Ya Ali, beş şeyi yapmadan uyuma... MUTLAKA OKU
4.003 görüntülenme · 36 yanıt
cümlemizden inş okursak kendimiz için çok iyi olur inş yapanlardan ve kabul olanlardan oluruz
selam ve dua ile..
selam ve dua ile..
Ya Ali, beş şeyi yapmadan uyuma...
Resul-i Ekrem'in (s.a.a) Hz. Ali'ye (a.s) hitaben şöyle buyurduğu nakledilmiştir:
"Ya Ali, beş şeyi yapmadan uyuma: Bütün Kur'an'ı hatmetmeden, dört bin dirhem sadaka vermeden, Ka'be'yi ziyaret etmeden, cennetteki yerini korumaya almadan ve düşmanlarını razı etmeden…"
Hz. Ali (a.s), "Ya Resulallah bu nasıl olur?" diye sorduğunda şöyle buyurdu: "Bilmiyor musun ki eğer "İHLAS" suresini üç defa okursan, Kur'an'ın hepsini okumuş gibi olursun.
Eğer Fatiha suresini dört defa okursan, dört bin dirhem sadaka vermiş gibi olursun.
Eğer "La İlahe İllallahu vahdehu la şerike lehu, lehu'l-mulku ve lehu'l-hamdu, yuhyi ve yumitu ve huve ala kulli şey'in qadir" (Allah'tan gayri ilah yoktur, tektir ve ortağı yoktur; mülk sadece onundur ve hamd sadece ona aittir; diriltir ve öldürür ve o her şeye kadirdir) duasını on defa okursan, Ka'be'yi ziyaret etmiş gibi olursun.
Eğer "La havle vela quvvete illa billahi'l-Aliyyi'l-azim" (Yüce ve azametli Allah'a dayanmayan güç ve kuvvet yoktur) duasını on defa okursan, cennetteki yerini korumuş olursun.
Eğer "Esteğfirullahe'l-Azime'l-llezi la ilahe illa Huve'l-Hayyü'l-Kayyumu ve etubu ileyhi" (Yüce Allah'tan mağfiret diliyorum; o ki ondan başka ilah yoktur; diridir, yaratıkları ayakta tutandır ve ben ona tevbe ediyorum) duasını on defa okursan, düşmanlarını razı etmiş olursun…
Resul-i Ekrem'in (s.a.a) Hz. Ali'ye (a.s) hitaben şöyle buyurduğu nakledilmiştir:
"Ya Ali, beş şeyi yapmadan uyuma: Bütün Kur'an'ı hatmetmeden, dört bin dirhem sadaka vermeden, Ka'be'yi ziyaret etmeden, cennetteki yerini korumaya almadan ve düşmanlarını razı etmeden…"
Hz. Ali (a.s), "Ya Resulallah bu nasıl olur?" diye sorduğunda şöyle buyurdu: "Bilmiyor musun ki eğer "İHLAS" suresini üç defa okursan, Kur'an'ın hepsini okumuş gibi olursun.
Eğer Fatiha suresini dört defa okursan, dört bin dirhem sadaka vermiş gibi olursun.
Eğer "La İlahe İllallahu vahdehu la şerike lehu, lehu'l-mulku ve lehu'l-hamdu, yuhyi ve yumitu ve huve ala kulli şey'in qadir" (Allah'tan gayri ilah yoktur, tektir ve ortağı yoktur; mülk sadece onundur ve hamd sadece ona aittir; diriltir ve öldürür ve o her şeye kadirdir) duasını on defa okursan, Ka'be'yi ziyaret etmiş gibi olursun.
Eğer "La havle vela quvvete illa billahi'l-Aliyyi'l-azim" (Yüce ve azametli Allah'a dayanmayan güç ve kuvvet yoktur) duasını on defa okursan, cennetteki yerini korumuş olursun.
Eğer "Esteğfirullahe'l-Azime'l-llezi la ilahe illa Huve'l-Hayyü'l-Kayyumu ve etubu ileyhi" (Yüce Allah'tan mağfiret diliyorum; o ki ondan başka ilah yoktur; diridir, yaratıkları ayakta tutandır ve ben ona tevbe ediyorum) duasını on defa okursan, düşmanlarını razı etmiş olursun…
Ya Ali, beş şeyi yapmadan uyuma...
