Muharrem Ayının İlk Gece Namazı-16 Aralığı 17 Aralığa Bağlayan gece!
15.606 görüntülenme · 44 yanıt
allah razı olsun namazı bende şimdi gördüm 2 rekat kılınacak olanı ama nasıl kılınacak anlayamadım her 2 rekatta demiş bilen birisi Allah rızası için anlatabilirmi namaz kılmayı biliyorum ama bunun herrekatında ne okunacağını anlayamdım...
Mübarek Üye
- Tepki
- 1
- Ödül
- 38
Mübarek Üye · 1.770 mesaj
gülsenamallah razı olsun namazı bende şimdi gördüm 2 rekat kılınacak olanı ama nasıl kılınacak anlayamadım her 2 rekatta demiş bilen birisi Allah rızası için anlatabilirmi namaz kılmayı biliyorum ama bunun herrekatında ne okunacağını anlayamdım...
Cümlemizden razı olsun kardeşim...
Şimdi namazımız iki rekat ya hani...
İlk kıyamda (yani namaza başladınız subhanekeden sonra euzu besmle + 7 Fâtiha-i şerîfe + 7 Âyetü'l-Kürsî + 7 İhlâs-ı şerîf ) sonra secdeye gideceksiniz,kalkacaksınız ya ikinci rekata,burda da yine aynı şekilde besmele + 7 Fâtiha-i şerîfe, 7 Âyetü'l-Kürsî, 7 İhlâs-ı şerîf ) okunacak.
Namazdan sonra:
11 defa:
لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ يُحْيِى وَيُمِيتُ وَهُوَ حَىٌّ لاَ يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ
„Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyî ve yümît. Ve hüve hayyün lâ yemûtü biyedihil-hayr. Ve hüve alâ külli şey'in kadîr“
11 İstiğfâr-ı şerîf,
11 Salevât-ı şerîfe
okunup duâ yapılır. Duâda, geçmiş senenin günahlarının afvı ve yeni seneye günahsız girmek için ilticâ edilir.
Anlatabilmişimdir umarım,dualrınıza talibim,Mevla hatırlatsın beni inşallah...
Mübarek Üye
- Tepki
- 1
- Ödül
- 38
gülsenambirde arkadaşlar 1000 tane ihlası bu günmü okuyacağız yoksa yarınmı Allah razı olsun sizlerden...
Şİmdi başlayıp yarın akşama kadar okuyabilrsiniz...
RavzadakinurunkölesiCümlemizden razı olsun kardeşim...
Şimdi namazımız iki rekat ya hani...
İlk kıyamda (yani namaza başladınız subhanekeden sonra euzu besmle + 7 Fâtiha-i şerîfe + 7 Âyetü'l-Kürsî + 7 İhlâs-ı şerîf ) sonra secdeye gideceksiniz,kalkacaksınız ya ikinci rekata,burda da yine aynı şekilde besmele + 7 Fâtiha-i şerîfe, 7 Âyetü'l-Kürsî, 7 İhlâs-ı şerîf ) okunacak.
Namazdan sonra:
11 defa:
لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ يُحْيِى وَيُمِيتُ وَهُوَ حَىٌّ لاَ يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ
„Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyî ve yümît. Ve hüve hayyün lâ yemûtü biyedihil-hayr. Ve hüve alâ külli şey'in kadîr“
11 İstiğfâr-ı şerîf,
11 Salevât-ı şerîfe
okunup duâ yapılır. Duâda, geçmiş senenin günahlarının afvı ve yeni seneye günahsız girmek için ilticâ edilir.
Anlatabilmişimdir umarım,dualrınıza talibim,Mevla hatırlatsın beni inşallah...
anladım Allah binlerce kere razı olsun sizden bu namazı bilmiyordum sayenizde rabbim nasip eder inşallah...Rabbim bu mubarek gecede hayırlı ne dileğiniz varsa nasip etsin iki cihanda saat nasip etsin kardeşlerim...
küçük-kulyatsıyla akşam arasında olduğunu yeni farkettim ben yatsıyı kılalı çok oldu şimdi kılsam olur mu?
bende yatsıyı kılmamıştım hala geceyi bekliyordum şimdi bende önce yatsıyımı yoksa bu namazımı kılmam lazım çünkü yatsı vakti çoktan girdi...
