BiLin BaKaLıM...??
6.861 görüntülenme · 81 yanıt
Kur'ân-ı kerîmi açıktan okuyan ilk sahâbî Kimdir?
Kur'ân-ı kerîmi açıktan okuyan ilk sahâbî: ABDULLAH BİN MES'ÛD Abdullah ..
Kur'ân-ı kerîmi açıktan okuyan ilk sahâbî: ABDULLAH BİN MES'ÛD Abdullah ..
Sahabeler karşılaştıklarında ve ayrılacakları zaman birbirlerine devamlı olarak okudukları bir sure vardı.
İmamı Şafi hazretleri “Kur’an’dan sadece bu sure nazil olsaydı, insanlara dünya ve ahiret mutluluğu için
yeterdi.” Diyerek manasını ve önemini anlattığı bu surenin ismini ve manasını söyleyiniz.
İmamı Şafi hazretleri “Kur’an’dan sadece bu sure nazil olsaydı, insanlara dünya ve ahiret mutluluğu için
yeterdi.” Diyerek manasını ve önemini anlattığı bu surenin ismini ve manasını söyleyiniz.
Surenin ismi Asr Suresidir. Manası ise: " Asra yemin ederim ki, insan gerçekten ziyan içindedir.Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır."
Günlük hayatımızda ağzımızdan düşürmediğimiz Besmele-i Şerif, Kur'an-ı Kerim'de kaç yerde geçmektedir?
Günlük hayatımızda ağzımızdan düşürmediğimiz Besmele-i Şerif, Kur'an-ı Kerim'de kaç yerde geçmektedir?
3 kişi olduk başka katılan yokmu yav:(:(:(
lütfen gelin azcık buda oyun bilgi oyunu yani boş boş durmayalım azcıkda bilgi edinelim olmazmı canlar
kardeşlerim siz bırakmayın inş burayı devam etsin inş gelen olcak sonunda...
evet bekliyoruz cevaplarınızı ve sorularınızı hadin gelin yaaaa
selam ve dua ile...
lütfen gelin azcık buda oyun bilgi oyunu yani boş boş durmayalım azcıkda bilgi edinelim olmazmı canlar
kardeşlerim siz bırakmayın inş burayı devam etsin inş gelen olcak sonunda...
evet bekliyoruz cevaplarınızı ve sorularınızı hadin gelin yaaaa
selam ve dua ile...
ya abi ben de tam kurana sevdalı abiye sorun diye yazcaktım sonra vazgeçmiştim
siz gelmişsiniz
siz gelmişsiniz
.....
Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Kurban bayramının birinci günü fecrin doğuşundan itibaren, üçüncü gün güneş batıncaya kadarki üç günlük süredir. Bu müddet içinde kurbanın kesilmesi şarttır. Bu vakitler dışında kurban kesilmesi sahih olmaz. Kurbanı gece kesmek mekruhtur.
Bide soru soram
Kurban kimlere Vaciptir.
Bide soru soram
Kurban kimlere Vaciptir.
İnsan beğenmez.
ahmet_99, post: 1205760, member: 96566Surenin ismi Asr Suresidir. Manası ise: " Asra yemin ederim ki, insan gerçekten ziyan içindedir.Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır."
soru vardı arkadaşlar onu unutmuşsunuz cevap verelim inş sonra devam etsin gene
selamün aleyküm cevap verin burayada bakınnn bizde varızzz sadece biz cevap vermeyelim sizde katılın
hadi ama kimselerde merak etmiyor burayi ya neyiniz var bildiginiz yada bilmemiZ gereken şeyler ögrenmeyedemi yoksunuz nerdesiniz
YENİDEN BAŞLIYORUZ BİLEN SORU SORSUN İNŞ..
SORU:
Uhut savaşında vücudu kanlar içinde kaldığı halde Peygamberimiz (s.a.v.)i korumak için çarpışıp kahramanlık gösteren kadın sahabe kimdir?
SORU:
Uhut savaşında vücudu kanlar içinde kaldığı halde Peygamberimiz (s.a.v.)i korumak için çarpışıp kahramanlık gösteren kadın sahabe kimdir?
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) cemaat olarak iki sahabenin arkasında namaz kılmıştır.
Bu iki sahabe kimlerdir
Bu iki sahabe kimlerdir
Cevap yok sanırım ben bildim ben sorayım:D Hz. Ebu Bekir (r.a.) ve Hz. Abdurrahman İbni Avf (r.a.)
Kur'an-ı Kerimde hakkında en çok ayet inen kavim hangisidir?
İslamın ilk şehidi ve şehidesi bir karı-kocadır.Kimdir bu İslamın ilk kadın ve erkek şehitleri?
İslamın ilk şehidi ve şehidesi bir karı-kocadır.Kimdir bu İslamın ilk kadın ve erkek şehitleri?
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/62860-bilin-bakalim · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.