Hiç BİRşey BOşUNa Deil.. vaRdır HerşeYin Hikemeti

2.549 görüntülenme · 35 yanıt

Paylaş:
DiLaRa_I NuR

DiLaRa_I NuR

Mübarek Üye · 2.576 mesaj

OKUNMASI VE TEFEKKÜR EDILMESI GEREKEN UZUN GÖRÜNSEDE OKUMAYA BASLANDIGINDA AKIP GIDEN YAZILARDAN BIR TANESI MUTLAKA OKUYUN.

Namazın bu kadar mühim bu kadar lüzumlu olduğuna inanmayanlar bir gün utanacaklar hemde çok utanacaklar.
İsterseniz bunu bir misalle anlatayım.
Anne karnındaki bir çocuğun ağzı vardır gözü vardır kulağı vardır eli vardır ayağı vardır. Bütün aza ve cihazatı tam tekmil verilmiştir. Halbuki bunların hiçbirine orada lüzum yoktur. Orada çocuk gıdasını göbeğinden annesine bağlı bir hortumla almaktadır.
Şimdi bu çocuk:
- Ya Rabbi! dese şu hortum bana yetmektedir. Pekiyi şu ağıza şu göze şu kulağa şu ele şu ayağa ne lüzum vardı. Hiçbir işe yaramamaktadırlar?
Herhalde ALLAH’dan şöyle bir cevap alacağı muhakkak:

- Acele etme kulum aklın almadığı şeyede burnunu sokma. Sen kısa bir müddet sonra öyle bir aleme gideceksin ki burada ‘her şeyim’ dediğin hortum orada hiçbir şeye yaramıyacak kesilip atılacak. Lüzumsuz sandığın ağız göz kulak gibi şeylerde en lüzumlu cihaz durumuna geçecek.
O çocuk bu gerçeklere inanmasa ve bir inkarcı olarak dünyaya gelse hakikaten hortumun işe yaramadığını ebenin onu kesip kaldırıp attığını; lüzumsuz sandığı ağız göz gibi cihazların devreye girdiğini onlarsız olunmayacağını görse utanır mı utanmaz mı? İnanmadığı için dizlerini dövermi dövmez mi?
Şuanda bizde tıpkı o çocuk gibi bir ananın karnındayız. 9 ay 9sene veya 90 sene sonra bir başka dünyaya doğacağız. O dünyanın adı ahiret. Biz şuanda dünya anamıza maddi hortumlarla midemiz ile bağlı durumdayız.

Eğer biz:
- İşte geçinip gidiyoruz. Ya Rabbi! Şu Namaza oruca hacca zekata dine imana İslam’a ne lüzum vardı? Dediğimiz takdirde.
Rabbımızdan şöyle bir cevap alacağımız muhakkak!

- Ey kullarım! Kısa bir müddet sonra bu dünyadan çıkacaksınız. Öyle bir aleme götürüleceksinizki orada ‘herşeyim’ dediğiniz bu maddi hortumların hiçbiri işe yaramıyacak. Lüzumsuz sandığınız namaz gibi zekat gibi hac gibi ibadetler de en lüzumlu şeyler durumuna geçecek. Orada insanlara arabasına parasına servetine ve suretine göre değil; kalbine ameline ve ibadetine namazına göre değer verilecek.

Yani namazınız zekatınız orucunuz haccınız hayır hasenatınız ahirette sizin için herşey olacak. El olacak ayak olacak dil olacak dudak olacak villa olacak havuz olacak senet olacak berat olacak uçak olacak sonu olmayan zenginlik ve saadet olacak kısaca Cennet olacak.

Eğer biz bilgiçlik eder fen ve teknik asrında olduğumuzla şımarır Rabbımızın hikmet lisanıyla buyurduğu bu gerçekleri kabul etmez ibadetsiz bir tenbel veya bir inkarcı olarak ahirete gider gerçekleri görürsek utanmazmayız? Hakikaten herşeyim dediğimiz hortumlarımızın yani arabamızın apartmanımızın paramızın pulumuzun hiçbir işe yaramadığını müşahade ederek ibadetlerin herşey olduğunu anlasak o anne karnında ağzı lüzumsuz gören çocuk gibi mahçup olmazmıyız? Dizlerimizi dövmezmiyiz? Keşke inansaydık keşke namazımızı kılsaydık orucumuzu tutsaydık zekatımızı tam verseydik ALLAH için yaşasaydık eşsiz insan şanlı Peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)’ın yolunda yürüseydik demezmiyiz?

