''En Çok Etkilendiğiniz Sahabe''

12.485 görüntülenme · 63 yanıt

Paylaş:
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

Mübarek Üye · 13.384 mesaj

Selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü
ALLAH Celle Celalühü cümlenizden razı olsun.
Özellikle tek_dileğim kardeşim.
RABBİM bu güzel paylaşımlarınızın devamlılığını nasip etsin.
:H
tek_dileğim, post: 1196046, member: 71093Mus'ab Bin Umeyr.. Diğer sahabelerden ayrı bir yanı var benim için..
Mekkenin en zengin genciyken, Allah Rasulü'nün davetine koştu. İslamla şereflendi. Allah ve Rasulü için zenginliğini terketti..
Allah yolunda canını feda ederek Uhud'da şehid edilince kendisini saracak kısa bir hırkadan başka bir şey bulunamadı..

İkincisi, Abdurrahman Bin Afv..
Cömertliği ve dünya malında gözünün olmaması sebebiyle çok sevdiğim sahabelerden biri..

tek_dileğim, post: 1224205, member: 80852Ashab_ı Kiramdan Abdurrahman bin Avf Hazretleri çok zengin idi. Vefat ettiği zaman eşlerine seksener bin dinar miras bırakmıştı. Bir gün Hz.Ömer'in (r.a.)huzuruna gelerek ''Ey mü'minlerin emiri! Şam'dan seksen develik kervenım gelmektedir. Bir devenin yükü binlerce dinar tutarındadır. Hepsini Allah rızası için sadaka olarak veriyorum'' deyince Hz. Ömer (r.a.) sebebini sordu. Abdurrahman bin Avf Hazretleri ''Bu gece teheccüd namazımı kılarken aklıma kervan geldi. Teheccüd namazında kalbime vesvese veren bir malın mülkiyetimden çıkarılması gerekir'' demiştir..

hafize, post: 1330567, member: 96566Okurken etkilendim Rabbim kararlamış bende büyük kızıma hamileyken rüyamda ulucaminin önünde bir sürü koçlar görmüştüm bitanesini yakaladım severken konuştu doğacak kızına kurban keseceksin dedi ve kızım dünyaya geldi kurban kestik bazen rüyalarda uyarılıyoruz

İlk kadın Sahabelerimizden olan ve çok acılar çekerek şehit olanve benim çok etkilendiğim ve sevdiğim

Ammar’ın annesi Sümeyye!..

Yasir’in sevgili eşi Sümeyye!..

Mü’minlerin cefakar annesi Sümeyye!.. Ve... Ve İslam’ın ilk şehidi Sümeyye!..

Son mübarek dinin, son mübarek peygamberin ilk şehidi...

Evet!.. Evet, türlü işkencelerden sonra Ebu Cehil’in kalbine sapladığı mızrak ile şehadet şerbetini içen Sümeyye.

Kocası Yasir ve iki oğlu ile günlerce işkenceye maruz kalan Sümeyye!

O, müşriklerden işkence gördü.

Ebu Cehil tarafından da şehid edildi. Kızgın Mekke kumlarının üzerine yatırılıp işkence edilen...

El ve ayaklarına dört deve bağlanan ve develer dört ayrı istikamete doğru sürülerek kolları ve bacakları un ufak edilen...

Lat, Menat ve Uzza putlarına imana davet edilen kadın Sümeyye! Allah ve Rasulü’ne olan imanından canı pahasına vazgeçmeyen...

Ölümü sevgiliye kavuşmak istercesine severek karşılayan...

Dünya ve dünyadaki nimetleri bir çırpıda reddeden...

Küfür nizamının yıkılışını kanı ile çabuklaştıran...

Ve bütün mü’minlerin annesi olma şerefine nail olan o güzel anne Sümeyye

tek_dileğim, post: 1330682, member: 104746
Muhacir ve Ensar'dan İslâm'a ilk önce girenlerin başta gelenleri ve iyi amellerle onların ardınca gidenler var ya, işte Allah onlardan razı oldu, onlar da Allah'dan razı oldular ve onlara, altlarında ırmaklar akan cennetler hazırladı ki, içlerinde ebedi kalacaklar.
İşte büyük ve muhteşem kurtuluş budur.
TEVBE-100

mir_erhan, post: 1330371, member: 66278Selamün Aleyküm

bu güzel soruya cevabı zor oluyor insanın
içinden bağıra bağıra hepsini ... demek geliyor.
Hz. Zeyd Bin Sabit
Hz. Talha Bin Ubeydullah
Hz. Zübeyr Bin Avvam
Hz. Ebu Ubeyde Bin Cerrah
Hz. Abdurrahman B. Avf....
...ve daha hangilerini hepsinin hayatı bir başka
okuyunca bir başka hayran kalıyorsun.
Benim hemen çoğumuz gibi Musab a bir başkadır hayranlığım Allah celle celalüh hepsinden razı olsun.

