namazda son oturuşta okuduğum dualar Ettehiyyâtü , Allâhümme Salli , Allâhümme Barik , Rabbenâ âtina , Rabbenâğfirlî dualarını okuyorum
herhangi bir yanlış sıralama veya fazladan okuduğum dua varmı? teşekkürler
3.928 görüntülenme · 20 yanıt
_YUSUF_ 🛡
✦ Mübarek Üye
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj
xdaisys.a çevremde namaz hakkında sorabileceğim bir kimse bulunmadığından bu sorumu buraya yönelticeğim
namazda son oturuşta okuduğum dualar Ettehiyyâtü , Allâhümme Salli , Allâhümme Barik , Rabbenâ âtina , Rabbenâğfirlî dualarını okuyorum
herhangi bir yanlış sıralama veya fazladan okuduğum dua varmı? teşekkürler
xdaisyallah razı olsun dikkat ederim fakat yeni üye olmadım ayrıca bir soru daha taravih camide hoca ile kılınca hanımlar bölümünde yetişemiyorum
hoca çok hızlı okuyor desem okuyor olamaz çünkü bende çok hızlı okumaya gayret ediyorum ama yetişemiyorum yinede
tahminimce salla barik okuduktan sonra selam veriyor böyle birşey olabilirmi?
_YUSUF_ 🛡
✦ Mübarek Üye
xdaisyallah razı olsun dikkat ederim fakat yeni üye olmadım ayrıca bir soru daha taravih camide hoca ile kılınca hanımlar bölümünde yetişemiyorum
hoca çok hızlı okuyor desem okuyor olamaz çünkü bende çok hızlı okumaya gayret ediyorum ama yetişemiyorum yinede
tahminimce salla barik okuduktan sonra selam veriyor böyle birşey olabilirmi?
cemalihocahoca selam verince ben Rabbenâ âtina , Rabbenâğfirlî dualarını okumadan selam versem veya okurken yarıda kesip hocaya ve cemaate uyup selam versem olurmu?evet olur yetişemediğiniz durumlarda kesebilirsiniz.siz imama uyduğunuz için selam vermek zorundasınız.
✦ Mübarek Üye
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.220 mesaj
_YUSUF_ 🛡
✦ Mübarek Üye
xdaisyALLAH razı olsun sağ yanınıza cenneti sol yanıma cehennemi alın.daha huzurlu bir namaz kılacak aklınıza başka şeyler gelmeyecektir. demişsinizde ben buna benzer bir çok şey getiriyorum aklıma ama bir türlü aklımı namaza veremiyorum versem bile 2. 3. rekatta başka birşeyler düşündüğümü farkına varıyorum ben bir tek çözümü buldum içinden devamlı tekrarlıyarak ya ALLAH veya elhamdülillah veya subhanallah , veya tövbe estağfurullah tekrarlıyarak namazı huşu içinde kılabiliyorum o kadar kaptırıyorumki kendimi namaza teravih namazı ne zaman basladık ne zaman bittiğini anlayamıyorum o derece mutlu oluyorum bununda cevabını alabilirsem başka birşey istemem sizlerden ALLAH razı olsun hepinizden
MekYesselamun aleyküm
vakit namazlarinda sadece
Ettehiyyâtü , Allâhümme Salli , Allâhümme Barik okusak yeterli olurmu yani Rabbenâ âtina , Rabbenâğfirlî dualarini okumamiz farzmidir...
_YUSUF_Hanefi meshebine göre oturuşlarda tahiyyatı okuyacak kadar oturmak farz tahiyyatı okumak vaciptir başka bir şey okumasanızda namazınız olur yani salli barik rabbena okumasanızda namazınız olur
İmam böylemi yapıyordur sorusuna zannetmiyorum derim ama Allah bilir yinede namaz sahihtir.
Hayırlı geceler
xdaisybenim ilk sormak istediğim ama zannedersem anlatamadığım soru buydu
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/61766-namaz-hakkinda-soru · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.