"RABBİM HAKKIYLA GÖZYAŞI DÖKEREK TEMİZLENMEMİZİ NASİP ETSİN."
ALLAH (CC) KALBE BAKAR
1.204 görüntülenme · 5 yanıt
Hadis-i şerifte "Allah sizin dış görünüşünüze bakmaz,fakat kalplerinize ve işlerinize bakar."buyurulur.yani önemli olan dış temizliğin yanında içinde temiz olmasıdır.İç temizliğin başta gelen vasıtalarından biri; gözyaşı dökerek, içi yanarak tam bir pişmanlık duyarak Hakk'a dönmek,tövbe etmektir.Hz.Mevlana öyle diyor: "Bu görünen pislik bir miktar suyla arınır.Fakat içte olan pislik arttıkça artar.İçteki pislikler analaşıldı mı,gözyaşından başka bir şeyle temizlenemez."
RE: ALLAH (CC) KALBE BAKAR
selamun aleyküm.paylaşımın için allah razı olsun.duana amin amin amin diyorum.insanın iç huzuru çok önemli biz eğer gönül rahatlığıyla yaparsak ibadetlerimizi zaten ortada bir sorun yoktur.kallerimizi en güzel temizleme yolu da rabbimi hiç kalbimizden çıkarmamaktır.ben böyle düşünüyorum.;)allah cc bizi hak yolundan ayırmaması dualarıyla inşaallah...aminB)B)
selamun aleyküm.paylaşımın için allah razı olsun.duana amin amin amin diyorum.insanın iç huzuru çok önemli biz eğer gönül rahatlığıyla yaparsak ibadetlerimizi zaten ortada bir sorun yoktur.kallerimizi en güzel temizleme yolu da rabbimi hiç kalbimizden çıkarmamaktır.ben böyle düşünüyorum.;)allah cc bizi hak yolundan ayırmaması dualarıyla inşaallah...aminB)B)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/6135-allah-cc-kalbe-bakar · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- salavatın güzelliğine bakar mısınız?? Dini Filmler 15 cevap
- bi bakar mısınız :D Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 3 cevap
- Tatlı değil mi bakar mısınız şuna:))))) Genel Konular 6 cevap
- BAKAR MISINIZ????????????ADALETİMAHZA ABLA'YA HİTABEN... Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 9 cevap
- 10 SANİYECİK BAKAR MISIN? Nasihatler 5 cevap
- Lutfa bakar mısınız? Hadis-i Şerif 5 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.