http://www.populerbilgi.com/sunum/geko/gecko.html
GEKO bir kertenkele türüdür.Bu sürüngenin çok özel bir ayak yapısı vardır.Hayvan bir tek parmağı ile bir yüzeye asılı kalabilir veya camdan bir tavanda baş aşağı yürüyebilir.Gekonun parmak uçları,"setae" adı verilen özel bir doku ile kaplıdır.Bu dokuda kıl benzeri uzantılar yer alır ve bu uzantıların uçları da yüzlerce mikroskobik uca ayrılmaktadır.Her bir ucun kalınlığı milimetrenin beş binde biri kadardır.Gekonun ayağındaki milyonlarca mikroskobik uç,değdikleri yüzeydeki atomların çekim kuvvetini kullanarak o yüzeye bir tutkal gibi yapışır.Bu durum kuantum fiziğinde "WAN DER WAALS KUVVETİ" olarak adlandırılır.Milyonlarca yıldır varolan bir sürüngenin, ancak son yüzyılda keşfedilen atomu ve onun çekim gücünü bilmesi,kendisini onu kullanabilecek sistemler ile donatması imkansızdır.Hiç şüphesiz atomu ve onun özelliklerini kullanan,bu hayvanı kusursuz olarak yaratan Allah'tır.
"Ben gerçekten,benim de Rabbim,sizin de Rabbiniz olan Allah'a tevekkül ettim.O'nun alnından yakalayıp denetlemediği hiçbir canlı yoktur.Muhakkak benim Rabbim,dosdoğru bir yol üzerinedir."(Hud Suresi,56.)
O Allah ki yaratandır,kusursuzca var edendir,"şekil ve suret verendir".En güzel isimler O'nundur.Göklerde ve yerde olanların tümü O'nu tesbih etmektedir.O,Aziz,Hakimdir.(Haşr Suresi,24.)