Kuranı Kerim' in türkçe açıklamas

1.162 görüntülenme · 3 yanıt

Paylaş:
duygu42

duygu42

Kıdemli Üye · 162 mesaj

Selamun Aleyküm kardeşlerim,

bir konuda bilginize başvurmak istedim.ben Kuranı arapça okumasını bilmediğim için türkçe açıklamasını okumaya başladım.sayfalarda türkçe açıklamanın yanında arapça yazılışıda var.bu şekildeki bir türkçe açıklamalı Kuranı abdestsiz okuyabilirmiyim ? sorduğum bazı kişiler okuyabilirsin dedi bazıları günah dedi.kafam karıştı.bana bu konudaki tam açıklayacıyı bilgiyi verirseniz çok sevinirim.
duygu42

duygu42

Kıdemli Üye · 162 mesaj

kimsenin bilgisi yokmu ya ?
ERZURUMLİ

ERZURUMLİ

Mübarek Üye · 1.455 mesaj

Esselamu aleykum;

Kıymetli kardeşim ALLAH-U TEALA Kur-an'ı kerimde mealen '' Bu Kur-an kerim bir kitaptır ancak temiz olanlar dokunabilir ...'' diye buyurur,temizlikten kasıt ise cünüplükten ve abdestsizlikten temizlenmektir,her ne kadar bazı alimlerimiz arapça yazmayan kur-an abdestsiz tutulabilir diye fetva verselerde bizler temkinli davranıp abdest ile okumalıyız çünkü okuduğumuz kitabın kur-an olduğunu biliyoruz hatta birisi bize sen ne okuyorsun diye sorsa cevaben Kur-an deriz,zati kur-an okumaktan kasıt onu anlamak değilmidir,arapça bilmeyen hatta arapçasını okumasını bilmeyen kardeşlerim lütfen abdest alarak mealleri okuyun,böylece ALLAH TEALA nın buyurduğu gibi temizlerden olmuş olursunuz,saygı,sevgi ve dualarımla...
duygu42

duygu42

Kıdemli Üye · 162 mesaj

Çok teşekkür ederim kardeşim.Allah razı olsun
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.