Eğer "La İlahe İllallahu vahdehu la şerike lehu, lehu'l-mulku ve lehu'l-hamdu, yuhyi ve yumitu ve huve ala kulli şey'in kadir" (Allah'tan gayri ilah yoktur, tektir ve ortağı yoktur; mülk sadece onundur ve hamd sadece ona aittir; diriltir ve öldürür ve o her şeye kadirdir) duasını on defa okursan, Ka'be'yi ziyaret etmiş gibi olursun.
Eğer "La havle vela kuvvete illa billahi'l-Aliyyi'l-azim" (Yüce ve azametli Allah'a dayanmayan güç ve kuvvet yoktur) duasını on defa okursan, cennetteki yerini korumuş olursun.
Eğer "La İlahe İllallahu vahdehu la şerike lehu, lehu'l-mulku ve lehu'l-hamdu, yuhyi ve yumitu ve huve ala kulli şey'in kadir" (Allah'tan gayri ilah yoktur, tektir ve ortağı yoktur; mülk sadece onundur ve hamd sadece ona aittir; diriltir ve öldürür ve o her şeye kadirdir) duasını on defa okursan, Ka'be'yi ziyaret etmiş gibi olursun.
Eğer "La havle vela kuvvete illa billahi'l-Aliyyi'l-azim" (Yüce ve azametli Allah'a dayanmayan güç ve kuvvet yoktur) duasını on defa okursan, cennetteki yerini korumuş olursun.
DiLaRa_I NuR, post: 1227804, member: 3585 Ya Ali, beş şeyi yapmadan uyuma...
işte yapacağımız günde 1 saati alamayacak kadar kısa bunada vaktim yok denemez heralde.
dilara_i nur, post: 1204423, member: 59734ya ali, beş şeyi yapmadan uyuma...
Resul-i ekrem'in (s.a.a) hz. Ali'ye (a.s) hitaben şöyle buyurduğu nakledilmiştir:
"ya ali, beş şeyi yapmadan uyuma: Bütün kur'an'ı hatmetmeden, dört bin dirhem sadaka vermeden, ka'be'yi ziyaret etmeden, cennetteki yerini korumaya almadan ve düşmanlarını razı etmeden…"
hz. Ali (a.s), "ya resulallah bu nasıl olur?" diye sorduğunda şöyle buyurdu: "bilmiyor musun ki eğer "ihlas" suresini üç defa okursan, kur'an'ın hepsini okumuş gibi olursun.
Eğer fatiha suresini dört defa okursan, dört bin dirhem sadaka vermiş gibi olursun.
Eğer "la ilahe illallahu vahdehu la şerike lehu, lehu'l-mulku ve lehu'l-hamdu, yuhyi ve yumitu ve huve ala kulli şey'in qadir" (allah'tan gayri ilah yoktur, tektir ve ortağı yoktur; mülk sadece onundur ve hamd sadece ona aittir; diriltir ve öldürür ve o her şeye kadirdir) duasını on defa okursan, ka'be'yi ziyaret etmiş gibi olursun.
Eğer "la havle vela quvvete illa billahi'l-aliyyi'l-azim" (yüce ve azametli allah'a dayanmayan güç ve kuvvet yoktur) duasını on defa okursan, cennetteki yerini korumuş olursun.
Eğer "esteğfirullahe'l-azime'l-llezi la ilahe illa huve'l-hayyü'l-kayyumu ve etubu ileyhi" (yüce allah'tan mağfiret diliyorum; o ki ondan başka ilah yoktur; diridir, yaratıkları ayakta tutandır ve ben ona tevbe ediyorum) duasını on defa okursan, düşmanlarını razı etmiş olursun…
allah razi olsun bu akşamdan itibaren allahin izniyle okumaya başlayacağim
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/64643-ya-ali-bes-seyi-yapmadan-uyuma-mutlaka-oku · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- 4 şeyi yapmadan uyuma Hadis-i Şerif 54 cevap
- Dört şeyi yapmadan uyuma… Peygamberimiz Hz. Muhammed ( sav ) 8 cevap
- Geceleri su 4 seyi yapmadan uyuma: Dua Bölümü 16 cevap
- Bunlari Yapmadan Uyuma!!!! Dini sohbet 12 cevap
- Peygamber Efendimiz Buyurmuş ki : Şu 5 Şeyi Yapmadan Yatmayın Hadis-i Şerif 13 cevap
- HER GECE 5 ŞEYİ YAPMADAN YATMA Dua Listesi 21 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.