Cübbeli’nin Hakkını Vermek

3.947 görüntülenme · 30 yanıt

Paylaş:
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Mübarek Üye · 1.770 mesaj

--------------------------------------------------------------------------------

Bir adam çıkıyor ve milleti sıkmadan gayet sempatik ve akıcı bir üslupla, kekelemeden, eee,eee gibi garip sesler çıkarmadan din anlatıyor.

Hatırlayın, bu sarıklı cübbeli zevat (Cübbeli Ahmet Hoca), Fatih Altaylı gibiler tarafından yirmi yıl evvel insan olarak bile görülmez ve hatta bu tipler tarafından bir tür ilkel yaratık olarak lanse edilirdi.

Sonra ne oldu? Cübbeli, Teke Tek programına çıktı ve anlatmaya başladı. Bunun üzerine, Altaylı ne dedi? “Ya hocam, siz de normal bizim gibi bir insanmışsınız”.
Bu ne demek oluyor? Yavaş yavaş önyargı- lar yıkılıyor. Tabii bu herkesi mutlu etmiyor. Entellektüelliği kendi tekelinde gören çevreler çok mutsuz. Bir adam çıkıyor ve milleti sıkmadan gayet sempatik ve akıcı bir üslupla, kekelemeden, eee,eee gibi garip sesler çıkarmadan din anlatıyor.

Açıkçası Cübbeli Ahmet hocayı tanımam, hiçbir cemaatle de bugüne kadar bir bağlantım olmadı. Ancak geçen gün bir değişiklik yaptım ve Cübbeli Ahmet Hocanın uzun bir vaazını internetten dinledim. Doğrusunu söylemek gerekirse hiç sıkılmadım.

Hâlbuki vaazlar sıkıcıdır. Beş dakika sonra, halı desenlerini incelemeye koyulur insanlar sıkıntıdan. Ama Cübbeli Hocanın anlatımı, vurguları, vücut dilini kullanımı, esprileri ölçülü olarak mevzunun içine serpiştirmesi ve bunun yanında karşısındakinin dini bilgisinin zayıflığını ya da muzip sorularını aşağılamadan cevaplaması, kanımca Cübbeliyi diğer hocalardan bir hatta birkaç adım önde getiriyor. Yani birçok entellektüel Cübbeli Ahmet Hocanın kullandığı bu iletişim dilini kullanamıyor ve kendi anlatıp kendi dinlemeyi sürdürüyor.

Nitekim bu ülkede hep ‘Kippa’lıları mı dinleyeceğiz. Bırakın biraz da Cübbelileri dinleyelim!

Oğuzhan Erdoğan - Haberx.com

gurbette

gurbette

Mübarek Üye · 2.850 mesaj

selamun aleykum
degerli alimleri dinlemek insana mutluluk veriyor gercekten ve anlatilanlari da dinleyince insaALLAH dogru yolda hak yolda oldugumuzun güveni geliyor bize...
Rabbim böyle degerli alimlerimizi basimizdan eksik etmesin
Allah'a emanet olun
udayim

udayim

Üye · 46 mesaj

Haklısınız..

ALLAH(cc) Razı Olsun
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mübarek Üye · 12.148 mesaj

Selamun aleyküm kardeşim.
Yazılanlar ne kadar da doğru..
Karşısındakinin dini bilgisinin zayıflığını aşağılamadan cevaplaması, coşturucu, akıcı üslubu, insanı harekete geçiriyor, MUTLU EDİYOR.. Rabbim ondan ebeden razı olsun inşaallah.. Dinlemeyen tüm kardeşlerimizin dinlemeSİ,faydalanması duasıyla..
cerennur16

cerennur16

Üye · 17 mesaj

selamünaleyküm bende hiç dinlememiştim cübbeli hocayı ne zamanki teke tek programında tesadüfen gördüm hayran kaldım anlattıklarına o günden beri sohbetlerini dinliyorum bana huzur veriyor allah razı olsun ondanda sizdende
emin-43

emin-43

Mübarek Üye · 581 mesaj

Hazret-i Lokman, oğluna buyurdu ki:
(Âlimlerle otur, hikmet sahiplerinin sözlerini dinle! Allahü teâlâ, bahar yağmuru ile toprağa hayat verdiği gibi, ölü kalbleri hikmet nurları ile diriltir.)

