GEKO

2.996 görüntülenme · 27 yanıt

Paylaş:
sert

sert

Mübarek Üye · 2.045 mesaj

Aşağıdaki yazı bir önbilgi niteliğindedir.Bu bilgilerin daha ayrıntılısını görüntülü ve sesli olarak izlemek için aşağıdaki link adresini kullanmanız gerekir.

http://www.populerbilgi.com/sunum/geko/gecko.html

GEKO bir kertenkele türüdür.Bu sürüngenin çok özel bir ayak yapısı vardır.Hayvan bir tek parmağı ile bir yüzeye asılı kalabilir veya camdan bir tavanda baş aşağı yürüyebilir.Gekonun parmak uçları,"setae" adı verilen özel bir doku ile kaplıdır.Bu dokuda kıl benzeri uzantılar yer alır ve bu uzantıların uçları da yüzlerce mikroskobik uca ayrılmaktadır.Her bir ucun kalınlığı milimetrenin beş binde biri kadardır.Gekonun ayağındaki milyonlarca mikroskobik uç,değdikleri yüzeydeki atomların çekim kuvvetini kullanarak o yüzeye bir tutkal gibi yapışır.Bu durum kuantum fiziğinde "WAN DER WAALS KUVVETİ" olarak adlandırılır.Milyonlarca yıldır varolan bir sürüngenin, ancak son yüzyılda keşfedilen atomu ve onun çekim gücünü bilmesi,kendisini onu kullanabilecek sistemler ile donatması imkansızdır.Hiç şüphesiz atomu ve onun özelliklerini kullanan,bu hayvanı kusursuz olarak yaratan Allah'tır.

"Ben gerçekten,benim de Rabbim,sizin de Rabbiniz olan Allah'a tevekkül ettim.O'nun alnından yakalayıp denetlemediği hiçbir canlı yoktur.Muhakkak benim Rabbim,dosdoğru bir yol üzerinedir."(Hud Suresi,56.)

O Allah ki yaratandır,kusursuzca var edendir,"şekil ve suret verendir".En güzel isimler O'nundur.Göklerde ve yerde olanların tümü O'nu tesbih etmektedir.O,Aziz,Hakimdir.(Haşr Suresi,24.)
carmelo89

carmelo89

Kıdemli Üye · 452 mesaj

RE: GEKO

:o:o:o
ilginc bilgiler!
sert

sert

İzlediğinde daha ilginç şeyler göreceksin :o:o:o
sert

sert

ANLAŞILDI SİTEMİZDE BİLİMSEL KONULARA MERAK SALAN VE BUNUNLA İLGİLİ YAZILARI TAKİP EDEN ÜYE SAYISI ÇOOOOOOOOKK AZZZZZ.

ALLAH'IM NE OLUR ÜYE SAYISI 14.000'İ GEÇEN BİR ORTAMDA BU TÜR BİLGİ DOLU YAZILARI,EN AZINDAN ÜYE SAYISININ %10'UNUN OKUMASINI NASİP EYLE,LUTFEYLE YARABBİ !

:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
Ecrin Hicran

Ecrin Hicran

Mübarek Üye · 2.624 mesaj

SELAMUN ALEYKÜM KARDŞEİM.BEN İZLEDİM.HAKLIISN YA ÇOK İLGİNÇ.ÖZELLİKLE AYAKLARDAKİ KUSURSUZ TASARIM BÖLÜMÜ ÇOK İLGİNÇTİ.SAĞOLAISN KARDEŞİM..ALLAH RAZI OLSUN.YA BU ARADA SON TEKNOLOJİYE ÖRNEK KISMI AÇILMADI BENDE:(.SELAMETLE
sert

sert

Herkesin izleyip de küçücük bir canlıdaki ibret verici özellikleri anlamasını isterdim.Aklı,düşünce gücü,yorum kaabiliyeti olmayan küçük bir kertenkele nasıl olur da kuantum fiziğindeki bir yasayı bilip uygulayabilir ? Tüm iman etmeyenlere sorulabilecek güzel sorulardan birisi bu bence ;)
ferit

ferit

Mübarek Üye · 1.723 mesaj

SUBHANALLAH gerçekten çok ilginç kardeşim...Emeğine sağlık. Kardeşim çok sitemkar davranıyorsun ama bir gün karşılığını alacağına inanıyorum...Allah'ın Selameti üzerinize olsun...İnşaAllah.B)
sert

sert

Benim sitemim insanların özellikle de müslüman olduğunu söyleyenlerin okuma ve öğrenme aşkının zayıf oluşundandır.İslam ve bilim arasında sımsıkı bir bağ olduğunu delilleriyle ortaya koyan bu tür yazılar okunmuş olsa vallahi evrim denen o büyük yalanı bugün kimse bizlere aşılamaya kalkışamazdı.
sert

sert

"Adamlar nasıl olur da ilahi dinleri özellikle de İslamı yeryüzünden ve insanların zihninden kaldırabiliriz? "derdindeler.Bir tartışma konusu açıldığında bu devirde ne bu kardeşim din mi kaldı?hangi devirde yaşıyorsun sen? diyorlar.Bu tamamıyle bilgisizliklerinden kaynaklanıyor.Belki de biz onlara doğru dürüst anlatamıyoruz.İslam ve bilimin ayrılmaz bir ikili olduğunu anlatabilmemiz için ise okumamız lazım değil mi arkadaşlar.
sert

