ŞEYTAN ve ELİNDE BİR BARDAK SU

2.596 görüntülenme · 27 yanıt

Paylaş:
smyyes

smyyes

Mübarek Üye · 3.791 mesaj

ŞEYTAN ve ELİNDE BİR BARDAK SU

Allah dostlarından Ebû Zekeriyya hasta döşeğinde ölümle pençeleşiyordu. Yakın dostlarından biri kendisen "Lâ ilahe illallah, Muhammedün Resûlullah! (Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed O'nun kulu ve elçisidir.)" sözlerini telkin etmek istedi. Bir etti, iki etti, üç etti. Ebu Zekerriya her defasında söylemeyi reddediyordu.
Bu durum karşısında yakın dostu Ebu Zekerriya'nın son nefesinde imansız gideceğinden korktu ve endişeye kapılmıştı. Bütün bir ömrünü Allah'a ibadet ve taat etmekle geçiren böylesine bir kimsenin şimdi hasta döşeğinde ölüm ile pençeleşirken Kelime-i Tevhid getirmemesine bir mana veremiyordu. Şeytanın bir kandırışına mı yenilmişti yoksa? Veyahut da yüce Allah'ın tecellisi karşında mı idi?
Bir müddet kafası bu düşünceler içinde çalkalanan dost baktı ki Ebu Zekerriya sanki kafasında resmi geçit yapan düşünceleri okuyormuş gibi bir aralık gözlerini açarak, "Bana bir şey mi dediniz?" diye sordu. Orada bulunanlar. "Evet, üç defa şehadet getirmeni söyledik, her defasında reddettin. O yüzden büyük bir endişeye düştük." diye cevap verdiler.
Bunun üzerine Ebu Zekerriya şu olayı anlatmaya başladı:
"Lanetlik şeytan elinde su bardağı ile gelmişti: Sağ yanıma dikilmiş elinde suyu göstererek "içecek misin?" diye soruyordu. Karşılınğında ise, "İsa, Allah'ın oğludur" dememi istiyordu. Reddettim. Sonra sol yanıma geçip dikildi. Yine aynı hareketleri tekrarlayarak "İsa, Allah'ın oğludur" cümlesini söylememi istedi. Yine reddettim. Üçüncü olarak "La ilahe (Allah yoktur)" diye söyledi, yine reddettim. Böylece her çareye başvurarak tam manasıyla yoklamasını yapıp da müspet bir netice alamayınca elindeki suyla dolu bardağı yere çarptı ve sıvışıp gitti. İşte gerçekte ben sizi değil, onu reddediyordum."
Ardından da Şehadet getirerek ruhunu teslim eden Ebu Zekerriya gülen bir çehreyle Cennete yolculuk ettiğini müjdeliyordu.

Yüce Allah (c.c.) cümlemizi kendisini İslam'ın hizmetine vererek Cennetlik olan kullarından eylesin, amin...
sessizliğim

sessizliğim

Üye · 12 mesaj

amin

Allah razı olsun kardeşim...ne güzel hikayeler paylaşıyorsun sen okurken ders almayı da unutmuyorum defalarca okuyorum
smyyes

smyyes

sessizliğim, post: 1224263, member: 83361amin

Allah razı olsun kardeşim...ne güzel hikayeler paylaşıyorsun sen okurken ders almayı da unutmuyorum defalarca okuyorum

buna sevindim kardeşim.faydalı olabilme yolunda vesile olduysam birşeye ne mutlu bana.Allah c.c. sizden de razı olsun
ayşe.a

ayşe.a

Mübarek Üye · 3.140 mesaj

canım emeğine sağlık gerçekten çok güzel bir paylaşımdı Rabbim son nefesimizde imanla can vermeyi nasip eylesin inşaallah, amin..
selam ve dua ile:a03:
yaralı kul

yaralı kul

Aktif Üye · 56 mesaj

allah razı olsun kardeşim emeğine sağlık selam ve duaile kal
smyyes

smyyes

ayşe.a, post: 1224368, member: 103441
canım emeğine sağlık gerçekten çok güzel bir paylaşımdı Rabbim son nefesimizde imanla can vermeyi nasip eylesin inşaallah, amin..
selam ve dua ile:a03:

amin amin inş.
sende Allah a emanet ol
smyyes

smyyes

yaralı kul, post: 1224387, member: 103508allah razı olsun kardeşim emeğine sağlık selam ve duaile kal

sağol kardeşim.
Allah cümlemizden razı olsun inşallah.
Allah a emanet olun
selam ve dua ile

sewim

sewim

Kıdemli Üye · 201 mesaj

çok kısa bi süre önce bu olaya benzer bi olay yasadım..
rabbim herkese sahadet getirerek son nefesimizi vermeyi nasip etsin..
allah razı olsun paylaşımın için..

smyyes

smyyes

sewimçok kısa bi süre önce bu olaya benzer bi olay yasadım..
rabbim herkese sahadet getirerek son nefesimizi vermeyi nasip etsin..
allah razı olsun paylaşımın için..

amin kardeşim.önemli olan son nefes.ama son nefes içinde önceki nefeslerin hayırlı yerlerde hayırlı işler için alınması gerekiyor.
Allah a emanet olun kardeşim
Zeynep..

Zeynep..

Kıdemli Üye · 161 mesaj

Allah razi olsun :)
smyyes

smyyes

Zeynep..
Allah razi olsun :)

sağol kardeşim.
Allah sizden de razı olsun
furkan.yalçın

furkan.yalçın

Aktif Üye · 77 mesaj

Amin..
PAylaşım için cok sağol Allah (c.c ) Bizi SEvdiği kullardan eylesin inş..
smyyes

smyyes

furkan.yalçınAmin..
PAylaşım için cok sağol Allah (c.c ) Bizi SEvdiği kullardan eylesin inş..

amin kardeşim inşallah öyle güzel bir mertebeye ulaşırız.
Allah a emanet ol kardeşim
kış meleği

kış meleği

Kıdemli Üye · 280 mesaj

Allah hepimizi hasta yatağımızda yatarken şeytanın şerrinden korusun...
amin...
Allah senden de razı olsun kardeşim.....
GkHnZn

GkHnZn

Üye · 26 mesaj

Allah razı olsun.
Gök Kubbe

Gök Kubbe

Mübarek Üye · 3.422 mesaj

ALLAH razı olsun daha öncede okumuştum sanırım
smyyes

smyyes

kış meleğiAllah hepimizi hasta yatağımızda yatarken şeytanın şerrinden korusun...
amin...
Allah senden de razı olsun kardeşim.....

amin kardeşim inşallah
smyyes

smyyes

GkHnZnAllah razı olsun.

amin kardeşim.
Allah sizden de razı olsun
smyyes

smyyes

Gök KubbeALLAH razı olsun daha öncede okumuştum sanırım

sağol canım.
Allah senden de razı olsun
önceden buraya böyle bi konu açıldığımdan haberim yoktu
hanife deniz

hanife deniz

Mübarek Üye · 4.279 mesaj

Amin.Allah razı olsun kardeşim,çok güzel bir paylaşım ,RABBİM cümlamize iman ve şahadet ile çene kapamayı nasibetsin inş.
Selam ve Dua ile
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.