Çok ilginçtir ki bir gün daha haberimiz yokken bebeğimizden (bu arada Allah celle celalüh nasip ederse 1 buçuk ay sonra inşallah aramıza katılacak Rabbimiz o dar kapıda olan bütün Anne adaylarına Rahat bir kapı açsın.
evet daha haberimz yokken bir Rüya gördüm.
Rüyamda erkek bir bebeğimiz olmuştu ben eşime hadi isim de koyalım babamlara haber vereyim diyordum.
Eşim bana Sen o kadar MUSAB bin UMEYr i çok seviyorsun ya ismi Musab olsun diyordu.
Sabah uyandığımda eşimin doktora gitmesini söyledim. evet eşim hamile olduğunu öğrnemişti.
sonra beşinci ayda öğrendik cinsiyeti erkek olduğunu.
Artık ismi belli dedim.
Rabbim isteyen bütün kardeşlerimize hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah ama galiba Güzel ailemizin ilk Musab bebeği bana nasip olacak.
Rabbim hayırlı evlat kılsın ismine layık kılsın inşallah amin.
selma ve dua ile
.....

Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..

NFK
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mübarek Üye · 12.148 mesaj

şehadetgülü, post: 1330690, member: 106262Selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü
ALLAH Celle Celalühü cümlenizden razı olsun.
Özellikle tek_dileğim kardeşim.
RABBİM bu güzel paylaşımlarınızın devamlılığını nasip etsin.
:H

Ve aleyküm selam ve rahmetullahu ve berakatuhu kardeşim..
Amiin kardeşim cümlemizden inşaallah..
Allah celle celaluhu razı olsun..:H
BoraGokbakan

BoraGokbakan

Yeni Üye · 2 mesaj

Hepsinin bir müslümanın gönlünde yüksek yerleri vardır elbet.Hepsini çok severim.Ancak;
*Ebu Bekir (r.a.) - Peygamberimizin aşığı.Gönlümde ayrı yeri vardır.
*Sa'd Bin Muaz (r.a.) - 70.000 melek indi cenazesine!
*Sa'd Bin Ebi Vakkas (r.a.) - At ya Sa'd!Anam babam sana feda olsun! - (Resullah (s.a.v.)

Vahşi (r.a.)'ı da severim.Çünkü onun ayrılığına üzgünümdür.

En çok Rabbimi severim.Ancak hiç bir kul Hz.Muhammed (s.a.v.)'in yerini tutamaz gönlümde!

ŞEFAAT YA RESULULLAH!
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

BoraGokbakanHepsinin bir müslümanın gönlünde yüksek yerleri vardır elbet.Hepsini çok severim.Ancak;
*Ebu Bekir (r.a.) - Peygamberimizin aşığı.Gönlümde ayrı yeri vardır.
*Sa'd Bin Muaz (r.a.) - 70.000 melek indi cenazesine!
*Sa'd Bin Ebi Vakkas (r.a.) - At ya Sa'd!Anam babam sana feda olsun! - (Resullah (s.a.v.)

Vahşi (r.a.)'ı da severim.Çünkü onun ayrılığına üzgünümdür.

En çok Rabbimi severim.Ancak hiç bir kul Hz.Muhammed (s.a.v.)'in yerini tutamaz gönlümde!

ŞEFAAT YA RESULULLAH!

Rabbim yollarını yolumuz eylesin.. Rabbim razı olsun..
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Ammar’ın annesi Sümeyye!..

Yasir’in sevgili eşi Sümeyye!..

Mü’minlerin cefakar annesi Sümeyye!.. Ve... Ve İslam’ın ilk şehidi Sümeyye!..

Son mübarek dinin, son mübarek peygamberin ilk şehidi...

Evet!.. Evet, türlü işkencelerden sonra Ebu Cehil’in kalbine sapladığı mızrak ile şehadet şerbetini içen Sümeyye.

Kocası Yasir ve iki oğlu ile günlerce işkenceye maruz kalan Sümeyye!

O, müşriklerden işkence gördü.

Ebu Cehil tarafından da şehid edildi. Kızgın Mekke kumlarının üzerine yatırılıp işkence edilen...

El ve ayaklarına dört deve bağlanan ve develer dört ayrı istikamete doğru sürülerek kolları ve bacakları un ufak edilen...

Lat, Menat ve Uzza putlarına imana davet edilen kadın Sümeyye! Allah ve Rasulü’ne olan imanından canı pahasına vazgeçmeyen...

Ölümü sevgiliye kavuşmak istercesine severek karşılayan...

Dünya ve dünyadaki nimetleri bir çırpıda reddeden...

Küfür nizamının yıkılışını kanı ile çabuklaştıran...

Ve bütün mü’minlerin annesi olma şerefine nail olan o güzel anne Sümeyye!..
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Muhacir ve Ensar'dan İslâm'a ilk önce girenlerin başta gelenleri ve iyi amellerle onların ardınca gidenler var ya, işte Allah onlardan razı oldu, onlar da Allah'dan razı oldular ve onlara, altlarında ırmaklar akan cennetler hazırladı ki, içlerinde ebedi kalacaklar.

TEVBE-100
erhunakarsu

erhunakarsu

Kıdemli Üye · 190 mesaj

KaLBuN_KeSiR, post: 1197566, member: 83985
''Ashabım gökteki yıldızlar gibidir. Hangisine uyarsanız hidayet bulursunuz" ..