sert

Öğrenmek, bilmek ve birşeyler anlatabilmek ne güzel B)B)
eminesena

eminesena

Mübarek Üye · 746 mesaj

gerçekten çok doğru.bu bilgiler de çok ilginç.. hayvanlar alemi merak ettiğim bir konudur hep...bu bilgiyi bizimle paylaştığınız için çok saolun..
sert

sert

İsterim ki bu sitedeki her üye bunları öğrensin ve çevresine İSlam-bilim ilişkisini ve bağını anlatabilsin
Ecrin Hicran

Ecrin Hicran

Mübarek Üye · 2.624 mesaj

sert yazdı:
İsterim ki bu sitedeki her üye bunları öğrensin ve çevresine İSlam-bilim ilişkisini ve bağını anlatabilsin
Kardeşim,Allah'ın İzni İle Oda Olacak.Selam Ve Dua İle
sert

sert

İNŞALLAH ! :):):)
fidan

fidan

Mübarek Üye · 947 mesaj

s.a. kardeşi allah razı olsun gerçekten çok ilginç bir yartılış insanın aklı ermiyor
sitedeki diğer bilgilerede baktım bira ve çok ilginç canlılar var şu yer yüzünde insan yüzüne benzeyen kanatları olan kelebekler, yaprağa benzeyen çekirgeler kendini kuma gömen balıklar, 4 gözü olan örümcekler böcek yiyen çiçekler ve bun canlıların savunma ve saldırma metabolizmaları çok ilginç gerçekten bunlar tesedüf olamaz yani bu canlılar kendi kendine bu özellikleri geliştirmiş olamazlar kainattaki herşey o yüce yaratanın kudretinin ne büyük olduğunu gözler önüne seriyor inanmayanlar ne büyük ahmaklık ediyor a.e.o.
carmelo89

carmelo89

Kıdemli Üye · 452 mesaj

insan yüzüne benzeyen kanatları olan kelebekler, yaprağa benzeyen çekirgeler kendini kuma gömen balıklar, 4 gözü olan örümcekler böcek yiyen çiçekler ve bun canlıların savunma ve saldırma metabolizmaları çok ilginç gerçekten bunlar tesedüf olamaz yani bu canlılar kendi kendine bu özellikleri geliştirmiş olamazlar kainattaki herşey o yüce yaratanın kudretinin ne büyük olduğunu gözler önüne seriyor inanmayanlar ne büyük ahmaklık ediyor

sana katılıyorum kardeşimB)
sert

sert

Bir otomobilin bile bir tasarım sonucu oluştuğunu kabul edenler ,nasıl olur da koskoca kainatın kendi kendine ve düzensiz tesadüfler sonucu oluştuğuna inanırlar aklım almıyor.Bu düpedüz insanın kendisini kandırmasıdır.Çok uzak sandıkları ancak beklemedikleri kadar yakın bir zamanda gözlerindeki perde kalkacak ve herşeyi ayan beyan görecekler.
sert

sert

Bir otomobilin bile bir tasarım sonucu oluştuğunu kabul edenler ,nasıl olur da koskoca kainatın kendi kendine ve düzensiz tesadüfler sonucu oluştuğuna inanırlar aklım almıyor.Bu düpedüz insanın kendisini kandırmasıdır.Çok uzak sandıkları ancak beklemedikleri kadar yakın bir zamanda gözlerindeki perde kalkacak ve herşeyi ayan beyan görecekler.
meltem

meltem

Mübarek Üye · 1.782 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM BİLMEDİĞİMİZ DAHA OKADAR ÇOOK HAYVANAT VE NEBATAT VAR SAYISI BİLE BELLİ DEĞİL HİÇBİRİSİ BOŞUBOŞUNA YARATILMAMIŞ HEPSİNDE RABBİMİN NAKIŞI BİRBİR İŞLENMİŞ...BAKINCA RABBİM SEN NE BÜYÜKSÜN NE GÜZÜL ŞEYLER YARATMIŞSIN DİYOR İNSAN....SELAM VE DUAYLA...
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve insana saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka
duymadığın mahzun bir gönül... "
M.Fethullah GÜLEN...
~~sonsuznurr~~
carmelo89

carmelo89

Kıdemli Üye · 452 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM BİLMEDİĞİMİZ DAHA OKADAR ÇOOK HAYVANAT VE NEBATAT VAR SAYISI BİLE BELLİ DEĞİL HİÇBİRİSİ BOŞUBOŞUNA YARATILMAMIŞ HEPSİNDE RABBİMİN NAKIŞI BİRBİR İŞLENMİŞ...BAKINCA RABBİM SEN NE BÜYÜKSÜN NE GÜZÜL ŞEYLER YARATMIŞSIN DİYOR İNSAN....

Allah ın yaratmasında hiçbir carpıklık göremeyiz ve biz insanlar onun ilminden ancak onun dilediği kadarını kavrayabilirzB)
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.