Pişman olacağın dizlerini döveceğin o gün gelmeden aklını başına al.
Gök Kubbe

Gök Kubbe

Mübarek Üye · 3.422 mesaj

ALLAH razı olsun çok güzel bir yazı :)
DiLaRa_I NuR

DiLaRa_I NuR

küçük-kul, post: 1188081, member: 102865ALLAH razı olsun çok güzel bir yazı :)

cümlemizden hilalcim Allahım hakkı hakikati bulan kullarından olmayı nasip etsin canım...
DiLaRa_I NuR

DiLaRa_I NuR

ya bir senin ismini örendim isim örenme kalktı sanırım canım ya dogrudur umarım birde ayşelerin ..:):) bir kaç kişide varda belki dedigim için yazamıyorum canım degilse kusura bakma ..
selam ve dua ile...
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mübarek Üye · 12.148 mesaj

Selamun aleyküm kardeşim..
Allah razı olsun emeğine sağlık.mükemmel bir yazııı...
DiLaRa_I NuR

DiLaRa_I NuR

tek_dileğim, post: 1188086, member: 89918Selamun aleyküm kardeşim..
Allah razı olsun emeğine sağlık.mükemmel bir yazııı...

Aleyküm selam canım..cümlemizden canım inş faydalı olur
selam ve dua ile ..
Gök Kubbe

Gök Kubbe

DiLaRa_I NuR, post: 1188082, member: 80887cümlemizden hilalcim Allahım hakkı hakikati bulan kullarından olmayı nasip etsin canım...

amiiiiiiiiiiiiiiiiiin
Gök Kubbe

Gök Kubbe

DiLaRa_I NuR, post: 1188083, member: 102034ya bir senin ismini örendim isim örenme kalktı sanırım canım ya dogrudur umarım birde ayşelerin ..:):) bir kaç kişide varda belki dedigim için yazamıyorum canım degilse kusura bakma ..
selam ve dua ile...

adım hilal doğru :) seninde dilara sanırım yaşın kaç söylersen ona göre hitap edeyim bende :)
buket58

buket58

Mübarek Üye · 1.331 mesaj

sağolasın ablacım yaradan razı olsun inşallah kendine ii bak olurmu ablacım
buket58

buket58

küçük-kul, post: 1188098, member: 80887adım hilal doğru :) seninde dilara sanırım yaşın kaç söylersen ona göre hitap edeyim bende :)

hilal dilara abla bizden büyük ya:a21::a21:
ilke

ilke

Aktif Üye · 58 mesaj

Yazı hiçte uzun değil çabuk bitti keşke uzun olsaydı. Bu güzel paylaşım için çok teşekkür ederim.
Gök Kubbe

Gök Kubbe

buket58, post: 1188102, member: 102034hilal dilara abla bizden büyük ya:a21::a21:

aa :a01::a01: ALLAH razı olsun canım :a12: aa sen yaşını düzelttirmişsin hayırlı olsun düzelen yaşın :a31:
buket58

buket58

aaaaaaaaaaaaaa dilara abla senin adın sibelmiş ya yeni öğrendim ya
buket58

buket58

küçük-kul, post: 1188104, member: 89918aa :a01::a01: ALLAH razı olsun canım :a12: aa sen yaşını düzelttirmişsin hayırlı olsun düzelen yaşın :a31:

yok hilal beş gün önce biliyosun burda bi yaş küçük görünüyodu 15 tim 16 ma girdim
melankolik5288

melankolik5288

Mübarek Üye · 3.037 mesaj

Selamunaleyküm. Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım. emeğinize gönlünüze sağlık. Allaha emanet olun...
Gök Kubbe

Gök Kubbe

buket58, post: 1188105, member: 95935aaaaaaaaaaaaaa dilara abla senin adın sibelmiş ya yeni öğrendim ya

aaa nerden öğrendin kız :D :a01:
buket58

buket58

küçük-kul, post: 1188111, member: 82164aaa nerden öğrendin kız :D :a01:

ben bulurum :a01::a01::a01:ama ben dilara abal derim ağzım öle alıştı yaaaaaaaaaaaa:a20::a20::a20:
DiLaRa_I NuR

DiLaRa_I NuR

............................
DiLaRa_I NuR

DiLaRa_I NuR

melankolik5288, post: 1188107, member: 102034Selamunaleyküm. Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım. emeğinize gönlünüze sağlık. Allaha emanet olun...

a.s cümlemizden kardeşim..
DiLaRa_I NuR

DiLaRa_I NuR

diyebilirsin dilara abla diye sizde diyebilirsiniz kızımın ismi oda:)
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.