4 şeyi yapmadan uyuma
5.555 görüntülenme · 54 yanıt
RE: 4 şeyi yapmadan uyuma
selamünaleyküm..çok güzel paylaşım allah razı olsun bilgiler için çok tşk ederim..
Duaa yazdı:
Birgün Rasulullah efendimiz (sav) Hz. Aişe annemize öyle buyurdu:
"Ey Aişe! geceleri şu 4 şeyi yapmadan uyuma:
1)Kuran'ı hatim etmeden.
2)Benim ve diğer peygamberlerin şefatlerine kavuşmadan.
3)Müminleri kendinden hoşnut etmeden.
4)Hac etmeden.
Aişe (ra) "anam babam sana feda olsun, ben bunları bu kısa müddet içinde nasıl yapabilirim? deyince Rasulullah tebessüm etti ve:
"Ya Aişe ondan kolay ne var?
1)3 İhlas 1 Fatiha okursan Kuran'ı hatmetmiş olursun.
2)Bana ve diğer peygamberlere salavat getirirsen şefaatime kavuşursun.
3)Müminlerin affını dilersen onları hoşnut edersin.
4){Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahi vahdehü la şerike lek. lehül mülkü velehül hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir} tesbihini okursan hac sevabı gibi sevap alırsın."
selamünaleyküm..çok güzel paylaşım allah razı olsun bilgiler için çok tşk ederim..
s.a. Allahc.c. razı olsun not aldım inş. okuyacam hakkını helal et Allaha emanet olB)
s.a. Allahc.c. razı olsun not aldım inş. okuyacam hakkını helal et Allaha emanet olB)
Selamünaleyküm;
Allah razı olsun kardeşim MaşAllah hatırlattığın için Mevlam sevabını kat kat arttırsın inşAllah
Selamünaleyküm;
Allah razı olsun kardeşim MaşAllah hatırlattığın için Mevlam sevabını kat kat arttırsın inşAllah
๑๑۩۞۩۩۞۩ Aşkâ Mecnun ۩۞۩۩۞۩๑๑
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
♥░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░♥ ♥░░▓▓▓▓░░▓▓░░░░▓▓░░░░░▓▓▓▓░░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓▓▓▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
♥░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░♥ ♥░░▓▓▓▓░░▓▓░░░░▓▓░░░░░▓▓▓▓░░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓▓▓▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥
Okar Çok ihtiyacımız varki Merhamete Rabbim bize merhamet etsin Bu bilgileri Paylaşmak güzel İnşallah Hepimize Onları söyleyerek Yatmayı nasib Etsin. Ve her zaman bildiğimizle Amel etmyi nasib etsin. Hayatın Sonuna kadar iyiliği emir kötülüğü men edenlerden olmak dileği ile Kardeşime teşekkür ediyorum bu bilgiyi paylaştığı için
Okar Çok ihtiyacımız varki Merhamete Rabbim bize merhamet etsin Bu bilgileri Paylaşmak güzel İnşallah Hepimize Onları söyleyerek Yatmayı nasib Etsin. Ve her zaman bildiğimizle Amel etmyi nasib etsin. Hayatın Sonuna kadar iyiliği emir kötülüğü men edenlerden olmak dileği ile Kardeşime teşekkür ediyorum bu bilgiyi paylaştığı için
Allah razı olsun...A.eo..B)B)B)
Allah razı olsun...A.eo..B)B)B)
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
CAN KARDEŞİM GÜNEŞ GİBİSİNİZ ISTMADIĞINIZ GÖNÜL KALMIYOR SİZ NE GÜZEL İNSANLARSINIZ ÖYLE GÜZEL IŞIK SAÇIYOSUNUZKI YOLUNU KAYBETMİŞLER BU IŞIĞIN SAYESİNDE YOLLARINI BULMA SANSINI YAKALAMIŞ OLUYORLAR SİZİ BU GÜNLERE TAŞIYAN AİLENİZİ MİNNETLE VE SAYGIYLA SELAMLIYORUM ŞAHSINZA TEŞEKKÜRLERİMİ ARZEDİYORUM LÜTFEN KABÜL BUYURUN ..SELAM.VE.DUA.İLE
HİSLERİME TERCÜMAN OLDUNUZ DERLER YA AYNEN ALLAH RAZI OLSUN HEPİNİZDEN
CAN KARDEŞİM GÜNEŞ GİBİSİNİZ ISTMADIĞINIZ GÖNÜL KALMIYOR SİZ NE GÜZEL İNSANLARSINIZ ÖYLE GÜZEL IŞIK SAÇIYOSUNUZKI YOLUNU KAYBETMİŞLER BU IŞIĞIN SAYESİNDE YOLLARINI BULMA SANSINI YAKALAMIŞ OLUYORLAR SİZİ BU GÜNLERE TAŞIYAN AİLENİZİ MİNNETLE VE SAYGIYLA SELAMLIYORUM ŞAHSINZA TEŞEKKÜRLERİMİ ARZEDİYORUM LÜTFEN KABÜL BUYURUN ..SELAM.VE.DUA.İLE
HİSLERİME TERCÜMAN OLDUNUZ DERLER YA AYNEN ALLAH RAZI OLSUN HEPİNİZDEN
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/6498-4-seyi-yapmadan-uyuma · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.