ŞEYTAN SABAH NAMAZINA UYANDIRINCA

1.199 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
yeliz

yeliz

Mübarek Üye · 790 mesaj

Hz.Muâviye bir sabah uyandığında Hz.Peygamberin mescidinde sabah namazının kıldığı vakit biraz geçmişti. Alelacele hazırlanıp mescide koşan Muâviye, cemaati kaçırdığını görünce öyle Bir "ah" çekti ki, bu âh'ı duyanlar, onun kalbine bir hançer saplanmış olduğunu zannedip koştular. O gün üzüntüsünden hiç bir şey yiyip içmedi ve odasına kapanıp ağladı
Günler sonra yine erken uyanamadığı ve cemaati kaçıracağı bir sabah birisi odasının kapısını hızlı hızlı çalıp ona seslendi:
"Hey Muâviye! Kalk, cemaati kaçıracaksın!" Muâviye, korkuyla uyandı, kapıyı açtı. kapıdaki tanımadığı kimseye bu iyiliği için teşekkür ettikten sonra, kim olduğunu Sordu.
O, "Ben Şeytan'ım'1 cevabını verdi.
"Bildiğim kadarıyla Şeytan, insanları namazdan alıkoymak için uyutur. Senin beni namaza uyandırman çok garip!" dedi.
İblis, "Evet, şaşırma! Seni cemaate yetiş diye uyandırmadım. Çünkü geçenki gibi yetişemeyip ah çekseydin, o dertli ah edişin yüz namaz yerine geçerdi. Namaz nerede kalırdı, o niyazın tesiri nerede?"
gunahkar1

gunahkar1

Kıdemli Üye · 156 mesaj

RE: ŞEYTAN SABAH NAMAZINA UYANDIRINCA

Rabbim bizleri namazı tam anlamıyla kılanlardan eylesin. inşaallah paylaşımın için rabbim razı olsun.
ahsen-1

ahsen-1

Aktif Üye · 88 mesaj

s.a yeliz kardeşim harika bir yazı olmuş emeğine sağlıkB)
m_akif

m_akif

Üye · 17 mesaj

çok teşekkür ederim çok güzel bir paylaşımdı allah razı olsun...selametle
cigdem

cigdem

Mübarek Üye · 548 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.BİZLERDE İNŞ NAMAZLARIMIZI ZAMANINDA KILANLARDAN OLURUZ.
siyah_beyaz

siyah_beyaz

Mübarek Üye · 2.656 mesaj

Allah razı olsun ... Bi yürekten "ah" neler yapıyor Rabbin katında ....
Sağolun güzel, çok güzel bir paylaşımdı ...
nrydmrl

nrydmrl

Kıdemli Üye · 471 mesaj

Şeytanın şerrinden koru bizleri rabbim aminn..paylaşım için Allah razı olsun selam ve dua ile..
hafiz mehmet

hafiz mehmet

Kıdemli Üye · 483 mesaj

selam ve dua ile
mir_erhan

mir_erhan 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj

yelizHz.Muâviye bir sabah uyandığında Hz.Peygamberin mescidinde sabah namazının kıldığı vakit biraz geçmişti. Alelacele hazırlanıp mescide koşan Muâviye, cemaati kaçırdığını görünce öyle Bir "ah" çekti ki, bu âh'ı duyanlar, onun kalbine bir hançer saplanmış olduğunu zannedip koştular. O gün üzüntüsünden hiç bir şey yiyip içmedi ve odasına kapanıp ağladı
Günler sonra yine erken uyanamadığı ve cemaati kaçıracağı bir sabah birisi odasının kapısını hızlı hızlı çalıp ona seslendi:
"Hey Muâviye! Kalk, cemaati kaçıracaksın!" Muâviye, korkuyla uyandı, kapıyı açtı. kapıdaki tanımadığı kimseye bu iyiliği için teşekkür ettikten sonra, kim olduğunu Sordu.
O, "Ben Şeytan'ım'1 cevabını verdi.
"Bildiğim kadarıyla Şeytan, insanları namazdan alıkoymak için uyutur. Senin beni namaza uyandırman çok garip!" dedi.
İblis, "Evet, şaşırma! Seni cemaate yetiş diye uyandırmadım. Çünkü geçenki gibi yetişemeyip ah çekseydin, o dertli ah edişin yüz namaz yerine geçerdi. Namaz nerede kalırdı, o niyazın tesiri nerede?"

Allah razı olsun....

selam ve dua ile.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.