kalbdenkalbe mesajlar(3 sual ve 1 cevap)

7.667 görüntülenme · 71 yanıt

Paylaş:
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

mervenur1emegine saglık aylin en güzel cevabı vermıs

efendi_33ustanın incilerinden desek hakkını teslim etmiş oluruz...

aşk çiçeğiçok güzel bir paylaşımdı allah razı olsun

serap8191selamün aleyküm.ALLAH razı olsun .gerçekten ne güzel cevaplar nasıl büyük bir zeka.çok ama çok güzl bir yazı.ALLAH razı olsun senden

Ahmed_1907Selamün aleyküm kardeşim emeğine sağlık....

pinar1988Allah razı olsun kardeşim. Böyle düşünen insanlara böyle davranarak en güzeli yapılmış.keşke şuan içinde bu tür insanlara verebilcek güzel cevaplarımız olsa

leyla-1Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun çok güzel ve bir o kadar anlamlı paylaşımlardı emeklerinize sağlık.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak nasip etsin selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

aleykum selam..
duanıza amin dıyorum hak teala razı olsun..
hayatımızın her anı ibret sahnesı..
farkına varmak farkında olup uygulamak duası ile..
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
su_sıla

su_sıla

Kıdemli Üye · 291 mesaj

Emegine saglık
Luvi

Luvi

Mübarek Üye · 1.209 mesaj

Şems'e felsefecilerden 3 soru, Şems'den tek cevap...

Şems'e felsefecilerden 3 soru, Şems'den tek cevap...

Üç Soru ve Tek Cevap Bir grup felsefeci, “Şems-i Tebrîzî” hazretlerine geldi bir gün. Bir tanesi öne çıktı:
- Size, üç suâlimiz var.
- Peki sor bakalım.
O esnada “bir kerpiç” vardı mübareğin elinde. Onunla talebesine teyemmüm dersi veriyordu. Felsefeci sordu:
- “Allah vardır, görünmez” diyorsunuz. Peki görünmeyen şeye nasıl inanıyorsunuz?
- Pekâlâ, ikinciyi sor.
- “Şeytan ateşten yaratıldı” dersiniz. Sonra da, onun ateşte yanacağını söylersiniz. Hiç ateş, ateşi yakar mı?

- Üçüncü suâlin nedir?
- “İslâmda kul hakkı var. Âhirette, hakkı olan hakkını alacak” dersiniz. Hâlbuki bırakın insanları kendi hâllerine. Canları ne isterse, yapsınlar.

- Başka var mı?
- Hayır, yok.

O zaman büyük velî, elindeki kerpici kaldırıp adamın başına vurdu.
Adamın başı acıdı tabii. Ve koşup kadıya şikâyet etti. Kadı, (hâkim) hazret-i

Tebrîzî’yi çağırdı mahkemeye.
- Bu kimseye vurdunuz mu?
- Evet.
- Niçin vurdunuz?
- Üç sualine tek cevap verdim.
- Nasıl yâni?
- Bu adam; “Görünmeyen Allah’ a nasıl inanıyorsunuz?” dedi. Cevâben kerpiçle vurup acıttım başını. Göstersin başının acısını.
Kadı felsefeciye döndü.
- Ne diyorsun?
- Başım acıdı, ama gösterilmez.
Buyurdu ki:
- Allah da vardır, ama görünmez.
Ve devam etti:
- Bu adam; “Şeytân, ateş cinsinden olunca Cehennem ateşinden zarar görmez”, diyor. Hâlbuki kendisi de topraktan yaratıldı. Bu kerpiçle niçin başı acıdı?
Sordu yine:
- Bu kişi, “Âhirette hesap falan yok. Bırakın, kim ne isterse yapsın”, diyor. Mâdem öyle, benim canım ona vurmak istedi ve vurdum. Niçin size şikâyet ediyor?
Felsefeci mahcuptu. Başını önüne eğdi.

