Başucu Kitabınız Var mı?

83.579 görüntülenme · 826 yanıt

Paylaş:
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.174 mesaj

Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

Nazar57

yeni okumaya başladım ,tavsiye ediyorum dostlar..

arzu74sema maraşlı-eşimle tanışmayı unutmuşuz
gülay atasoy-duy beni sevgili eşim
nuriye çeleğen-peygamberimiz çocuklara nasıl davranırdı? ilk 2 kitabı okudum.güzeldi.şimdi sıra 3. kitapta.okuldaki görevim başladığı için sadece evde okuyabiliyorum.okulda başka kitap okuyorum.keyifli okumalar selamlar:)

Su-Eda, post: 1309597, member: 105115
Dayanabilen yüreklere….

Her gün okuyucularımdan onlarca mektup ve mesaj alıyorum. Bu da onlardan birisiydi. Ama öylesine ibretli, öylesine yakıcıydı ki, ilk okuyuşta, kelimenin tam anlamıyla şaşırıp, kalmıştım. Hiç düşünmeden “bu mutlaka kitap olmalı” diye geçirdim içinden… Yazıyı gönderen okuyucumla görüşüp, hayat hikâyesini dinleyince de; şaşkınlığım büsbütün artmıştı. “Allah'ım ! Olamaz böyle bir şey” diye inledim, hayretler içinde kalarak….

İşte insanın kanını donduran, aklını uçuran ve herkese müthiş bir hayat dersi sunan bu yaşananlar, kitap haline geldi.

Gençlerden yaşlılara, evlilerden bekârlara, patronlardan işçilere her kesim, bu kitabı mutlaka okumalıdır. Çünkü hepsine de yetecek hayatın gerçekleri ve ibretli örnekleri vardır. Dayanabilen yürekler, buyurun…

*Halit Ertuğrul değerli abimizin kitapları beni çok etkilemiştir..gerçek hayat hikayeleri olması okunan kitapı daha özel ve manidar kılıyor..
her kitapı bir solukta okunacak kitaplar...insanı bambaşka manevi iklimlere götürüyor SECDE DE SON NEFES kitabıda her zamanki gibi aynı kitabı bir günde bitiyorsunuz kitabın sayfaları az ama size verdiği nasihatlar okadar çok ki değerli abimizinde belirtiği gibi dayanabilen yürekler buyrun..yürekten tavsiye ediyorum..

Su-Eda, post: 1310096, member: 86916*önceden de belirtiğim gibi Halit Ertuğrul değerli abimizin kitapları gerçek hayat hikayeler olması iman güzellikleri çok etkilemektedir.secde son nefesten sonra yaşanılan maneviyat karşısında değerli abimizin okumadığım kitaplarını okumaya devam etmekteyim..Sizleri nefsinizi farklı manevi iklimlere götürüyor..
yine dayanabilen yüreklere..kitabı yeni bitirdim ve hemen siz değerli kardeşlerimle paylaşmak istedim
okumanızı canıgönülden istiyor/tavsiye ediyorum..
Dayanabilen yürekler buyrun...

Canan

Halit Ertuğrul'dan bir duygu seli daha...
Elinizdeki bu kitap sizi sizden geçirecek ve çok ibretli sahneler sunacakatır.
Canan baştan sona, gözyaşları içinde anlatılan bir hayat öyküsüdür. Bu yüzden de gözyaşları içinde kaleme alınmıştır.
Bu kitabı okurken yanlızca hayatın esrarengiz dünyasına seyahat etmeyecek, aynı zamanda hayretler içinde kendinizden geçeceksiniz.
Her okuyucunun bu kitapta bir sahnesi, bir kesiti vardır.Bir anlamda herkesin hayatı bu kitapta ortak olarak ele alınmıştır. Bunun içinde bu kitapta Canan Hanımla birlikte, siz de yer alacaksınız.
Kitabı okuduğunuzda "Böylesi görülmemiştir, ben böyle bir olay duymamıştım!" diyeceksiniz. Kitabı bitirir bitirmez, kendinizi hesaba çekme, yanlış ve doğruları gözden geçirme ihtiyacı hissedeceksiniz. Unutmayın ki, bu kitap bittiğinde hayatınızda çok şeyler değişecek...