Mübarek Üye
- Tepki
- 1
- Ödül
- 38
küçük-kulyatsıyla akşam arasında olduğunu yeni farkettim ben yatsıyı kılalı çok oldu şimdi kılsam olur mu?
Siz namazı kılacaksınız böyle hevesle de Rabbim geri mi çevirecek,bir de azminize sevap yazmazsa şaşırmayın...
Hemen kılın hadi,hiç bir şey için geç değildir,ölmedikten sonra...
Allah kabul şimdiden...
Mübarek Üye
- Tepki
- 1
- Ödül
- 38
gülsenambende yatsıyı kılmamıştım hala geceyi bekliyordum şimdi bende önce yatsıyımı yoksa bu namazımı kılmam lazım çünkü yatsı vakti çoktan girdi...
Önce farzdan sorumluyuz,sonra nafile...:a12:
RavzadakinurunkölesiSiz namazı kılacaksınız böyle hevesle de Rabbim geri mi çevirecek,bir de azminize sevap yazmazsa şaşırmayın...
Allah kabul şimdiden...
çok saolll
Mübarek Üye
- Tepki
- 1
- Ödül
- 38
gülkoksamya namazı kılmak çk istedim ama bilmediğim dular var:(
Öyleyse bildiklerinizle kılın...
Bir tanıdığım var hiç namaz vaktini geçirmez.
Bildiği tek şey ALLAHUEKBER!
RavzadakinurunkölesiÖyleyse bildiklerinizle kılın...
Bir tanıdığım var hiç namaz vaktini geçirmez.
Bildiği tek şey ALLAHUEKBER!
aa gerçektenmi çok şaşırdım
amener resulü falan onu bilmiorum ama okumazsam eksik olmazmı
RavzadakinurunkölesiSiz namazı kılacaksınız böyle hevesle de Rabbim geri mi çevirecek,bir de azminize sevap yazmazsa şaşırmayın...
Allah kabul şimdiden...
:a15::a15:
abdestimi aldım kılacağımda bu istiğfarı şerif nedir?:a23:
Mübarek Üye
- Tepki
- 1
- Ödül
- 38
gülkoksamaa gerçektenmi çok şaşırdım
Ama bilemiyor ki,zekasında biraz gerilik var ama cok az,bu da arapça kelimeleri telafuz edememesine sebep oluyor,ezber de yapamıyor.
Ama her vakit hazırdır namaza,sabah namazına ''kalk hadi namaz'' demeniz yeter.
Bu kişi kim biliyor musunuz?
BABAM
Mübarek Üye
- Tepki
- 1
- Ödül
- 38
gülkoksamaa gerçektenmi çok şaşırdım
Siz artık bugun bildiklerinizle kılın,bakın eksikliğin ne kadar kötü oldugunu şimdi siz de gördünüz,ilk işleminiz bunu ezberlemek olsun...
İnşallah tez zamanda ezberlersiniz,bunu duyarsam cok sevinirim,yakın zamanda ezberledim haberinizi bekliyorum :a12:
RavzadakinurunkölesiAma bilemiyor ki,zekasında biraz gerilik var ama cok az,bu da arapça kelimeleri telafuz edememesine sebep oluyor,ezber de yapamıyor.
Ama her vakit hazırdır namaza,sabah namazına ''kalk hadi namaz'' demeniz yeter.
Bu kişi kim biliyor musunuz?
BABAM
çok güzel ya çok etkilendim herkeze ibret olsun babanızın bu güzelliği bu ara ezberleyeceğim inaşşalh
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/65364-muharrem-ayinin-ilk-gece-namazi-16-araligi-17-araliga-baglayan-gece · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.