Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun...
68.908 görüntülenme · 736 yanıt
işin aslına bakılacak olursa bayramlara bu açıdan bakmak aklıma gelmiyordu
Allah bir kere daha razı olsun bizim bunun bilincine varmamıza vesile olduğunuz için
gelecek ramazan bayramınız mübarek olsun inşallah tertemiz günahsız bir bayram geçirmeniz dileğiyle...
Tüm müslüman aleminin de bayrami kutlu olsun,gerçekten ramazan bittiği için değil,günahlardan biraz da olsa siyrildiğimiz için

Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin
Tüm İslam aleminin Ramazan bayramını şimdiden en içten dileklerimle kutluyor,hayırlara vesile olmasını diliyorum
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 230
- Ödül
- 63
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
aylin26hmm durum bu diyorsunuz yani eee ben bi muftaga gidivereyimde tatli yapim malumunuz bayrama kadar ancak yaparim :) saolun varolun emi.ha bu arada konu idrak edilecektir edilmezse sayet edilene kadar konu guncelenecektir sahsim adina :)
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.269
- Ödül
- 163
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj
Ramazan Bayramınızı Tebrik Ederim...

Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR...
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.269
- Ödül
- 163
Selamünaleykum...
-KAAN-
Ramazan gittiği için değil, günahlarımızın affolduğu için, büyük sevap ve nimete kavuştuğumuz için
bayram yapıyoruz. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
Bayram sabahı Müslümanlar, namaz için camilerde toplanınca, Allahü teâlâ, meleklere, “İşini yapıp ikmal edenin karşılığı nedir?” diye sorar. Melekler de, “Ücretini almaktır” derler. Allahü teâlâ da, “Siz şahit olun ki, Ramazandaki oruçların ve namazların karşılığı olarak kullarıma kendi rızamı ve mağfiretimi verdim. Ey kullarım, bugün benden isteyin, izzet ve celâlim hakkı için istediklerinizi veririm” buyurur.
[Beyheki]
Dargın olanların, bayramı beklemeyip, hemen barışması gerekir. Allahü teâlâyı ve Peygamber efendimizi seven kimse, insanların kusurlarına bakmaz, hoşgörülü olur. İyi insan yani mümin, herkesle iyi geçinir. Başkalarına sıkıntı vermediği gibi, onlardan gelecek eziyetlere de katlanır.
Kimseye darılmamalı, dargınlık olduysa, 3 günden fazla sürmemeli, bayrama kadar süren bir dargınlık olduysa, daha fazla gecikmeden barışmalıdır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
Din kardeşiyle üç günden çok küs durmak caiz değildir. Üç gün sonra, onunla karşılaşırsa, ona selam verip hatırını sormalıdır. O kimse selamını alırsa, birlikte sevaba ortak olurlar. Eğer selamını almazsa günaha girer. Selam veren kimse de küs durma mesuliyetinden kurtulmuş olur.
[Ebu Davud]
Allahü teâlâ buyurur ki: Benim için birbirini ziyaret eden, benim için birbirini seven, benim için veren, benim için birbirine yardım eden, sevgime mazhar olur.
[Hakim]
bayramınız mübarek ve hayırlı ola inşaALLAH.
Birgün gelecek...
Bayramlar gerçekten BAYRAM olacak inşallah...
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.269
- Ödül
- 163
...
İNCİNURAmin abicim amin bayramini kutlamayan çocuklar var .savaşta olan flistin varya allah onlara yardim etsin. Herkezin bayrami kutlu olsun.
Bu savaşlar bitecek...
Çocuklar gülecek...
İşte o zaman...
Bayram...
Gerçek Bayram olacak...
İnşallah...
Allaha emanet ol kardeşim...
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.269
- Ödül
- 163
...
Daha nice yıllar burada bayramlarda beraber olmak ne güzel...:a15:
Allaha emanet olunuz...
rüyam3Selamün Aleyküm
Cümleten herkesin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım Baklavalarda benden olsun Afiyet olsun...
rüyam canım çok istedi..baklavalar çok güzel görünüyor..bizim burda yapmazlar baklava,bayram kahkesi yaparlar....ben ayriyeten rüyam baklava istiyorummmm:a17:oruçum bozulmadan kapatim en iyisiii...:)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/6621-ramazan-bayramimiz-mubarek-olsun · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.