hasgül, post: 1309613, member: 103783

Yeni başucu kitabım

Rabbim , Efendimizin (sav) arkadaşının edebi ile edeplenmeyi nasip etsin

Rabbim cümlemizden razı ve hoşnut olsun değerli kardeşlerim...
Tavsiye ettiğiniz kitaplar maşallah çok güzel...
Okumak, okutmak ve nasihat almak duasıyla inşallah...
Rabbimize emanetsiniz...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
ahmet_99

ahmet_99

Mübarek Üye · 1.767 mesaj

hayırlı günler, ben de bu aralar çevremdekilerin evliliği vesilesi ile evlilik vaktinin çoktan geldiğini anladığım için bir an evvel dinimizde evlilik hakkında kitaplar okumaya başladım. Şu an, "Peygamberimizin Sünnetinde Evlilik" adlı kitabı okuyorum. Yazarı Dr. Abdülvehhab Öztürk.

resmini bulamadığım için kendim çekip ekledim.

mavci

mavci 🛡

ahmet_99 Kardeşim...
Herşey zamanında yapılırsa güzel olur...
Siz de zamanında okuyorsunuz maşallah...
İnşallah sünnet üzerine de yaşarsınız herşeyi...
Tavsiyeniz için teşekkürler...
Selam ve dUA ile...
.
ahmet_99

ahmet_99

mavci, post: 1310506, member: 105863ahmet_99 Kardeşim...
Herşey zamanında yapılırsa güzel olur...
Siz de zamanında okuyorsunuz maşallah...
İnşallah sünnet üzerine de yaşarsınız herşeyi...
Tavsiyeniz için teşekkürler...
Selam ve dUA ile...

dediğinize katılmamak mümkün müdür mavci abicim, fakat bence biraz geç kaldım gibi ki (tabii ki herşeyi sadece Allah bilir) hesaplarıma göre 2 yıl içinde evlenmem zor görünüyor (malum yüksek lisans ve iş hayatına bir de evlilik ekleyemem sanırım)

kitap gerçekten hoş şeylerden bahsetmiş ve okudukça ne kadar cahil kaldığımı anlıyorum.

ben teşekkür ederim.

selamlar olsun.
mavci

mavci 🛡

Allah Celle Celalühu hakkınızda herşeyin hayırlı ve güzel olanını nasip etsin kardeşim...
Rabbim herşeyi bilen ve görendir...
Selam ve DUA ile...
.
Su-Eda

Su-Eda

Mübarek Üye · 5.725 mesaj

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah

Bu kitapta, insanı hayrete düşüren, ibret dolu, yaşanmış bir “namaz serüveni” anlatılmaktadır. “Ezanla Diriliş”, mafya liderlerini ele verdiği için ülkesinden kaçarak Türkiye’de bir otele sığınan bir Alman kadının gerçek öyküsüdür. Öldürülme korkusuyla bunalıma girdiği bir anda, “ezanın gizemli büyüsü”ne kapılarak hayatının nasıl değiştiğini anlatmaktadır. Korkunun, dehşetin ve ümidin kol kola nefesleri kestiği bu kitapta, “ezanla diriliş”e, “namazla şahlanış”a şahit olacaksınız. Kitap bittiğinde çok şeylerin değiştiğini göreceksiniz. Dayanabilen yüreklere…

*Kitabı yenibittirdim..Maşallah Barekallah Subhanallah çok güzel bir hidayet..insanın nefsini muhasebe ettiği bir kitap..Dayanabilen yürekler buyrun..
tavsiyeleriniz için teşekkürler..Rabbim razı olsun..
Nazar57

Nazar57

Mübarek Üye · 1.308 mesaj

ahmet 99 kardeşim evlilikle alakalı kitaplar okumanız cok güzel.. evlilik yolunda ilerlerken cok büyük faydası oluyor.. benimde okudugum nişanlıma da okuttugum bir kitabı tavsiye etmek isterim..

---
benimde sıradaki kitabım ''duy beni sevgili eşim '' olacak inşallah..
Nazar57

Nazar57

Su-Eda, post: 1310728, member: 19390

Bu kitapta, insanı hayrete düşüren, ibret dolu, yaşanmış bir “namaz serüveni” anlatılmaktadır. “Ezanla Diriliş”, mafya liderlerini ele verdiği için ülkesinden kaçarak Türkiye’de bir otele sığınan bir Alman kadının gerçek öyküsüdür. Öldürülme korkusuyla bunalıma girdiği bir anda, “ezanın gizemli büyüsü”ne kapılarak hayatının nasıl değiştiğini anlatmaktadır. Korkunun, dehşetin ve ümidin kol kola nefesleri kestiği bu kitapta, “ezanla diriliş”e, “namazla şahlanış”a şahit olacaksınız. Kitap bittiğinde çok şeylerin değiştiğini göreceksiniz. Dayanabilen yüreklere…

*Kitabı yenibittirdim..Maşallah Barekallah Subhanallah çok güzel bir hidayet..insanın nefsini muhasebe ettiği bir kitap..Dayanabilen yürekler buyrun..

