bugün oruçluydum rahatsızlandım ve serüm vurdular bende engel olamadım oruçluyken serum vurdular kazasımı gerekir yoksa öşürmü gerektirir?
serum ve oruç
4.723 görüntülenme · 2 yanıt
Esselamu aleykum ,
Kıymetli kardeşim Farz veya Nafile bütün oruçlarda hastalık gibi zaruri sebeblerden dolayı yapılan müdahale sonucu vücuda orucu bozmaya sebeb madde girişinden dolayı oruç bozulur bu durum senin elinde yani keyfi bir sebeb den dolayı olmadığı için kabahatli değilsin,müsait bir günde sıhhatli iken orucunu tekrar tutman yani kaza etmen gerekir,keffaret gerekmez güne gün yeterlidir.
Kıymetli kardeşim Farz veya Nafile bütün oruçlarda hastalık gibi zaruri sebeblerden dolayı yapılan müdahale sonucu vücuda orucu bozmaya sebeb madde girişinden dolayı oruç bozulur bu durum senin elinde yani keyfi bir sebeb den dolayı olmadığı için kabahatli değilsin,müsait bir günde sıhhatli iken orucunu tekrar tutman yani kaza etmen gerekir,keffaret gerekmez güne gün yeterlidir.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/62450-serum-ve-oruc · 31.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- oruç..oruç...oruç... Ramazan Ayı 13 cevap
- İllede Oruç...İllede Oruç Recep Ayı 3 cevap
- Oruç Tutmak Ya Da Tutturan Oruç Ramazan Ayı 5 cevap
- Aleni Oruç Yiyenlere Ne Demeli..? Oruç 8 cevap
- Bütün Sene Oruç Tutmuş gibi Olmak İster misinz ? Oruç 2 cevap
- Oruç hakkında bilmemiz gerekenler Ramazan Ayı 10 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.