Başucu Kitabınız Var mı?

83.579 görüntülenme · 826 yanıt

Paylaş:
salavatqetir

salavatqetir

Mübarek Üye · 1.596 mesaj

Biz neden hayattan kaçıp kitaplara sığınırız?

Dünya sahtekarlarla doludur azizim; insanlar samimi değildir,
Herkes birbirini kırar, incitir.
Bizim o koca koca kitapları devirmemiz,
İki satır samimiyet bulabilmek içindir....

Ömer Faruk Dönmez
AcizBirKul.

AcizBirKul.

Mübarek Üye · 635 mesaj

Konu dışı olucak ama CemalNur Sargut'un son kitabını okuyan varmı ?
Adı:Yaratılış Sırrı Meryem Suresini konu alıyor ...
Yeni yeni dikkatimi çeken bir isim kendisi
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.174 mesaj

Yeni, taze aldım...:a12:
Tavsiye ederim...

GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
Sedaa_*

Sedaa_*

Mübarek Üye · 2.150 mesaj

Artık okula başladım, okul kitaplarıyla kafamı yoracağım... :)

Ayrıca yatağa girince "Bismikellâhümme ehyâ ve emûtü." - "Allah'ım! Senin isminle diriliyor, senin isminle ölüyorum." derim.

Uyumadan önce hep 100 kere subhanallah, 100 kere elhamdulillah, 100 kere Allah-u ekber, 100 kere la ilahe illallah derim, 25 kere istiğfar okurum, kelime-i şehadet getiririm, nas-felak-ihlas surelerini okurum. Nedense hep uyumadan önce okurum. Genelde uyuyamayan ben bunların yarısında uykuya dalarım zaten. :D

Bunları okudum mu içime bir huzur girer hemencecik. :)
melek4545

melek4545

Mübarek Üye · 3.460 mesaj

Jack London - Martin Eden
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.174 mesaj

Bir SEVGİLİ Edindim...
Onun Peçesini Açmak İçin Akşama Kadar Bekleyemedim...!!!

Yaniii...
Yeni Başucu Kitabım...:)

GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
Azerbaycan_li

Azerbaycan_li

Mübarek Üye · 1.201 mesaj

cok cok cok guzel bir kitap herkese siddetle tavsiye ederim...turkiyeli muslumanlara ozellikle...

Azerbaycan_li

Azerbaycan_li

bu gunlerde okudugum bir diger kucuk kitap

berat05

berat05 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.771 mesaj

Can dan bir dostumun hediyesi.... kESİNLİKLE Tavsiye Edilir.

yûsuf ile züleyha
kalbin üzerinde titreyen hüzün
Lâ ilahe İllallah Muhammedun Resullullah
salavatqetir

salavatqetir

Mübarek Üye · 1.596 mesaj

Daha başlangıçtayım ama elimden düşürmeyeceğim bir kitap var artık
şimdilik tercümesiyle başlayacağım daha sonra inşallah orjınalini de almak nasip olur
Bir çok kardeşim için özel bir kitap olduğunu biliyorum
Rabbim hakkıyla okuyup nasiplenenlerden eylesin cümlemizi..

Mektubat’ı severek okumak, kalbden dünya sevgisini çıkarır. Hattâ Mektubat’a tâbi olanları, Cehennem ateşinin yakmayacağı kendisine bildirilmiştir. İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Bir gün amellerimdeki kusuru görme hâli beni kapladı. Büyük bir pişmanlık ve kırıklık içindeyken, (Allahü teâlâ için alçalanı, Allahü teâlâ yükseltir) hadis-i şerifini hatırladım. Sonra, (Seni ve kıyamete kadar seninle vasıtalı ve vasıtasız olarak tevessül edenleri mağfiret ettim) nidası geldi. Kıyamete kadar, vasıtalı ve vasıtasız olarak bizim yolumuza gireceklerin hepsini bana gösterdiler. İsimlerini, soylarını ve memleketlerini bildirdiler. İstesem, hepsini tek tek sayarım. Hepsini bana bağışladılar. (Makamat-i Ahmediye)
Su-Eda

Su-Eda

Mübarek Üye · 5.725 mesaj

Serinin sonundayım...bugün başladım;)
Su-Eda

Su-Eda

Mübarek Üye · 5.725 mesaj

diğer başucu kitabım,herkesin kitaplığında olması gereken bir kitap..
Rabbim okuyup,anlayıp,nasiblenenlerden eylesin inşallah
RedveKabul