Su edam ,Halit Ertugruldan gidiyorsun maşallah..:)
''kendini arayan adamı'' ve '' aşk böyle yaşanır'' adlı kitaplarını okudun mu bilmiyorum ,okumadıysan öneririm..:)
ibra

ibra

Mübarek Üye · 6.106 mesaj

Sık okuduğum söylenemez

Ama kitabın çok güzel olduğu söylenir :)

İnsan beğenmez.
ahmet_99

ahmet_99

Nazar57, post: 1311610, member: 103783ahmet 99 kardeşim evlilikle alakalı kitaplar okumanız cok güzel.. evlilik yolunda ilerlerken cok büyük faydası oluyor.. benimde okudugum nişanlıma da okuttugum bir kitabı tavsiye etmek isterim..

---

öncelikle tavsiyeniz için teşekkür ederim, aklımın bir köşesinde bulunacak hep. fakat kitabın adından anladığım kadarı ile başlangıç için ideal durmuyor. ben daha çok evliliğin tabiri caiz ise teknik kısımlarını öğrenmek istiyorum (belki sizin kitabınızda o amca yöneliktir, ben o amaca yönelik olmadığını varsayarak yazıyorum bunları) yani mesela kadını erkek, erkeğin kadın üzerindeki hakları, cimanın hangi günler yasak olduğu vs. ama sizin kitabınız da teknik kısımlardan sonra çok iyi bir ilerleme kitabı olacağına inanıyorum.

bu arada nişanlıymışsınız, umarım evliliğiniz hayırlı olur, ömür boyu mutlu huzurlu bir yuva kurarsınız. darısı ben ve diğer bekar kardeşlerimin başına (tabi evlenmediyseniz).
mavci

mavci 🛡

Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

Nazar57, post: 1311610, member: 103783ahmet 99 kardeşim evlilikle alakalı kitaplar okumanız cok güzel.. evlilik yolunda ilerlerken cok büyük faydası oluyor.. benimde okudugum nişanlıma da okuttugum bir kitabı tavsiye etmek isterim..

---

ibra, post: 1311620, member: 74557Sık okuduğum söylenemez

Ama kitabın çok güzel olduğu söylenir :)

Rabbim cümlemizden razı ve hoşnut olsun değerli kardeşlerim...
Tavsiye ettiğiniz kitaplar maşallah çok güzel...
Okumak, okutmak ve nasihat almak duasıyla inşallah...
Rabbimize emanetsiniz...
.
mavci

mavci 🛡

Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

ahmet_99, post: 1311629, member: 82164öncelikle tavsiyeniz için teşekkür ederim, aklımın bir köşesinde bulunacak hep. fakat kitabın adından anladığım kadarı ile başlangıç için ideal durmuyor. ben daha çok evliliğin tabiri caiz ise teknik kısımlarını öğrenmek istiyorum (belki sizin kitabınızda o amca yöneliktir, ben o amaca yönelik olmadığını varsayarak yazıyorum bunları) yani mesela kadını erkek, erkeğin kadın üzerindeki hakları, cimanın hangi günler yasak olduğu vs. ama sizin kitabınız da teknik kısımlardan sonra çok iyi bir ilerleme kitabı olacağına inanıyorum.

bu arada nişanlıymışsınız, umarım evliliğiniz hayırlı olur, ömür boyu mutlu huzurlu bir yuva kurarsınız. darısı ben ve diğer bekar kardeşlerimin başına (tabi evlenmediyseniz).

Size Ali Rıza Demircan'ın aşağıdaki kitabını tavsiye deyorum kardeşim...
İnşallah aradığınız soru ve cevapları orada bulacaksınız...
Selam ve DUA ile...

.
ahmet_99

ahmet_99

mavci, post: 1311863, member: 54443

Size Ali Rıza Demircan'ın aşağıdaki kitabını tavsiye deyorum kardeşim...
İnşallah aradığınız soru ve cevapları orada bulacaksınız...
Selam ve DUA ile...

tamam mavci abicim, en kısa zamanda kitabı bulup okumaya başlarım inşallah. tavsiyen için de teşekkür ediyorum.
mavci

mavci 🛡

ahmet_99, post: 1311954, member: 76690tamam mavci abicim, en kısa zamanda kitabı bulup okumaya başlarım inşallah. tavsiyen için de teşekkür ediyorum.