Hadis-i Şerif

KaLBuN_KeSiR, post: 1224205, member: 80852Ashab_ı Kiramdan Abdurrahman bin Avf Hazretleri çok zengin idi. Vefat ettiği zaman eşlerine seksener bin dinar miras bırakmıştı. Bir gün Hz.Ömer'in (r.a.)huzuruna gelerek ''Ey mü'minlerin emiri! Şam'dan seksen develik kervenım gelmektedir. Bir devenin yükü binlerce dinar tutarındadır. Hepsini Allah rızası için sadaka olarak veriyorum'' deyince Hz. Ömer (r.a.) sebebini sordu. Abdurrahman bin Avf Hazretleri ''Bu gece teheccüd namazımı kılarken aklıma kervan geldi. Teheccüd namazında kalbime vesvese veren bir malın mülkiyetimden çıkarılması gerekir'' demiştir..

Yıldızlardan da üstünlerdi.. Rabbim(c.c) bizlerede onların yolundan gidebilmeyi nasip eylesin.Amin.
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

erhunakarsuYıldızlardan da üstünlerdi.. Rabbim(c.c) bizlerede onların yolundan gidebilmeyi nasip eylesin.Amin.

Amiin kardeşim, inşaAllah..
Rabbim O'nların yolundan ayırmasın bizleri ve cümle mümin kardeşlerimizi..
Hayatlarını okuyarak hayat bulmamızı nasip etsin..
Nasıl yaşadıklarını, nasıl ibadet ettiklerini, sabır, güç ve iradelerini, İslam adına yaptıkları onca fedakarlığı görüp, silkinmemizi,
kendimize gelmemizi, kendimizi bulmamızı vesile eylesin hayatlarını okumamız inşaAllah..
KatrePare

KatrePare

Mübarek Üye · 4.014 mesaj

Esselamu aleykum ablacigim (:
Sordugun soru oyle bir sey ki; hangi parmagin daha onemli gibi bir sey.. Ama tabi benim icin, Hz.Osman,Mus'ab bin Umeyr ve Talha bin Ubeydullah (:
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

KatrePareEsselamu aleykum ablacigim (:
Sordugun soru oyle bir sey ki; hangi parmagin daha onemli gibi bir sey.. Ama tabi benim icin, Hz.Osman,Mus'ab bin Umeyr ve Talha bin Ubeydullah (:

Ve aleykum selam ve rahmetullah canım benim..
Aynen öyle.. Hepsinden Rabbim razı olsun.. Yollarını yolumuz eylesin..
KatrePare

KatrePare

Mübarek Üye · 4.014 mesaj

KaLBuN_KeSiRVe aleykum selam ve rahmetullah canım benim..
Aynen öyle.. Hepsinden Rabbim razı olsun.. Yollarını yolumuz eylesin..

Insaallah. Rabbim bizi onlarla hasreylesin. Allah sizi de onlari da var etsin. AMIN (:
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

KatrePare, post: 1428648, member: 37970Insaallah. Rabbim bizi onlarla hasreylesin. Allah sizi de onlari da var etsin. AMIN (:

Amiin canım.. Rabbim razı olsun..
Reyhani_konyevi

Reyhani_konyevi

Mübarek Üye · 834 mesaj

Hz Ebubekir'in imanına,Hz Ömer'in adaleti,Hz Osman'ın hayası,Hz Ali'nin ilmi ne aşığım (rıdvanullahi teala aleyhim ecmain) ama hz Ebubekir ve Hz Ömer aşkı bambaşkadır bende..
buket_zeynep

buket_zeynep

Mübarek Üye · 2.757 mesaj

konu yeniden güncellensin....
yazanların çoğu gibi..
bende MUSAB BİN UMEYR diyicem.. içimi titreten ..sahabi..
çoğumuz yazdık çünkü onun yaptıklarını yapamayacak gücteyiz..
ve HİFA hatun..
sabredenlerden.. sabredip kendini ALLAHA adayanlardan
leventtaka61

leventtaka61

Yeni Üye · 1 mesaj

Selamun Aleyküm Hz Ömer Ra. Hz Ebu Zer Ra. Hz Musab Bin Umeyr Ra.
mir_erhan

mir_erhan 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj

''Ashabım gökteki yıldızlar gibidir. Hangisine uyarsanız hidayet bulursunuz" ..

Hadis-i Şerif
mir_erhan

mir_erhan 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj

(Aşk-ı Hicab)

TEVBE-100
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Benimde en çok etkilendiğim H.Z Hamza içime okadar işlemiş ki şehid oluşu bu ne kin öfke öldürdükleri yetmiyor çıkarıp kalbini parçalıyor :A
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

Mübarek Üye · 2.050 mesaj

mus'ab bin umeyr: dini için bedeni tanınamayacak halde şehit düştü...varlığı elinin tersiyle etti, islamı seçti.
ÂNI YAŞA...
mehtap58

mehtap58

Mübarek Üye · 864 mesaj

Hz. Halid bin velid
allah hepsinden razı olsun inşallah...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.