ERZURUMLİ, post: 1172797, member: 99365Esselamu aleykum,
Allah resulu s.a.v bir mübarek sözlerinde '' Benden sonra 30 yıl hilafi yönetim hüküm sürecektir '' diye buyurmuşlar ve gerçektende Hz.Alinin şehit edilmesine kadar 29 yıl 6 ay geçmiştir kalan 6 ayı ise Hz.Hasan r.a. doldurmuştur Hz.Muaviyenin gelişi ile Hilafet gitmiş yerine emirlik gelmiştir,tabi daha sonraları da sizinde yazınızda belirttiğiniz gibi aile saltanatları krallıklar vb..
Hala hatırladıkça üzüldüğüm bir hatıraıs var babamın anlatayım,
Namazımızı kıldık camiden çıkıyoruz diyor babam bir adam başkasına şöyle anlatıyor,
''Yahu ben bu başımızdaki hükümetin böyle olduğunu bilmiyordum meğer ülkemize ŞERİAT getirecekmişler bir daha bunlara OY VERMEM ''
Yahu cami cemaati şeriatin ne olduğunu bilmiyorsa Şeriata karşı çıkanlar ne yapsın.
Emeğine sağlık kardeşim...
Ve aleyküm selam değerli kardeşim,
Rabbim cümlemizden razı olsun inşallah.
Şeriatın ne demek olduğu ne yazık ki genel olarak bilinmiyor.
Şeriat diyince, bilmeyenin içi ürperiyor, eyvah asarlar keserler düşüncesi sarıyor.
Oysa şeriat; gerçek refah ve huzur bulunduğu tek yönetim sistemidir.
1- şeriatı kulları için Allah koymuştur.
2- şeriat, dini ve dünyevi hükümlerin tamamıdır.
3- şeriat, "din" kelimesiyle eşanlamlıdır.
4- şeriat kavramının içinde, imani hükümlerin yanında ahlaka, ibadete ve günlük hayattaki işlere dail hükümlerin hepsi vardır.
5- genel anlamda, her peygamberin getirdiği ilahi kanunlarada şeriat denir.
6- şeriat kelimesiyle açıkça; kur'ana, hadise ve icmaya dayanan hükümler kastedilmiş olur.
Allah şeriatı, kullarının ebedi hayata ve hakiki saadete ulaşmaları için gönderilmiştir.
Değerli paylaşımınız için teşekkür ederim kardeşim,
Allah'a cc. emanet olun,
Selametle...