RedveKabul

Üye · 18 mesaj

salavatqetir, post: 1485278, member: 103504

Mektubat’ı severek okumak, kalbden dünya sevgisini çıkarır. Hattâ Mektubat’a tâbi olanları, Cehennem ateşinin yakmayacağı kendisine bildirilmiştir. İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Bir gün amellerimdeki kusuru görme hâli beni kapladı. Büyük bir pişmanlık ve kırıklık içindeyken, (Allahü teâlâ için alçalanı, Allahü teâlâ yükseltir) hadis-i şerifini hatırladım. Sonra, (Seni ve kıyamete kadar seninle vasıtalı ve vasıtasız olarak tevessül edenleri mağfiret ettim) nidası geldi. Kıyamete kadar, vasıtalı ve vasıtasız olarak bizim yolumuza gireceklerin hepsini bana gösterdiler. İsimlerini, soylarını ve memleketlerini bildirdiler. İstesem, hepsini tek tek sayarım. Hepsini bana bağışladılar. (Makamat-i Ahmediye)

Sayın salavatgetir Allah için oturun ve şu cümleleri bir daha okuyun. Ne demek Mektubat'a tabi olanları cehennem ateşi yakmaz? Bu nasıl bir sözdür? Keza diğer sözler, yok ona tabi olanların hepsi gösterilmiş ve Allah hepsini İmam Rabbani için bağışlamış? SubhanAllah! vallahi bu küfürdür. Vallahi bu Allah'a iftiradır.
VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

sonundaa :)
KatrePare

KatrePare

Mübarek Üye · 4.014 mesaj

HELE SUKUR :)
melek4545

melek4545

Azerbaycan_li

Azerbaycan_li

VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

dünn aldım sonunda bu kitabı yinee unutulmayacak bi kitap yazmış sinan hocamız...
melek4545

melek4545

Huzur Sokağı - Şule Yüksel Şenler
Muhtazaf

Muhtazaf

Mübarek Üye · 9.751 mesaj

Aşk’a Yolculuk – Veysel Karani

Daha önce Aşkın Gözyaşları kitabıyla, reklamsız bir şekilde en çok satan yazar olan Sinan Yağmur, Destek Yayınlarından yeni çıkan kitabı Aşk’a yolculuk Veysel Karani ile yeniden okuyucularla buluşuyor.

Kitaptaki en etkileyici satır başı ise şöyle;
Ey tüm zamanların, en dolu, en mahzun, en bol gözyaşları! Şimdi her zaman dua. Hilâlin sureti düşüyor suya. Ey aşka çılgınlar gibi koşanlar,haykırasıya bağıranlar. Bakın gökte yıldız yıldız, akın akın akıyor Esma-ül Hüsna. Şehadet kanıyla mahzun olur, tufan olur yüreğimiz.İşte şimdi şehadet vaktir.
Veysel Karani’nin aşk dolu yüreğini, bir resim gçizer gibi, betimliyor Sinan Yağmur Aşka Yolculuk kitabında.Öylesine sürükleyici,öylesine etkileyici bir anlatım,öylesine mana dolu bir kurguyla anlatıyor ki, bazen gözünüzden, bahsedilen o çılgın gözyaşlarının aktığını hissediyorsunuz.
Şöyle yazıyor Sinan Yağmur;
Veysel Karâni, avuçlarını toprağa, başını hırkaya değdirerek secdeye giderken, hain oklar sırtına doğru geliyordu.İlk ok birleşmişti sırtıyla.Diğer oklar peşpeşe geliyordu..Bakan biri sırtında sadece bir ok yığını görebilirdi, sırtını görmesi imkansızdı…
Damla damla kan akan dudaklarından son cümlesi dökülmüştü hırkanın üzerine: “Esselamü aleyke ya resulullah…”
Yıllarca hafızamızdan silinmeyecek olan Veysel Karani’nin, Peygamber Efendimiz’e(S.A.V) olan hürmeti,sevgisi ve bu yolda çektiği çileleri anlatıyor Aşk’a yolculuk.
Bir şehit daha! Ne kadar güzel bir ifadesi var! Görüyor musunuz, ne kadar tatlı, ne kadar huzur içinde ölüyor? Doksan yedi yıl boyunca secde etmiş bir yaşam, Allah yolunda ceng ederken, yine ona yakışan,ona uygun bir şekilde şehadetle veda ediyor fani dünyaya… Âşık, aşkına, maşuğuna kavuşmak,ulaşmak üzereydi artık!
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.