Selamünaleyküm ...
LUVİ kardeşimizin
http://forum.islamiyet.gen.tr/kutlama-ve-tebrik-mesajlari/68765-cumhuriyet-bayramimiz-kutlu-lsun.html
konusunda yazmış olduğu cevabı aynen aktarıyorum.
'' Ne olursa olsun eğer yetki sahibi gücünü eşit ve adil kullanmazsa bu büyük bir vebaldir sizinde bildiğiniz gibi. Ama burada yapılan "ya bizdensiniz ya onlardan" durumu bu nedenle ya forumdaki yöneticiler her siyasi görüşe eşit mesafede olmalı ya da bizim düşüncemiz bunlarıdır demeli ve isteyen forumu kullanmaya devam etmeli demeli. Ayrıca bu konu başlığında herhangi bir hareket içeren mesaj göremedim, insanlar olumlu ya da olumsuz olarak düşüncelerini edeb sınırları içerisinde belirtmişler eğer benim gözümden kaçan ve bir kardeşimizin yazdığı edebsiz bir durum varsa lütfen o mesajı aktarırsanız sevinirim. ''
'' Ayrıca insanlar gerektiğinde gayet siyasi olabiliyorlar forumda eğer engelleme yapılacaksa bütün siyasi gruplara karşı yapılmalı! Forumda Mirzabeyoğlu'nu, Fettulha Gülen'i savunabiliyorda/karşısında da olabiliyor ve bu konular siyasi konular olmasına rağmen kapatılmıyor. O yüzden tehditlerle bir yere varılmayacağı açıktır. ''
Her ne kadar ,o sayfada , Yöneticiler olarak Adil ve Tarafsız davrandığımızı belirtsem de , kardeşimize katılmamak mümkün değil.
Zira ,belki de farkında olmadan , bazı alimlere hakaret edilmesine göz yummamıza rağmen , bazı alimlerde olaya hemen müdahale ediyoruz.
Bu durum , forumumuzun herhangi bir Cemaat , Tarikat ya da Gruba üye olmaması iddiamız hakkında soru işaretleri oluştururken ; aynı zamanda bizlerin Adil Ve Tarafsız Yöneticilik gayretlerimize gölge düşürüyor.
Tüm kardeşlerimle bu konuda ortak bir çalımaya girmeli ve
ACİL olarak '' Alimlere '' hakaret içeren konu ve mesajları forumumuzdan temizlemeliyiz.
Hatta bu yapmamız gereken çalışmaların başında yer almalıdır.
Hayırlı günler dilerim.