Başörtüsü Ve Örtünme

1.115 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
melek4545

melek4545

Mübarek Üye · 3.460 mesaj

1- Kız çocuklarını küçük yaştan itibaren başör*tüsünü alıştırmalıyız ki büyüyünce de başlarını ört*sünler. Onlara kısa elbise veya pantolon giydirme-meliyiz. Çünkü bu onların erkeklere ve kafirlere ben*zemesi demektir. Ayrıca gençlerin fitneye düşmeleri*ne sebep olmaktadır. Kız çocuklarının yedi yaşında iken başlarını örtmeliyiz. Buluğ çağma erdiklerinde ise siyah çarşaf giydirip yüzlerine de peçe örtmeliyiz. Bu şekilde onların ırz ve namuslarını korumuş olu*ruz. Nitekim Kur'an mümin kadınlaı örtünmeye çağı*rarak şöyle seslenmektedir:

"Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkla*rında) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle."

Ahzab:59

Yine kadınların açık-saçık cilveli dolaşmalarını da şöyle yasaklıyor:

"Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın."

Ahzab:33

2- Çocuklarımıza erkeklerin erkek elbisesi, kızların kız elbisesi giymelerini; yabancıların giydiği dar pantolon gibi elbiseleri giymemelerini ve buna benzer davranışları anlatmalıyız. Zira sahih bir ha*diste şöyle geçmektedir:

"Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem erkek*lerden kadınlara benzeyenlere, kadınlardan da er*keklere benzeyenlere lanet etti. Yine erkeklerden ka*dın gibi hareket edenlerle, kadınlardan erkek gibi davrananlara lanet etti."[130]

Başka bir hadiste şöyle buyuruyor: "Kimbir kavme benzerse, onlardan olur."[131]

SELAM VE DUA İLE KALINIZ.MEVLAM ONUN İÇİN HİZMETLERİMİZİ DAİM KILSIN BİZLERİ ONUN YOLUNDAN GİDENLERDEN EYLESIN SON NEFESIMIZE KADAR.İNŞALLAH.
Gök Kubbe

Gök Kubbe

Mübarek Üye · 3.422 mesaj

Allah razı olsun ama neredeyse kimse yapmıyor bunları türban takanı bile utanmadan ayıplıyorlar peçe takana kim bilir ne derler ama olsun asıl olan onların ne dedikleri değil rabbimizin ne buyurduğudur:)
melek4545

melek4545

cok haklısınız kardeşim
rabbim sizdende razı olsun
gözlerinize saglık
ibra

ibra

Mübarek Üye · 6.106 mesaj

küçük-kul, post: 1180503, member: 80887Allah razı olsun ama neredeyse kimse yapmıyor bunları türban takanı bile utanmadan ayıplıyorlar peçe takana kim bilir ne derler ama olsun asıl olan onların ne dedikleri değil rabbimizin ne buyurduğudur:)

Allah razı olsun.

özentiden de kaynaklanıyor günümüz ün böyle olması.

Paylaştığınız için Teşekkürler.
İnsan beğenmez.
melek4545

melek4545

rabbim cümlemizden razı olsun inş kardeşim
gözlerinize saglık
Nazar57

Nazar57

Mübarek Üye · 1.308 mesaj

Allah razı olsun ..
Rabbim nasip ederde evladım olursa bu esaslarda yetiştirmeyi amaçlıyorum..
Rabbim yardım etsin bizlere bu günah çağında.
ayşe.a

ayşe.a

Mübarek Üye · 3.140 mesaj

bazıları da yaşlanınca kapanırım diye bir fikre bürünüyorlar..
yaşlanana kadar yaşayacaklarına nasıl emin oluyorlar???
Rabbim böylelerine hidayet versin inşaallah, selam ve dua ile..:a03:
AY-YA

AY-YA

Mübarek Üye · 2.370 mesaj

inşallah bu bilinci kafalarına yer ettirebiliriz...!Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin...
melek4545

melek4545

AY-YA, post: 1197322, member: 98391inşallah bu bilinci kafalarına yer ettirebiliriz...!Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin...

ayşe.a
bazıları da yaşlanınca kapanırım diye bir fikre bürünüyorlar..
yaşlanana kadar yaşayacaklarına nasıl emin oluyorlar???
Rabbim böylelerine hidayet versin inşaallah, selam ve dua ile..:a03:

Nazar57, post: 1196124, member: 60957Allah razı olsun ..
Rabbim nasip ederde evladım olursa bu esaslarda yetiştirmeyi amaçlıyorum..
Rabbim yardım etsin bizlere bu günah çağında.

amin
gözlerinize saglık kardeşlerim
allaha emanet olun
saglıcakla kalın
selam ve dua ile...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.