🌙 Mevlid Kandili Bu güne özel içerikler →

türkçe Kuran okumak...

4.179 görüntülenme · 2 yanıt

Paylaş:
duygu42

duygu42

Kıdemli Üye · 162 mesaj

Selamün Aleyküm arkadaşlar ben arapça bilmediğim için Kuranı türkçe okumak istiyorum.türkçe derken latin harfleriyle değil türkçe anlamını yani.internetten araştırdım.pc den bası açık ve abdestsiz okuyabileceğim yazıyor hemen hemen her yerde.yinede ben emin olmak için sizlerede sormak istedim bilgisi olan varsa bana cevap verebilirmi? pc den başı açık ve abdestsiz ouyabilirmiyim ?
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

duygu42, post: 1230241, member: 103441Selamün Aleyküm arkadaşlar ben arapça bilmediğim için Kuranı türkçe okumak istiyorum.türkçe derken latin harfleriyle değil türkçe anlamını yani.internetten araştırdım.pc den bası açık ve abdestsiz okuyabileceğim yazıyor hemen hemen her yerde.yinede ben emin olmak için sizlerede sormak istedim bilgisi olan varsa bana cevap verebilirmi? pc den başı açık ve abdestsiz ouyabilirmiyim ?

Aleyküm Selam
Okuyabilirsiniz.Fakat edeb olarak saygı olarak abdestli olmanızda yarar vardır.Yüce mevlamızın mesajını anlamaya çalışırken şeytanın vereceği vesveselere bir zırh olacaktır.
Ayrıca arapçasınıda öğrenmeye gayret ediniz.Çünkü mealler Kur'an lafzının yerini alamaz.İkisinide yapmak gerekir hepsinin sevapları ayrı ayrı verilecektir.Kur'an alfabesini öğrenmeniz günde yarım saatten15 gününüzü almayacaktır.Allah'u teala yardımcınız olsun
selam ve dua ile
duygu42

duygu42

Kıdemli Üye · 162 mesaj

cevap verdiginiz için çok saolun.Rabbim razı olsun sizden.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.