Ailemle konuşuyorduk zekatın şartları gibisinden babam dedi ki paramızın 1 yıl dolması gerekli dedi yani 1 yıldır benim şu kadar param var peki 1 yıl dolmamış paramız için zekat veriliyor mu diye bunu bilmediğinden bana yanlış bilgi vermek istemedi bilen varsa cvp bekliyorum
Zekatla ilgili kafama takılan soru
1.049 görüntülenme · 3 yanıt
5 - Zekâtı verilecek malın üzerinden tam bir sene geçmiş olmalıdır. Buna havl-i havelan denir. Çünkü bu müddet içinde, malın nemâsı = artması ve kıymetlenmesi tahakkuk eder. Nisab miktarı, hem senenin başında, hem de sonunda bulunmalıdır. Bu miktarın sene içinde muvakaten eksilmesi zekâta mâni değildir. Zekât hesâbında esas olan kamerî senedir ki, bu da 354 gündür.
Sorularla İslamiyet | Zekatın verme şekli, mükellefiyet şartları, verilme zamanı ve verileceği yerler hakkında bilgi verir misiniz?
dinimiz islam.com dan kafanıza takılan herşey bakabilirsiniz kardeşim.
Sorularla İslamiyet | Zekatın verme şekli, mükellefiyet şartları, verilme zamanı ve verileceği yerler hakkında bilgi verir misiniz?
dinimiz islam.com dan kafanıza takılan herşey bakabilirsiniz kardeşim.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/61181-zekatla-ilgili-kafama-takilan-soru · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- lütfen bilenler kafama takılan şu soruLARA yanıt verebilir mi ?? Allah (c.c) Hazretleri 67 cevap
- 41 yasin okumaya niyetliyim fakat kafama takılan bişey var Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 14 cevap
- KAFAMA TAKILAN SORULAR Dini sohbet 20 cevap
- Zina ile ilgili akıllara takılan bi soru Dini sohbet 23 cevap
- Kafama Takıldı Dini sohbet 7 cevap
- Kafama Takilan Sorularim Var..cevaplarmisiniz? Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 2 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.