Ve îmanla şereflendi.
ERZURUMLİ

ERZURUMLİ

Mübarek Üye · 1.455 mesaj

Esselamu aleykum,
Güzel bir paylaşım kardeşim daha öncede bir arkadaş paylaşmışdı bizle,ne varki seni başka bir şey için uyarmak istiyorum,belki bilmiyerek yazmış olduğunu düşünerek sana bir tavsiyede bulunayımki, Rumuzun plan EN-EL-HAK arapçadan türkçeye çeviri BEN HAK 'IM diğer bir adı ile BEN ALLAH'IM (haşa) demiş oluyorsun senin bu söylediğini seyri sülükte birkaç veli kul Allah (c.c) da fani olmuş,kendilerinden başka birşey göremedikleri içinde SEKR denen sarhoşlukla ağızlarından böyle bir laf çıkmıştır,buna bir misal verirsek,
Kadının biri yanına alacalık hastalığı olan çocuğunu alarak bir veli kula gider,efendim dua edinde çocuğum iyileşsin der,veli zat be hey kadın bu alacalık hastalığını iyileştirmek Hz.İsa ya has bir mucizedir biz kimiz ki iyileştirelim,biz bunu yapamayız der,kadın boynunu büker tam çıkacakken aynı veli yüksek bir sesle BİZ YAPARIZ!!! der,kadın geri gelir,veli zat okur,çocuk iyileşir,kadın sevinerek gider,orada bulunan velinin müridleri evlatları sorar Efendim bu nasıl işdir?derki BİZ YAPARIZ lafzı benden ama benim iradem dışında çıkmıştır,demek istemiştirki benim iradem dışında Mevla Teala söyletti.
EN-EL-HAK diyen de aslında ne dediğini bilmeyecek kadar Allah Tealada fani olmuştur,onları bu SEKR hallerinden dolayı suçlamak zahiren doğru isede Mevla onlardan emin ol razıdır,eğer sende onlardan isen amenna ama değilsen,KÜFRE DÜŞERSİN bu kardeşin seni uyarıyor.Selametle kal...
Gök Kubbe

Gök Kubbe

Mübarek Üye · 3.422 mesaj

selamun aleyküm paylaşım için teşekkürler
mektubat

mektubat

Mübarek Üye · 2.308 mesaj

Üç Suale Tek Cevap

Üç Suale Tek Cevap

Bir grup felsefeci, “Şems-i Tebrîzî” hazretlerine geldi bir gün. Bir tanesi öne çıktı:
- Size, üç suâlimiz var.
- Peki sor bakalım.
O esnada “bir kerpiç” vardı mübareğin elinde. Onunla talebesine teyemmüm dersi veriyordu. Felsefeci sordu:
- “Allah vardır, görünmez” diyorsunuz. Peki görünmeyen şeye nasıl inanıyorsunuz?
- Pekâlâ, ikinciyi sor.
- “Şeytan ateşten yaratıldı” dersiniz. Sonra da, onun ateşte yanacağını söylersiniz. Hiç ateş, ateşi yakar mı?

- Üçüncü suâlin nedir?
- “İslâmda kul hakkı var. Âhirette, hakkı olan hakkını alacak” dersiniz. Hâlbuki bırakın insanları kendi hâllerine. Canları ne isterse, yapsınlar.

- Başka var mı?
- Hayır, yok.

- Evet.
- Niçin vurdunuz?
- Nasıl yâni?
- Bu adam; “Görünmeyen Allaha nasıl inanıyorsunuz?” dedi. Cevâben kerpiçle vurup acıttım başını. Göstersin başının acısını.
Kadı felsefeciye döndü.
- Ne diyorsun?
Buyurdu ki:
Ve devam etti:
- Bu adam; “Şeytân, ateş cinsinden olunca Cehennem ateşinden zarar görmez”, diyor. Hâlbuki kendisi de topraktan yaratıldı. Bu kerpiçle niçin başı acıdı?
Sordu yine:
- Bu kişi, “Âhirette hesap falan yok. Bırakın, kim ne isterse yapsın”, diyor. Mâdem öyle, benim canım ona vurmak istedi ve vurdum. Niçin size şikâyet ediyor?

Ve îmanla şereflendi.

Amentü, Ehli sünnet vel cemaat, İslamiyet, Kuran-ı Kerim - Üç Suale Tek Cevap
*Dilini muhafaza et, seni sokmasın. Çünkü o, büyük bir yılandır.
* Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.
DİLEK-HİLAL

DİLEK-HİLAL

Kıdemli Üye · 194 mesaj

Allah razı olsun kardeşim...
gurakarcem

gurakarcem

Kıdemli Üye · 210 mesaj

Allah razı olsun
mektubat

mektubat

DİLEK-HİLALAllah razı olsun kardeşim...

Amin.Cenab-ı Hak cümlemizden razı olsun.Peygamberlerin efendisinin(Aleyhi ve ala alihissalatü vesselam)hürmetine dualarımızı kabul eylesin,imanla şehit olarak ölmeyi nasib eylesin İnşallahü teala..
kimkimdir

kimkimdir

Mübarek Üye · 6.610 mesaj

mektubat
Bir grup felsefeci, “Şems-i Tebrîzî” hazretlerine geldi bir gün. Bir tanesi öne çıktı:

- Size, üç suâlimiz var.

- Peki sor bakalım.

- Pekâlâ, ikinciyi sor.

- Üçüncü suâlin nedir?

- Başka var mı?

- Hayır, yok.

- Evet.

- Niçin vurdunuz?

- Nasıl yâni?

- Bu adam; “Görünmeyen Allaha nasıl inanıyorsunuz?” dedi. Cevâben kerpiçle vurup acıttım başını. Göstersin başının acısını.

Kadı felsefeciye döndü.

- Ne diyorsun?

Buyurdu ki:

Ve devam etti:

Sordu yine:

Ve îmanla şereflendi.