İlim, Cennete giden bir yol, gurbette arkadaş, yalnızlıkta sırdaştır. İlim, iki cihanda kurtuluş, düşmana karşı siperdir. İnsan için haya, gözler için ziyadır.
_AYDIN_

_AYDIN_

Mübarek Üye · 1.485 mesaj

selamun aleyküm kardeşim...
çok güzel konulara el atıyosunuz RAHMAN razı olsun...
bende internetne bi kaç vaazını dinledim yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler ALLAH celle celalühü eksik etmesin başımızdan böyle hocalarımızı erzincan_lı kardeşimiz neden sevmiyo anlayamadım tevhidide güzel...
selam ve dua ile...
mir_erhan

mir_erhan 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj

esselamün aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatüh..

allah celle celalüh Hocamızdan Razı olsun....
bende hocamızı allah cc rızası için seviyorum...

selam ve dua ile
cumali ömeroğlu

cumali ömeroğlu

Yeni Üye · 0 mesaj

allah cübbeli ahmed hocaefendiden gani gani razı olsun. Islami en yi şekilde yayıyor maşaallah la havle vela kuvvete illa billah.
Rabbim sohbetleirnin feyizlerini bereketlerini arttırsın. Amin
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Allah c.c. de sizlerden razı olsun inşallah....
Hayırlı kandiller...

mir_erhan esselamün aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatüh..

allah celle celalüh Hocamızdan Razı olsun....
bende hocamızı allah cc rızası için seviyorum...

selam ve dua ile

cumali ömeroğlu, post: 1298710, member: 97643allah cübbeli ahmed hocaefendiden gani gani razı olsun. Islami en yi şekilde yayıyor maşaallah la havle vela kuvvete illa billah.
Rabbim sohbetleirnin feyizlerini bereketlerini arttırsın. Amin
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

وَذَكِّرْ فَإِنَّ الذِّكْرَى تَنفَعُ الْمُؤْمِنِينَ

''Hatırlat.! Şüphesiz hatırlatma müminlere fayda verir.'' (ZARİYAT-55)
Gülfidan

Gülfidan

Mübarek Üye · 679 mesaj

cüppeli hoca cok saf birisi (temiz hoca)

konuşmalarını ve tavrını seviyorum.

Alim olduğu aşikardır.
Resule Meftun

Resule Meftun

Kıdemli Üye · 163 mesaj

"herkes benı evlıya sanıyor ben ne eşkıya oldugumu bılmıyormuyum" demişti tv programında işte bukadar alçak gönüllü, dinin kolaylıklarını gosteren Fatıh Altaylı'ya "40 yıllık kafır Müslüman olunca gunahı affoluyorda sen kırk yıllık muslumansın nıye affolunmasın Allah'tan ümidi kesmeyın" dıyerek nasıl olsa gunahkarım bundan sonra bısey yapsam ne olur zıhnıyetını yıkan degerlı bır hocamızdır. kendısını severek dınlıyorum Allah razı olsun..
melankolik5288

melankolik5288

Mübarek Üye · 3.037 mesaj

Gerçekten çok değerli bir hocamız. Allah ondan binlerce kez razı olsun. Menzile gidip Gavs Hazretlerini ve Cübbeli Ahmet Hoca'yı görmeyi çok istiyorum.
Selam ve dua ile
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Yalniz Cubbeli Hocamiz, menzilde degil biliyorsunuz degil mi?

melankolik5288Gerçekten çok değerli bir hocamız. Allah ondan binlerce kez razı olsun. Menzile gidip Gavs Hazretlerini ve Cübbeli Ahmet Hoca'yı görmeyi çok istiyorum.
Selam ve dua ile
cemcemil

cemcemil

Kıdemli Üye · 177 mesaj

aralıksız 3 saat çıktığı programları izledim.bittiği zaman doyamadım böyle biri
ibn Abdilvahhab

ibn Abdilvahhab

Kıdemli Üye · 154 mesaj

Cübbeliyi tüm kemalistlerde sever..Cumhuriyetin gönüllü savunucusu Mustafe Kemal Aşığı bir adamdır kendisi.
Horanta

Horanta

Kıdemli Üye · 225 mesaj

İbn AbdilvahhabCübbeliyiz tüm kemalistlerde sever..Cumhuriyetin gönüllü savunucusu Mustafe Kemal Aşığı bir adamdır kendisi.

Alaka yok...Milli duruşu var."Müslüman" camiada miili duruş, rejim taraftarlığı olarak algılanır.Ne yani müslüman milli duruş sahibi olamaz mı ?
hasgül

hasgül

Mübarek Üye · 1.965 mesaj

İbn AbdilvahhabCübbeliyiz tüm kemalistlerde sever..Cumhuriyetin gönüllü savunucusu Mustafe Kemal Aşığı bir adamdır kendisi.

:) burada kemalist propagandası mı var ?
ecthelion

ecthelion

Mübarek Üye · 531 mesaj

Kıyamet alametleri sohbetini dinlemek nasip olmuştu, gerçekten çok akıcı konuşuyor ve konuşmalarında konu bütünlüğünü iyi sağlıyor. ALLAH razı olsun.
De ki: Namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm, Âlemlerin Rabbi olan Allah içindir. En'Am - 162
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.