Allaha emanet ol kardeşim...
Selam ve DUA ile...
.
mavci

mavci 🛡

Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

Su-Eda, post: 1309597, member: 105115
Dayanabilen yüreklere….

Her gün okuyucularımdan onlarca mektup ve mesaj alıyorum. Bu da onlardan birisiydi. Ama öylesine ibretli, öylesine yakıcıydı ki, ilk okuyuşta, kelimenin tam anlamıyla şaşırıp, kalmıştım. Hiç düşünmeden “bu mutlaka kitap olmalı” diye geçirdim içinden… Yazıyı gönderen okuyucumla görüşüp, hayat hikâyesini dinleyince de; şaşkınlığım büsbütün artmıştı. “Allah'ım ! Olamaz böyle bir şey” diye inledim, hayretler içinde kalarak….

İşte insanın kanını donduran, aklını uçuran ve herkese müthiş bir hayat dersi sunan bu yaşananlar, kitap haline geldi.

Gençlerden yaşlılara, evlilerden bekârlara, patronlardan işçilere her kesim, bu kitabı mutlaka okumalıdır. Çünkü hepsine de yetecek hayatın gerçekleri ve ibretli örnekleri vardır. Dayanabilen yürekler, buyurun…

*Halit Ertuğrul değerli abimizin kitapları beni çok etkilemiştir..gerçek hayat hikayeleri olması okunan kitapı daha özel ve manidar kılıyor..
her kitapı bir solukta okunacak kitaplar...insanı bambaşka manevi iklimlere götürüyor SECDE DE SON NEFES kitabıda her zamanki gibi aynı kitabı bir günde bitiyorsunuz kitabın sayfaları az ama size verdiği nasihatlar okadar çok ki değerli abimizinde belirtiği gibi dayanabilen yürekler buyrun..yürekten tavsiye ediyorum..

Su Eda Kardeşimizin tavsiyesi üzerine bu kitabı okumaya başladım...
İnşallah dayanabilir gönüllerimiz...
Gerçekten çok etkileyici...

Teşekkürler Kardeşim...
.
arzu74

arzu74

Mübarek Üye · 2.336 mesaj

büyük günahlar adlı bir kitap okuyorum
mavci

mavci 🛡

arzu74, post: 1312560, member: 103783büyük günahlar adlı bir kitap okuyorum

Rabbim bizleri günahsız kullarından ya da günahına zamanında tevbe den kullarından eylesin inşallah...
.
Nazar57

Nazar57

ahmet_99, post: 1311629, member: 82164öncelikle tavsiyeniz için teşekkür ederim, aklımın bir köşesinde bulunacak hep. fakat kitabın adından anladığım kadarı ile başlangıç için ideal durmuyor. ben daha çok evliliğin tabiri caiz ise teknik kısımlarını öğrenmek istiyorum (belki sizin kitabınızda o amca yöneliktir, ben o amaca yönelik olmadığını varsayarak yazıyorum bunları) yani mesela kadını erkek, erkeğin kadın üzerindeki hakları, cimanın hangi günler yasak olduğu vs. ama sizin kitabınız da teknik kısımlardan sonra çok iyi bir ilerleme kitabı olacağına inanıyorum.

Allah c.c. razı olsun evet nişanlıyım.. Rabbim hepimize mutlu evlilikler nasip etsin inşallah..
kitap teknik kısımları ara ara veriyor ,ama evlilere de bekarlara da güzel bilgiler var.. tabi daha cok piskolojik aile terapisi..:)
mavci

mavci 🛡

Bu kitaba başladım...
Bir solukta okunacak çok değerli kitaplar bunlar...
Teşekkürler Kardeşim SU Eda...
.
hasgül

hasgül

Mübarek Üye · 1.965 mesaj

Yeni başucu kitabım, büyük bir kısmını okudum.
Elden bırakmak mümkün değil
Ve okudukça kişi haline ağlar, ben gibi...
Bunlar adamsa, ben neyim? diye...

Bende böylesi değerli bir eseri sizlerle paylaşmak istedim, kitabın ismini taşıyan bir konu açtım. Nasiplenelim inşallah.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.