dünya fani‏

1.982 görüntülenme · 16 yanıt

Paylaş:
lale&gül

lale&gül

Mübarek Üye · 2.137 mesaj

Genç mühendis, işe yeni başladığı şirketteki bir toplantıya katıldığında, masa üzerindeki gazeteye göz atıp âniden yerinden fırladı ve eyvah mahvoldum? gibilerden bir şeyler söyleyip koşar adımlarla odasına girdikten sonra, kapısını da arkadan kilitledi. Bir anda buz gibi bir hava esti içeride.
Şirket sahibi, çok babacan insandı. Toplantıyı bir bıçak gibi kesip:
-Bu işte bir bit yeniği var, dedi. Mühendise kötü birşeyler oldu. Dikkat edin, canına kıyabilir.
Şirket çalışanları, müdürün ne kadar tecrübeli olduğunu bildiklerinden, hep birlikte yerlerinden fırladı. Sekreterlerden biri, mühendisin okuduğu gazeteye bakarak:
-Biliyorsunuz ki bugün borsa tepetaklak geldi, dedi. Mutlaka çok sayıda hissesi vardı.
Bir başkası:
-Faiz veya repo da olabilir, diye araya girdi. Yüzde ikiyüz sınırı aşıldı.
Diğeri, kendinden emin bir tarzda:
-Dün dolar bozduracağını söylemişti, dedi. Bugün döviz âniden yükseldiği için, milyarlarca lira zarar etmiş olmalı.
Şirketin muhasebe müdürü:
-Kesinlikle yanılıyorsunuz, diye lafa karıştı. Daha üç gün önce avans çekmişti. Paralı insan böyle birşeyler yapmaz. Olsa olsa karısıyla kavga etmiştir.
Kadın sekreterlerden biri:
-Öyledir öyledir, diye atıldı. Hanımına geçen gün rastlamıştım, çok suratsız biriydi.
Bütün ihtimaller tek tek sıralanırken, şirket müdürü,:
-Konuşmakla vakit kaybetmeyelim, diye gürledi. Her an bir tabanca sesi gelebilir içerden..
Müdürün sözleri, ortalığı tekrar karıştırdı. Şirkette ne kadar çalışan varsa, mühendisin kapısına yığıldı. Müdür bey, etrafındakileri bir el işaretiyle susturduktan sonra, yumuşak bir sesle:
-Mühendis beyyy!.. diye seslendi. Benim canım kardeşim, sakın bir çılgınlık yapma. Biliyorsun ki bu dünya fânidir. Bir gün zaten öleceğiz, değil mi?
Mühendisin bulunduğu oda müstakil olduğu için başka bir mekana bağlanmıyordu. Bu yüzden de herkes, onun içeride olduğundan emindi. Oda kapısı da özel olarak izole edildiği ve iki adet çelik levhadan yapıldığı için bütün çabalara rağmen kırılmıyordu. Buna rağmen içeriden çıt çıkmıyordu. Bu arada itfaiyeye haber verildi, altıncı katta bulunan odanın pencereleri altına brandalar gerildi ve televizyon kameramanları, yüzlerce meraklı eşliğinde canlı yayına geçerek, adamın aşağı atlaması için duaya başladılar. Mühendis bey, on beş dakika sonra kapıyı açtı. Yüzü ışıl ışıldı ve neler olup bittiğinden habersiz görünüyordu. Kapı önündeki kalabalığın şaşkın bakışları arasında:
-Az kalsın ikindi namazını kaçırıyordum, diye gülümsedi. Dünya fâni olduğundan, bu iş ihmale gelmez.
Rasûlullah (sav) buyuruyor: “Dünya tatlıdır ve manzarası hoştur. Şüphesiz ki Allah dünyanın idaresini size verecek ve nasıl davranacağınıza, ne gibi işler yapacağınıza bakacaktır. O halde dünyadan sakının…” (Müslim, Zikr 99)
hafiz mehmet

hafiz mehmet

Kıdemli Üye · 483 mesaj

allah razı olsun selam ve dua ile inşallah
lale&gül

lale&gül

hafiz mehmetallah razı olsun selam ve dua ile inşallah

allah sizdende razı olsun hayırlı iftarlar
Rasûlullah (sav) buyuruyor: “Dünya tatlıdır ve manzarası hoştur. Şüphesiz ki Allah dünyanın idaresini size verecek ve nasıl davranacağınıza, ne gibi işler yapacağınıza bakacaktır. O halde dünyadan sakının…” (Müslim, Zikr 99)
mürmüdük

mürmüdük

Mübarek Üye · 6.952 mesaj

Allahcc hepimize böylesine sadakat nasip etsin inşaALLAH..
Allahcc razı olsun kardeşimiz...
BESMELE...SELAM...DUA..
VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

allah razı olsun kardeşim
gerçekten güzel bir paylaşımdı, emeğine sağlık...
lale&gül

lale&gül

allah sizlerden de razı olsun
Selam ve Dua ile
gulum.se

gulum.se

Mübarek Üye · 3.801 mesaj

selamün aleyküm kardeşim...
allah c.c razı olsun. ya bende kaçırmadan kılarım. inşallah namazımı....
çok güzel bir kıssa idi. çok begendim. inşallah hep böyle imam aşkı ile kalırız...
selam ve dua ile. kardeşim...
allaha emanet ol. inşllah..
yarensin

yarensin

Mübarek Üye · 978 mesaj

çok sürükleyici bir yazıydı sonuna gelmeden kaç seneyoda ben kurdum ama yüzü ışıl ışıl olunca anladım :)
teşekkürler emeğine sağlık...
lale&gül

lale&gül

ve aleyküm selam allah razı olsun
faydalı olması dileğiyle
hayırlı iftarlar
selam ve dua ile
hayri07

hayri07

Mübarek Üye · 1.455 mesaj

emeğinize sağlık kardeşim selametle kalın.
GÜLSAHH

GÜLSAHH

Mübarek Üye · 564 mesaj

ALLAH razı olsun harika bir yazıydı....
lale&gül

lale&gül

allah sizlerden de razı olsun hayırlı günler
Selam ve Dua ile
gülsengül

gülsengül

Mübarek Üye · 5.816 mesaj

Emeğine sağlık kardeşim
çok güzel bir paylaşımdı elbetteki bu dünya fanidir, önemli olan bunun farkında olarak hareket etmektir..
Rabbim cümlemize ibadetimizde samimiyet ve sadakat nasip eylesin..
Namaz dinin direği, müminin miracıdır..
selam ve dua ile...
lale&gül

lale&gül

selamün aleyküm
allah razı olsun kardeşim hayırlı ramazanlar
selam ve dua ile
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

Mübarek Üye · 13.384 mesaj

esselamü aleyküm kardeşim
gerçekten çok güzel bir hikayeydi
allah celle celalüh razı olsun
emeğine sağlık
selametle
.....

Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..

NFK
lale&gül

lale&gül

ve aleykum selam kardeşim
allah sendende razı olsun
hayırlı Kandiller
lale&gül

lale&gül

iyi bayramlar
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.