Amentü, Ehli sünnet vel cemaat, İslamiyet, Kuran-ı Kerim - Üç Suale Tek Cevap
............Allahcc razı olsun....ONLAR DERYA İDİLER...
mektubat

mektubat

gurakarcemAllah razı olsun

Amin.Cenab-ı Mevla cümlemizden razı olsun.
Allahü teâlâ, insanların Seyyidi “aleyhisselâm” hurmeti için, ecrinizi artdırsın. Kıymetinizi, derecenizi yükseltsin! İşlerinizi kolaylaşdırsın! Kalbinizi genişletsin!
Fârisî beyt tercemesi:

Vücûdümün her kılı, dile gelse de,
şükr etmiş olamam, ni’metlerine!
mektubat

mektubat

kimkimdir............Allahcc razı olsun....ONLAR DERYA İDİLER...

Amin.Kardeşim.Allahü teala cümlemizden razı olsun.Her an kendisiyle bulundursun.Son nefeste imanla ölmemizi nasip buyursun.Ahir zaman fitnelerinden muhafaza buyursun.
yalinsak

yalinsak

Kıdemli Üye · 120 mesaj

çok güzel hikaye paylaşım için teşekkür ederim..
mektubat

mektubat

yalinsakçok güzel hikaye paylaşım için teşekkür ederim..

Estağfirullah kardeşim.Biz teşekkür ederiz.Selametle kalın İnşallahü teala.
yarensin

yarensin

Mübarek Üye · 978 mesaj

üç soru bir cevap...

üç soru bir cevap...

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'ye felsefecilerden bir grup geldi. Suâl sormak istediklerini bildirdiler. Mevlânâ hazretleri bunları Şems-i Tebrîzî'ye havâle etti. Bunun üzerine onun yanına gittiler. Şems-i Tebrîzî hazretleri mescidde, talebelere bir kerpiçle teyemmüm nasıl yapılacağını gösteriyordu. Gelen felsefeciler üç suâl sormak istediklerini belirttiler, Şems-i Tebrîzî;
"Sorun!" buyurdu. İçlerinden birini başkan seçtiler. Hepsinin adına o soracaktı.
Sormaya başladı:
"Allah var dersiniz, ama görünmez, göster de inanalım."
Şems-i Tebrîzî hazretleri;
"Öbür sorunu da sor!" buyurdu.
O,
"Şeytanın ateşten yaratıldığını söylersiniz, sonra da ateşle ona azâb edilecek dersiniz hiç ateş ateşe azâb eder mi?" dedi.
Şems-i Tebrîzî;
"Peki öbürünü de sor!" buyurdu.
O,
"Âhirette herkes hakkını alacak, yaptıklarının cezâsını çekecek diyorsunuz. Bırakın insanları canları ne istiyorsa yapsınlar, karışmayın!" dedi.
Bunun üzerine Şems-i Tebrîzî, elindeki kuru kerpici adamın başına vurdu. Soru sormaya gelen felsefeci, derhâl zamânın kâdısına gidip, dâvâcı oldu.
Ve;
"Ben, soru sordum, o başıma kerpiç vurdu." dedi.
Şems-i Tebrîzî;
"Ben de sâdece cevap verdim." buyurdu.
Kâdı bu işin açıklamasını istedi. Şems-i Tebrîzî şöyle anlattı:
"Efendim, bana Allahü teâlâyı göster de inanayım, dedi. Şimdi bu felsefeci, başının ağrısını göstersin de görelim."
O kimse şaşırarak;
"Ağrıyor ama gösteremem." dedi.
Şems-i Tebrîzî;
"İşte Allahü teâlâ da vardır, fakat görünmez.
Yine bana, şeytana ateşle nasıl azâb edileceğini sordu. Ben buna toprakla vurdum. Toprak onun başını acıttı. Hâlbuki kendi bedeni de topraktan yaratıldı.
Yine bana;
"Bırakın herkesin canı ne isterse onu yapsın. Bundan dolayı bir hak olmaz." dedi. Benim canım onun başına kerpici vurmak istedi ve vurdum. Niçin hakkını arıyor? Aramasa ya! Bu dünyâda küçük bir mesele için hak aranırsa, o sonsuz olan âhiret hayâtında niçin hak aranmasın?" buyurdu.

Felsefeci, bu güzel cevaplar karşısında mahcûb olup, söz söyleyemez hâle düştü
kardelele

kardelele

Mübarek Üye · 15.425 mesaj

"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
emeğinize sağlık allah yar ve yardımcınız olsun.
yarensin

yarensin

Mübarek Üye · 978 mesaj

kardelele"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
emeğinize sağlık allah yar ve yardımcınız olsun.

aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatühü allah seninde yar ve yardımcın olsun...
mst2005

mst2005

Kıdemli Üye · 211 mesaj

Allah razı olsun çok güzel bir cevap.
mektubat

mektubat

mst2005Allah razı olsun çok güzel bir cevap.

Amin cümlemizden kardeşim.
Ayşegül00

Ayşegül00

Mübarek Üye · 1.408 mesaj

çok güzel cevap allah razı olsun ..........
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.