Doğu kültürümüzün, düğünleri (muhteşemmmm) :)
3.918 görüntülenme · 44 yanıt
kusura bakmayın ama bana ters geliyor yanlış islam böyle degil yanlış yerlere sevkediliyor halay cekincemi allah dicez bana göre yanlış islamda varmıydı böyle dügünler merak ediyorum nefsani bence digerleride öle hepsi nefsani islamda dügünler nasıldı onu araştırıp yazarmısın kardeşim.. biz insanları işte böle nefsimiz her yöne cekiyor hoşumuza gidiyor ve bölede olcak çünkü hakikatleri göz ardı ediyoruz degilmi benim fikrim özür dilerim sizce güzel belki kusura bakmayın selam ve dua ile..
bana ters geliyo demişsinizde
Peygamber Efendimiz zamanında düğün merasimlerinin, âyetlerin yasakladığı hallerden ayıklanarak, kabul gören örf ve adetlere göre yapıldığını söyleyebiliriz. Kaynaklarda yazılan en temel şeyler şunlardır: Düğün için hazırlıklar yapılır, gelin, güvey ve kalacakları yer özel olarak hazırlanır, düğünde def çalınarak, şarkılar söylenerek eğlence düzenlenir, düğün yemeği verilirdi. Sünnette de yemek verilir, def çalınır, çocuklar için bir eğlence tertip edilirdi. Konuyla ilgili geniş bilgi için Dr. Nebi Bozkurt'un "Hadis'te Folklor ve Eğlence" adlı kitabına bakılabilir.
peygamber efendimiz döneminde yapılan düğünlerde halaylı olurmuş peygamber efendimizde izlermiş ama kendisi oynamamıştır.
Peygamber Efendimiz zamanında düğün merasimlerinin, âyetlerin yasakladığı hallerden ayıklanarak, kabul gören örf ve adetlere göre yapıldığını söyleyebiliriz. Kaynaklarda yazılan en temel şeyler şunlardır: Düğün için hazırlıklar yapılır, gelin, güvey ve kalacakları yer özel olarak hazırlanır, düğünde def çalınarak, şarkılar söylenerek eğlence düzenlenir, düğün yemeği verilirdi. Sünnette de yemek verilir, def çalınır, çocuklar için bir eğlence tertip edilirdi. Konuyla ilgili geniş bilgi için Dr. Nebi Bozkurt'un "Hadis'te Folklor ve Eğlence" adlı kitabına bakılabilir.
peygamber efendimiz döneminde yapılan düğünlerde halaylı olurmuş peygamber efendimizde izlermiş ama kendisi oynamamıştır.
ey tağutun neferi mermin gelsin göğsüme
biz ölüme and içtik senin gözdağın kime
:) daha çok böyle düğünler :)
inşaallah birgün bizim arkadaşların olursa video çekersek siteye eklicem
amcamın düğünüde böyle olacak ama daha çok var :)
inşaallah birgün bizim arkadaşların olursa video çekersek siteye eklicem
amcamın düğünüde böyle olacak ama daha çok var :)
buket bunu dinlesene
YouTube - YA RABBi ( Yine Yunusum )
sitede konu açtım kimse bakmamış :)
yorum yap okk
YouTube - YA RABBi ( Yine Yunusum )
sitede konu açtım kimse bakmamış :)
yorum yap okk
arkadaslar ben bu konuya bir yorum yapmistim yorumumu göremedim silindimi acaba neden düsüncem yanlis oldugu icinmi silindi cok merak ediyorum hala bu tarz bir dügün anlayisinin yanlis oldugunu düsünenlerdenim müzik olmasaydi anlayabilirdim bunu ama sacma geldi acikcasi bana. hala cok güzel diye yorum yapiyorsunuz anliyamiyorum dogrusu :a02:
ekremeee:) inşaaallah hayırıslı :)
bayanlar oynamıyo hiç
tabi gelinin evinde ayrı oynuyloarsa bi bilgimn yok :)
Kına gecesinde oynanıyorda benim de duydugum kadarıyla okuma oluyor bayan cephesinde..
günahsız bir yuvaya adım.
Ne kadar güzel
eğer hala göremediysenzi :D

ama abi kızma lütfen :)
file:///C:/DOCUME%7E1/ADMINI%7E1/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.pngfile:///C:/DOCUME%7E1/ADMINI%7E1/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png

ama abi kızma lütfen :)
file:///C:/DOCUME%7E1/ADMINI%7E1/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.pngfile:///C:/DOCUME%7E1/ADMINI%7E1/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/63651-dogu-kulturumuzun-dugunleri-muhtesemmmm · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.