yakais, post: 1485078, member: 79720çelebiler 'e teşekkür ederim...
Allah razı olsun Kardeşim.Ben epey zamandır rabıtayı bilirdim,duyardım bazı arkadaşlardan nasıl yapılacağını ama Kuran'a sünnete uygun mu diye hiç araştırmamıştım.Ta ki yoga yapan (yogi) bir arkadaşımda bulduğum kitapçığa kadar.Bu kişinin arabasında bir kitapçık gözüme çarptı.Ne olduğuna baktım.Yoga nasıl yapılır bunu öğreten bir kitapmış.İçinde bir sürü tarifler vardı.Yoga hakkında konuşurken arkadaşımla, kitabın arkasında resimli bir tarif gördüm.Okuduğumda çok şaşırdım.Yoga kitabında birebir rabıtayı tarif ediyolardı.Bu kitap geçen yıllarda ülkemize de gelen meşhur bir yogacının yoga öğretisi kitabı imiş.Sadece rabıtayı anlatırken şeyhten çıkacak olan nura yoga yapanlar "ışık" diyorlar.Bu kadar benzer bir tarifti.Kitabı arkadaşımdan alabilirsem merak edenler için fotoğraflarını çekip yayınlayabilirim.(Bazı video sitelerinde de rabıtanın anlatıldığı şekle benzer meditasyon videoları da var.Belki onlarıda görseler arkadaşlar daha iyi anlarlar ancak ben onları buradan yayınlamak istemedim.)
Sonrasında yaptığım araştırmalarda gördüm ki rabıta nın İslam ile uzaktan yakından hiç bir ilgi ve alakası yok.Ne Kuran'dan bir ayet ne hadislerden bir satır yada sahabe hayatından ya da onlardan sonrakilerin hayatından hiçbir delil ve örnek görmek mümkün değil.Ancak bunları tarikat içinde yetişmiş kardeşlerimize anlatmak pek kolay olmuyor.Yılları tarikat içinde geçmiş kişilerden aldıkları dersler ve telkinlere inanmayı daha doğru görüyorlar.İnşallah onlar da araştırırlarsa mutlaka doğrusunu anlayacaklardır.