapça yerine Türkçe Namaz kılmak ve Sureleri Tükçe okumak Sesli Görüntülü Dini Sohbetler 1 cevap
- Kuran okumak Kuran-ı Kerim meali 2 cevap
- KURAN ı yanlış okumak günah mıdır?_ Kuran-ı Kerim 1 cevap
- Kuran I Kerim okumak Sağlık ve Yaşam 1 cevap
- Kuran'ı okumak yeterli midir? Kuran-ı Kerim meali 2 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.